Klimatet-vår tids nya religion. Inledning

KLIMAT & POLITIK. IPCC – Intergovernmental Panel of Climate Change – är FN:s mellanstatliga klimatpanel som sammanställer kunskapsläget kring klimatförändringar, konsekvenser, sårbarhet och möjliga lösningar. IPCC är ett politisk organ som väljer ut vilka man lyssnar. Redan från starten var uppdraget att påvisa människans påverkan på klimatet med koldioxidutsläpp, man bortser helt från naturliga variationer och lyssnar inte på alla sakkunniga och media granskar inte IPCC.

Elsa Widding, Klimatupplysningen

Elsa Widding kommer i sju korta avsnitt prata om vad som ligger bakom FN:s klimatpanel IPCC, det politiska organ vars slutsatser hela Sveriges klimatpolitik vilar på. Först tar hon upp IPCC som agitatorisk instans, därefter hur IPCC, Greenpeace och Världsnaturfonden hänger ihop, frågan om hur IPCC har kommit fram till att 80 % av världens energibehov kan tillgodoses av förnyelsebar energi.

Widding kommer också prata om IPCC:s dolda agenda, dess politiska påverkan och förklara hur världens regeringar bestämmer vad IPCC ska säga. I sista och sjunde avsnittet pratar Elsa om tvågradersmålet. Hon lägger in referenser från varje avsnitt i undertexten. Samtliga sju avsnitt tar utgångspunkt i Gösta Petterssons efterforskningar och hans bok Falskt Alarm, klimatfrågan ur ett vetenskapligt perspektiv, kapitel 15.

Utvecklingen idag, där våra politiker har bestämt sig för att det som kommer från FN:s klimatpanel IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) inte på något sätt behöver ifrågasättas, är helt märklig och det är en skandal att många skolor idag tar deras slutsatser som en absolut sanning. Just därför blir det så oerhört viktigt att analysera och försöka förstå vem som ligger bakom detta överstatliga organ och hur dom vetenskapliga slutsatserna har manglats fram genom åren.

För Elsa Widding är det en fullt relevant fråga om inte klimatfrågan håller på att tappa sin vetenskapliga trovärdighet och alltmer övergå till att likna ett trossystem. Referens till Widdings påstående att det troligtvis var varmt i norra Sibirien i början av 1940-talet, se bild 7 i de två länkar nedan. https://rmets.onlinelibrary.wiley.com… https://agupubs.onlinelibrary.wiley.c… Övriga referenser till avsnittet: http://stephenschneider.stanford.edu/… TNR_QA_Schneider.pdf http://en.wikipedia.org/wiki/Stephen_…

Elsa Widding

Om Elsa Widding på bloggen…

Professor Gösta Pettersson

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Klimatet-vår tids nya religion. Inledning

 1. Vare sig IPCC eller Ex pressen kommer att lyssna till Elsa Widding,
  därför hon besitter kunskap om ämnet, dom är inte ute efter
  att upplysa folk, utan för att skrämma upp skarorna, och många
  går tyvärr på deras lögner. Hade dom menat allvar med att upplysa
  folket hade dom anordnat en debatt en helkväll i tv där man bjöd
  in inte bara dom vanliga floskelmaskinerna utan sådana som
  Elsa Widding , Lennart Bengtsson, Lars Bern m. flera. Seriösa
  och internationellt erkända forskare,

  Men det vågar dom inte, för då fungerar inte skrämsel
  propagandan!

  • Även personer som jag uppfattar som intelligenta har gått i CO2-fällan. När man påtalar att etablerade forskare som inte är anslagsberoende har ”frikänt” koldioxiden blir de nästa aggressiva. Det är nog inte roligt att bli lurad.

 2. Globalistiska politiska organ tillsammans med det klimatindustriella komplexet vill styra överallt och vi svenskar går snällt i ledband och får surt lyda och betala för all dårskap.

 3. Widding är alltid värd att lyssna på . Kanske något Expressens nya klimatorakel kan lära sig ett o annat av ? Hon var ju på tapeten här under veckan . Mvh Sjöström

 4. Alla som kan något vet att mer co2 ger en grönare värld. Vad är det för fel på mer grönska?
  Det verkar också sinnessjukt att ett av världens kallaste länder går i spetsen för att det inte ska bli varmare klimat? Har vi pingvin och isbjörn-gener i Sverige?

Kommentera