Utländsk stöldliga stoppad – ”kebabopolis” blev igenkänd

BROTTSLIGHET. Tack vare tips från allmänheten har polisen kunnat stoppa en utländsk stöldliga som härjat i bland annat Halland. Tre personer har gripits misstänkta för grov stöld och häleri. Detta efter att polisen lagt ut en bild i sociala medier på ett misstänkt fordon med texten ”KEBABOPOLIS”. – Vi är nästan blinda utan allmänhetens hjälp, säger Martin Svensson, operativ samordnare vid polisen i Varberg, skriver GT/Expressen.

Jeander
Bild Polisen

-Pettersson läser ”Vi är nästan blinda utan allmänhetens hjälp” säger polisen. Ändå är det sällan polisen talar om vad de vet för att ta hjälp av och varna allmänheten. Varför?

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Utländsk stöldliga stoppad – ”kebabopolis” blev igenkänd

 1. Nej, det står ju ”kebabopolis” som anspelning på ”metropolis”.

  Inte ”kebabpolis” haha.
  Lokalt förortsmedborgargarde?

 2. Dom har sig själva att skylla dom uppger ju bara signalement och brottslingen är av svensk härkomst. Det är ju sällsynt numera.

 3. Det kostar för mycket att lägga ut en
  ”efterlysning” på någon, skulle det vara så att den SKYLDIGE trots allt frias av den pk styrda domstolen av något helt ovidkommande skäl, så tillerkänns den en bra slant i ersättning för den tid de suttit anhållna och så kan vi ju inte ha det i vårt rättsamhälle.
  Så foto är riktigt dumt på efterlysta !!!!!!!!

 4. – ”Vi är nästan blinda utan allmänhetens hjälp”, hur vore det att öppna ögonen och se verkligheten som alla vi andra.

  • …… och inte lämna andra signalement än ”kort, lång, över medellängd, var iklädd etc.”. Kläder kan tas av, kastas, bytas ut men kroppslängden är svår att göra något åt men ett riktigt signalement har: hårfärg, ögonfärg, hudfärg, särskilda kännetecken som haltar, saknar en tumme, läspar osv. Sist kommer sådant som är lätt att förändra, byta t.ex. kläder. Minns forna tiders efterlysningar sommartid/semestertid i radion med utförligt signalement trots att det inte var brottslingar det var fråga om utan om människor som försvunnit eller folk på semester som uppmanades ringa hem eller ringa NN. Folkhemmet! Föga anade man en tid då korrekta efterlysningar ansågs kränkande och rasistiska/utpekande.

 5. Vi gräsrötter vet mycket väl varför!
  När sanningarna publiceras, så grips brottslingarna snabbt. Detta skulle samtidigt avslöja graden av ”kreativ” mörkning som polis, åklagare och domstolar samverkar om att utföra, och som sedan faller ut i ”bättre” statistik än vad det är i verkligheten. Allmänheten skulle också få klart för sig vilka 90% av brottslingarna är och vilka 90% av offren är.

 6. Om nu polisen vill ha hjälp från allmänheten, varför då inte gå ut med signalement på gärningsmännen?
  Det blir väldigt mycket lättare att gripa någon, när det finns 10 miljoner par ögon som bevakar sin omgivning.

Kommentera