Utländsk stöldliga stoppad – ”kebabopolis” blev igenkänd


BROTTSLIGHET. Tack vare tips från allmänheten har polisen kunnat stoppa en utländsk stöldliga som härjat i bland annat Halland. Tre personer har gripits misstänkta för grov stöld och häleri. Detta efter att polisen lagt ut en bild i sociala medier på ett misstänkt fordon med texten ”KEBABOPOLIS”. – Vi är nästan blinda utan allmänhetens hjälp, säger Martin Svensson, operativ samordnare vid polisen i Varberg, skriver GT/Expressen.

Jeander
Bild Polisen

-Pettersson läser ”Vi är nästan blinda utan allmänhetens hjälp” säger polisen. Ändå är det sällan polisen talar om vad de vet för att ta hjälp av och varna allmänheten. Varför?

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Utländsk stöldliga stoppad – ”kebabopolis” blev igenkänd

 • Ingen särskild

  Nej, det står ju ”kebabopolis” som anspelning på ”metropolis”.

  Inte ”kebabpolis” haha.
  Lokalt förortsmedborgargarde?

  Gilla

 • ossie

  Dom har sig själva att skylla dom uppger ju bara signalement och brottslingen är av svensk härkomst. Det är ju sällsynt numera.

  Gilla

 • Stenbock

  Så här visar man upp gangstrarna på bild i pressen,som är efterlysta i bl.a. Tyskland…. De på bilden tillhör en av de värsta Clanerna i Berlin,som varit inblandade i flera sensationella brott:
  https://www.bz-berlin.de/berlin/neukoelln/polizei-fahndet-nach-remmo-zwillingen-mohamed-und-abdul-majed

  Gilla

 • Fjölet

  Det kostar för mycket att lägga ut en
  ”efterlysning” på någon, skulle det vara så att den SKYLDIGE trots allt frias av den pk styrda domstolen av något helt ovidkommande skäl, så tillerkänns den en bra slant i ersättning för den tid de suttit anhållna och så kan vi ju inte ha det i vårt rättsamhälle.
  Så foto är riktigt dumt på efterlysta !!!!!!!!

  Gilla

 • Gringo

  – ”Vi är nästan blinda utan allmänhetens hjälp”, hur vore det att öppna ögonen och se verkligheten som alla vi andra.

  Gilla

 • Maja 2

  Ni är nästan blinda! Varför då gömma alla bilder på våldsmän ..

  Gilla

  • eva

   …… och inte lämna andra signalement än ”kort, lång, över medellängd, var iklädd etc.”. Kläder kan tas av, kastas, bytas ut men kroppslängden är svår att göra något åt men ett riktigt signalement har: hårfärg, ögonfärg, hudfärg, särskilda kännetecken som haltar, saknar en tumme, läspar osv. Sist kommer sådant som är lätt att förändra, byta t.ex. kläder. Minns forna tiders efterlysningar sommartid/semestertid i radion med utförligt signalement trots att det inte var brottslingar det var fråga om utan om människor som försvunnit eller folk på semester som uppmanades ringa hem eller ringa NN. Folkhemmet! Föga anade man en tid då korrekta efterlysningar ansågs kränkande och rasistiska/utpekande.

   Gilla

 • Roland Salomonsson

  Vi gräsrötter vet mycket väl varför!
  När sanningarna publiceras, så grips brottslingarna snabbt. Detta skulle samtidigt avslöja graden av ”kreativ” mörkning som polis, åklagare och domstolar samverkar om att utföra, och som sedan faller ut i ”bättre” statistik än vad det är i verkligheten. Allmänheten skulle också få klart för sig vilka 90% av brottslingarna är och vilka 90% av offren är.

  Gillad av 1 person

 • M.B

  ”kebabOpolis”… Det skiljer sig från kebabpolis som kan ses här: https://youtu.be/A57iiE8PqeQ

  Gilla

 • Nisse

  Om nu polisen vill ha hjälp från allmänheten, varför då inte gå ut med signalement på gärningsmännen?
  Det blir väldigt mycket lättare att gripa någon, när det finns 10 miljoner par ögon som bevakar sin omgivning.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: