”Malmö bör tillåta cykling mot enkelriktat!”

TRAFIK. Miljöpartiet vill göra det möjligt för fler cyklister att ta närmaste vägen till sitt mål på ett tryggt sätt. Det skriver Stefana Hoti (MP) partiföreträdare i Malmö på Sydsvenskan.

Stefana Hoti, pressbild Miljöpartiet

Miljöpartiet vill att det ska vara enkelriktat för bilar men inte för cyklar, genom att ändra reglerna, sätta upp tydliga skyltar och vägmarkeringar, och informera både cyklister och bilister om vad som gäller.

Den som vill cykla säkert och slippa hetsig biltrafik tvingas idag ofta välja cykelvägar som innebär en lång omväg. Det är ett tydligt exempel på att staden låter bilarna vara herre på täppan. Miljöpartiet vill göra det möjligt för fler cyklister att ta närmaste vägen till sitt mål på ett tryggt sätt.

-Pettersson säger att det kanske kan fungera men jag undrar om inte Malmös cyklister redan struntar i enkelriktade gator och att det finns en anledning till att en del gator är enkelriktade, cyklister mot biltrafiken låter inte riktigt klokt…

Steget Efter, räcker elen till fem miljoner bilar?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “”Malmö bör tillåta cykling mot enkelriktat!”

 1. Hur många muslimer kan cykla då. Att många av dom inte kan eller vill följa svenska regler och lagar är ju känt. Men låt dom cykla som dom vill, men anklaga inte bilisterna sen om det blir mindre antal personer i stan.

 2. Varför inte rita in en smal cykelfil (mot normal körriktning) så är det hela löst utan lagändring, förvirring och ökad olycksrisk.

 3. Finns det bara idioter i mp…Ta bort körkortet på alla som röstar på mp.
  Eller kanske för alla..
  Då kommer vi fort till jobbet och kan bidraga till alla vänsternördar

 4. Varför inte tillåta att de kan strunta i stopplikten också, för det gör de ju redan förutom det där med cykla på övergångsställen, trottoarer och gågator.

 5. Man måste beundra Miljöpartiet för en sak, och det är att
  få fram idioter på löpande band, den ena värre än den andre

 6. Jag undrar hur många överkörda cyklande miljöpartister det kommer att gå åt innan de inser att detta är en mycket dålig idé. Vägar är enkelriktade av en anledning.

 7. Ja får MP fortsätta så blir det som på landet på 40-talet, de flesta måste cykla. Själv cyklade jag några gånger från Uppsala 7,5 mil för att hälsa på i föräldrahemmet. Det var en oväxlad Monark, borde ha varit en Crescent som tillverkades i Uppsala.
  Jag kan tänka mig vilket ramaskri det kommer att bli på MP och andra tokar när vi tvingas inse vi svenskarna måste cykla, bilar är förbehållet sektmedlemmar.

  • Själv tror jag också att MP siktar på 40-talet, 1840-talet. Svält, missväxt, barnadödlighet och tuberkulos måste framstå för dem i ett romantiskt skimmer.

 8. Det har ju redan prövats i Stockholm.

  Miljöpartiet, var pådrivande när trafikkontoret i Stockholm började sätta upp nya skyltar under sensommaren 2016.

  Publicerad 20 februari-2020,
  Att cykla mot enkelriktat på vissa gator skulle ge bättre framkomlighet. Men nu stoppas försöket av Transportstyrelsen.

 9. Ja , varför inte ? De flesta människor i detta land är ju enkelriktade redan , av valen att döma ! Mvh Sjöström

 10. Jag bor vid en enkelriktad gata i Stockholm.Bilar kör fel och försöker backa tillbaks annars får dom köra mot trafiken en bra lång bit.Samtidigt kommer givetvis Herr och Fru cyklist farande mot trafiken och den backande bilen.Vad gör dom då tror ni ? Jo,dom hytter med nävarna mot bilisten som försöker krångla sig bort.Samtidigt som dom själva glatt och fullständigt urkorkat cyklar mot trafiken.Skall nämna att dom flesta cyklister i Stockholm sköter sig bra,men sedan har vi dom som tror att dom äger gatorna och beter sig hur som helst med fara för andra människors liv.

 11. Många har redan tagit sig friheten att cykla på trottoaren. Fotgängare är mjukare än bilar. Dock är rollator ett riskmoment som kan hänvisas till gatan.

 12. Varför inte samtligt tillåta cykling på flygplatser, motorvägar och järnvägsspår? Miljöpartisterna kan väl föregå med gott exempel?

  • Bra förslag!

   För min del ser jag hellre en ökad polisnärvaro, i syfte att stävja cykling på trottoarer, mot enkelriktning, nonchalans mot väjningsplikt etc.

   Elsparcyklar är ännu värre. De parkeras ofta på ett nonchalant sätt, för att vara så mycket som möjligt i vägen. Verkar som att dess användare har ett behov av att visa finger.

 13. Ännu en förståndshandikappad extremmiljöpartisk.
  Hon har helt missat varför en del gator är enkelriktade.

Kommentera