Varför palestinierna är skyldiga araberna en ursäkt


av Khaled Abu Toameh

 • Det palestinska beslutet om att förnya sina band med Israel kommer vid en tid då palestinsk media fortsatt fördömer andra araber för att de engagerar sig i normalisering med Israel.
 • ”De [palestinierna] stampade på bilder av våra ledare. Men vi har inte sett dem stampa på några bilder av Abbas.” – Den emiratiska sociala medieanvändaren BintUAE1900, Twitter, den 18 november 2020.
 • Flera palestinier och araber använde sociala medier för att sarkastiskt kräva att Palestinska myndigheten ska skicka hem sin ambassadör från Ramallah för att protestera mot sitt eget beslut om att ”normalisera” relationerna med Israel.
 • Palestinska myndighetens beslut om att återupprätta banden med Israel och skicka hem de palestinska ambassadörerna till Förenade Arabemiraten och Bahrain ses av vissa palestinier som ett uppenbart försök att fraternisera med en möjlig ny amerikansk administration under den sannolika nya presidenten Joe Biden. Abbas hoppas troligtvis också att USA och några av Gulfstaterna i gengäld ska fortsätta med att ösa pengar över Palestinska myndighetens skattkammare – till en början.

Kommer det palestinska ledarskapet be om ursäkt till Bahrain och Förenade Arabemiraten för att de anklagat dem för att ha svikit palestinierna och araberna genom att skriva under fredsavtal med Israel?

I ett oväntat utspel förra veckan meddelade Palestinska myndigheten, ledd av president Mahmoud Abbas, att man bestämt sig för att återupprätta alla relationer med Israel, inklusive säkerhetskoordination mellan Palestinska myndighetens säkerhetsstyrkor och Israels försvar på Västbanken.

Abbas är också skyldig palestinierna en ursäkt på grund av att hans beslut om att klippa banden med Israel berövade palestinska patienter – förutom en annan högt uppsatt palestinsk ledare, Saeb Erekat – från att motta sjukvård i Israel. Beslutet berövade också tusentals palestinier från att motta fullständiga löner: Abbas hade vägrat att ta emot skatteintäkter som samlats in av Israel å palestiniernas vägnar.

Läs vidare

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


One response to “Varför palestinierna är skyldiga araberna en ursäkt

 • odalkvinnan

  Trump gjorde mycket för freden i området. Det finns all anledning att tro att Biden nu återupptar krigandet. Bombningar av Libyen och nya krig.
  Palestinierna märkte att de började stå ensamma med hatet. Gazaremsan är den bruna remsan i karlarnas kalsonger. Trots miljarder i bidrag importerar de vapen och slåss, ingen produktion, bara muslimskolor där man låter hatet styra barnen.
  Snart bara Sverige som bidragskossa?
  Jag hoppas att allt våldet som mussarna producerar är dödsryckningar inför en forntidsödla som överlevt genom oljan. Funkar i ett tält i öknen men klarar inte att flytta in i nutiden

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: