Om integrationen i Värnamo är ett framgångsexempel, hur är det då på andra håll…

INTEGRATION. Värnamo, den lilla idyllen i Småland där centerledaren Annie Lööf växte upp och som hon talar sig varm över. Annie Lööf är född i Maramö, straxt norr om Värnamo som hon räknar som sin hemort. Värnamo har c:a 20.000 invånare i tätorten och 35.000 i kommunen. 

Centerpartiets ledare Annie Lööf lyfter integrationen i Värnamo som framgångsexempel i Sveriges Radios ”Mitt Sverige”.

-Pettersson undrar om Värnamo är ett framgångsexempel, hur är det då på de misslyckade platserna, 16 skjutningar och bombdåd i en liten ort som Värnamo, med 20.000 invånare i tätorten och 35.000 i hela kommunen säger en del om tillståndet i landet.

Gängkriminalitet drabbar även svenska småstäder. Sedan 2017 har våldet trappats upp i Värnamo. Trots polisiära satsningar med problemen så är 15 av 16 skjutningar och bombdåd de senaste åren olösta, visar en genomgång som Kaliber och P4 Jönköping gjort.

”Vi har försökt samarbeta kring orsaken till problemet. Jag skulle önska vi blir ännu bättre på det.”, säger Håkan Boberg, polischef i Värnamo.
Varför gängen etablerat sig i just Värnamo är oklart. Om Värnamo på bloggen…läs gärna och tänk på att bloggen är en hobby och långt ifrån komplett.

Filmen från Micke K:s twitter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Om integrationen i Värnamo är ett framgångsexempel, hur är det då på andra håll…

 1. Annie Lööf är en floskelmaskin, tror hon att Svensken inte
  kan se hur illa ställt det är med Sverige efter deras huvudlösa
  invandringspolitik??

 2. Jag undrar var Migrationsverket hittar alla kriminella och varför de bjuds in till gratis välfärd och försörjning i Sverige. Är det av samma orsaker, som regeringens så välbestulna regeringskansli, likgiltighet? Psykosociala mönster brukar genomsyra organisationer uppifrån.

 3. Det är en prestation att vara så blind och döv för verkligheten runt den egna husknuten.Men,det är det enda positiva man kan säga om Fru Lööv från Maramö.

 4. Det är ingen hemlighet att integration eller rättare sagt assimilation har fungerat bra på många som kommit till Sverige. Det har varit mestadels yrkesmän från Europa med ordnat arbete från dag ett. Den barberare jag gick hos i Sötälje kom från Lettland och han var fly förbannad på de som då kom från Syrien i våg ett, kristna men ändock främmande för honom.
  ”De anser sig vara förmer än oss och kräver och är otacksamma, att de inte duger vad vi har i Sverige”, tyckte han.
  Undrar vad han säger idag han har säkert flyttat hem från Absurdistan till sitt lugnare och nu ett fritt hemland.
  De som kommit i horder de senaste 20 åren är helt okompatibla med både oss och landet, en invasiv art med andra ord.

 5. Skicka Annie.
  Hon kan berätta om hur vi gör i Sverige. Många floskler blir det, samtidigt som vi får fler att försörja inklusive Annie.

 6. Mitt omdöme av Annie från Maramö blir detsamma som slutversen av Värnamovisan mer känd som ”I Apladalen i Värnamo.

  Därför ni gossar här uti salen,
  Ta er tillvara för kärlekskvalen,
  Ty vet att falskhet kan även bo
  I kvinnohjärtan i Värnamo.

 7. ”Vi har försökt samarbeta kring orsaken till problemet. Jag skulle önska vi blir ännu bättre på det.”, säger Håkan Boberg, polischef i Värnamo.

  ”Samarbeta kring orsaken till problemet” kan lätt förklaras med ett annat citat ”det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta”.

  De inte lätt att reda ut någonting när premiss nummer ett är:
  Vi får, på inga villkor, dra på oss beskyllningar om rasism!

  • Att kvalitetsnivån på vår politiska elit är låg är väl ingen nyhet. Att sen kvaliten på vår kommande elit i ungdomsförbunden är ännu lägre är ju skrämmande.

   • Med tanke på att Annies förälder är en fd. polis, så borde hon ha lite mer kunskap om samhället🤔

Kommentera