SD och V kräver svar om spioneri mot Sverige


FÖRSVAR. För några dagar sedan rapporterade Danmarks Radio att USA spionerade på Sverige från Danmark, sedan blev det tyst. Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna kräver nu svar av regeringen efter uppgifterna om att den amerikanska underrättelsetjänsten NSA bedrivit spionage mot svensk och dansk försvarsindustri. Inrikesminister Mikael Damberg (S) vill invänta den danska utredningen, skriver SVT.

Jas 39 Gripen, på väg att starta på Vidselbasen Foto: Jesper Sundström/Försvarsmakten

– Pettersson tycker att Sverige, både politiskt och journalistisk ska regera lika oavsett om spionaget sker från öst eller väst. I detta falla är det näst intill knäpptyst eftersom spioneriet inte har skett från Ryssland och inte under Trump-regeringen, utan under tiden när Barack Obama var president och Joe Biden var vicepresident.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “SD och V kräver svar om spioneri mot Sverige

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: