Malmö stads ljudidentitet har inte använts


SLÖSERI & GALENSKAP. För knappt två år sedan berättade vi om att Malmö stad köpt in en ljudidentitet för närmare en halv miljon kronor – ett tilltag som fick kritik.

Nu visar det sig att ljudidentiteten i stort sett inte har använts, enligt stadens presschef Nicklas Sjöqvist för att coronapandemin tagit mycket kommunikationsresurser. ”Vi behöver ta fram instruktioner för hur man ska använda de här ljudspåren och i vissa fall utbilda nyckelpersoner runtom i organisationen, och det har vi inte hunnit med på grund av pandemin” säger Sjöqvist till Sveriges Radio.

-Pettersson säger att det är ofattbart att de som beslutat om denna ”ljudidentitet” fortfarande har sina arbeten kvar och de verkar inte ens ha vetat vad ljuden ska användas till innan de beställde dem för 485.000 kronor. Jag har spelat in Malmös ljud gratis, lyssna nedan.

TIDIGARE 2019-02-05. Så låter Malmö, ljud från S-kalifatet med skattepengar

SKATTER. Malmö får 6 miljarder om året, 16 miljoner om dagen, 25 % av sina inkomster från landets övriga skattebetalare annars skulle Malmö gå i konkurs. Nu har man låtit spela in ljudet av Malmö och Malmö stad har betalat 485.000 kronor till en kommunikationsbyrå för att de ska ta fram ljudet av Malmö, rapporterar SVT

En ljudidentitet – något de är ensamma om att ha bland landets kommuner och myndigheter. Malmö stad hävdar att ljudet kommer att göra deras kommunikation tydligare. De har bland annat spelat in ljud på Stadsbiblioteket i Malmö: läsare som bläddrade i böcker, lånemaskiner och tystnaden i ljusets kalender.

– Det bygger mycket på känslor så det är klart att det kan uppfattas som lite flummigt, men vi letar nästan efter instrumenten som ska spela den här ljudidentiteten, säger Lucas Dietrichson, kommunikationsstrateg på Malmö stad.

-Pettersson undrar vad herr Dietrichson menar med lite flummigt? Det är idioti. 485.000 kronor till kommunikationsbyrån sedan ska Dietrichson och några till ha en skaplig lön också.

Min uppfattning är att några beslutsfattare borde få sparken omedelbart och att Malmö sätts under tvångsförvaltning omgående.

Jag har spelat in Malmös ljud, håll till godo, det är gratis.

Bild från Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Malmö stads ljudidentitet har inte använts

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: