KU kritiserar regeringen


INRIKES. I går presenterade ett enigt Konstitutionsutskottet, KU, sin årliga granskning av regeringen, rapporterar Ekot. Där har Ni förklaringen till att statsminister Löfven blixtinkallade till en onödig pressträff om ingenting och Sveriges ”opartiska” journalistkåren gick på regeringens finter.

Gruppbild på regeringen 2020-10-08. Frånvarande är Amanda Lind och Peter Eriksson.

Bland annat kritiseras försvarsminister Peter Hultqvist (S) och utrikesminister Ann Linde (S) för att inte ha informerat om att Iraks försvarsminister bland annat var svensk medborgare, när avtalet som svensk militärinsats i Irak skulle skrivas. Det är ministrarnas skyldighet att skaffa sig information säger Tuve Skånberg(KD) – När riksdagen ger legitimitet för svensk trupp att vara utomlands då ska vi känna oss trygga. Då ska det inte i efterhand komma fram att försvarsministern inte kände till det och utrikesministern inte visste.

KU riktar också kritik mot att Miljöpartiets före detta språkrör Maria Wetterstrand utredde biobränsle för flyget eftersom att hon inte var opartisk.

Regeringen borde också ha tagit på sig ärendet kring Preems ansökan om utbyggnad i Lysekil tidigare, enligt KU. – Som svar på en direkt fråga har miljöministern, Isabella Lövin (MP) i det fallet, svarat på ett sätt som kan ge upphov till tvivel om hennes opartiskhet vid handläggningen av det ärendet, säger Linda Modig ( C)

KU slår också fast att Morgan Johanssons ljugit om migrationen. – ”Utskottet konstaterar att det framgår av utredningen att den statistik som statsrådet redovisade i sitt uttalande inte, mer än i möjligen begränsad utsträckning, ger underlag för några slutsatser om den aktuella lagändringens effekter. Justitie- och migrationsministern ansvarar för sina uttalanden och därmed även för att de uppgifter som han lämnar är korrekta”, skriver KU.

– Pettersson säger att tyvärr händer inget med Konstitutionsutskottets kritik för våra journalister bryr sig inte om att vi har korrumperade politiker som ljuger och vilseleder.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “KU kritiserar regeringen

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: