Israeliska flygräder mot Iran i Syrien


MELLANÖSTERN. Flygräder som kan ha utförts av Israels flygvapen har har dödat minst 19 proiranska stridande i Syrien. Attackerna ska ha utförts tidigt på morgonen i provinsen Dayr al-Zawr (Deir Ezzor). Flera av dem som dödades uppges ha kommit från Pakistan.

Israeliska flygvapnet.

Den syriska arabiska armén sade att Israel inlett luftangrepp i södra utkanten av Damaskus under onsdagen, enligt den statliga nyhetsbyrån SANA. Bilder visar himlen över huvudstaden lysa upp efter explosionerna.

Armén sa att Israel slog till från Golanhöjderna och att det skett flera attacker den senaste tiden. Den israeliska försvarsmakten, IDF, har inte kommenterat händelserna men har tidigare sagt att de inte tolererar närvaro av de iranska Quds-styrkorna i Syrien och nära Israels gränser.

Israel kan inte tvinga bort den iranska närvaron i hela Syrien med mindre än att det blir ett regionalt storkrig och hoppas på hjälp av Ryssland som har goda relationer både med Israel och Syrien.

-Pettersson säger att det vore bra om väst gjorde gemensam sak med Ryssland, Israel och Assad och tvingade bort alla islamister som är roten till det mesta onda i stora delar av världen.

Tänk på att svenska medier ofta rapporterar från området och då anger SOHR som källa. SOHR, Syriska människorättsobservatoriet verkar vara precis en sådan källa som svenska medier påstår att man inte ska använda. Trots sitt fina namn är det en privat organisation med ekonomiskt stöd från någon som inte gillar president Assad och verkar för sina egna syften.

Filmen visar ryska och syriska trupper som över

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Israeliska flygräder mot Iran i Syrien

 • whatthefeng

  Om jag inte minns fel så visade kartorna i min historiebok att Palestina låg ungefär där Israel ligget nu. Så även en CD från Microsoft (80-talet).

  Om så skulle vara fallet idag så är jag inte på något sätt övertygad om att muslimernas agenda skulle vara annorlunda.

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Israel förnekar sig inte . Syrien är ett suveränt land med fastställda gränser . Vilket är ett måste för att få vara med i FN . Israel har inte fastställda gränser enligt FN . Vad gör Israels militärflyg i Syrien då ? Med USA bakom ryggen och en gemensam fiende ( Iran ) så begår de ett brott mot det korrupta FNs stadgar . Följ pengarna sägs det . Mvh Sjöström

  Gilla

 • G Nordström

  Riktigt rävspel. USA stjäl olja från Syrien, skickar den till Turkiet som säljer den till Israel enigt välinformerade källor.
  Mer än en hund begraven.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: