Julgransflygningarna börjar i morgon

FÖRSVARET. Flygvapnet med förband från norr till söder kommer att genomföra traditionsenlig formationsflygning – julgransflygning – över delar av Sverige i december.

Julgransflygning Foto: Helene Nyberg/Försvarsmakten

Försvarsmakten valt att fokusera den operativa närvaron till vårt land och våra nationella intressen. Försvarsmakten har till uppgift att försvara hela Sverige.

Att öva för att upprätthålla vår förmåga är en viktig del. Formationsflygning – julgransflygning – är en bra övning för stridsflygdivisionerna att planera och genomföra flygning i större formation under en längre tid. Det är också ett sätt för flygvapnet att visa närvaro, som en garant för medborgarnas säkerhet mot yttre hot, på platser som Försvarsmakten kanske inte syns så ofta.

Försvaret, tidtabeller. Flygningarna börjar i morgon, den 9 december.

Vägen till stridspilot ”Julgransflygning”

Vägen till stridspilot, avsnitt 9, ”Typinskolning Jas 39 Gripen”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Julgransflygningarna börjar i morgon

  1. Solcellsmyndigheten meddela att det varit molnigt i flera månader och ingen ljusning är i sikte.

  2. Nä. Julgranar är ju förbjudna i det nya kalifatet. Så det kan det knappast bli tal om. Kan däremot tänka mig en formation föreställande en kamel eller en slaktarkniv. När det så småningom blir dags för ramadan, så måste alla i kalifatet vara med och hylla ärkepedofilen, helt utan inskränkningar. Blodet kokar nu…

  3. ## SVT NYHETER BLEKINGE: Nykterhetsförbundets besvikelse – föreningskassor tömda ##

    Har dom köpt julabrännvin för pengarna? Kan de va så jävliga?

Kommentera