Hovrätten stoppar utvisning av syrier för våldtäkt av 12-årig flicka

BROTTSLIGHET. Abed Alrazzaq Dib Darwich Alhamo, 19 år, dömdes till fängelse i 1 år och 2 månader samt utvisning av Attunda Tingsrätt efter att ha fört med sig en 12-årig flicka till ett migrantboende där han sedan våldtog henne.

Abed Alrazzaq Dib Darwich Alhamo. Foto Polisen

Svea hovrätt instämmer i tingsrättens bedömning när det gäller barnvåldtäkten, men ändrar påföljden till 1 år och 6 månader och river upp utvisningsbeslutet. Hovrätten menar att det sannolikt inte går att utvisa Abed till Syrien eftersom han saknar direkt anknytning till hemlandet.

-Pettersson säger att efter den vanliga rabatten blir Abeds straff 1 år i fängelse sedan kan han fortsätts sin kriminella bana…

TIDIGARE 2020-09-20 Syrier utvisas efter våldtäkt av 12-årig flicka

BROTTSLIGHET. Darwich Alhamo, Abed Alrazzaq Dib, född 2001 och medborgare i Syrien med tolkbehov på arabiska dömdes den 10 september till 1 år och 2 månaders fängelse för våldtäkt mot barn samt tio års utvisning av Attunda Tingsrätt.

Araben kom till Sverige via Libanon 2018 tillsammans med föräldrar och fem syskon, fick permanent uppehållstillstånd som alternativt skyddsbehövande. I maj i år dömdes han för rån och misshandel efter att tillsammans med två andra syrier knivrånat svenska pojkar i Åkersberga. Den gången nöjde sig domstolen med att döma araben till villkorlig dom och samhällstjänst.

-Pettersson säger att råndomen är överklagad och inte avgjord, hade domstolarna varit lite snabbare så hade tolvåringen sluppit bli våldtagen. Mitt förslag är att syriern slipper fängelsestraffet och för en enkelbiljett hem direkt, givetvis av humanitära skäl…

Låt proffsen ta hand om sina egna…

TIDIGARE 2020-08-09. 12-årig flicka våldtagen på ”flyktingboende”

BROTTSLIGHET. En 12-årig flicka har våldtagits på ett ”flyktingboende” i Österåkers kommun norr om Stockholm. En 19-årig yngling har gripits, anhållits och häktats som misstänkt för övergreppet, rapporterar Aftonbladet.

Flickan verkar inte ha något att göra med boendet utan lurades dit tillsammans med en vän. Våldtäkten skedde under torsdagen,  och idag hölls häktningsförhandlingarna.

Jourdomstolen beslutade att den 19-årige mannen ska häktas på sannolika skäl, den högre misstankegranden, misstänkt för våldtäkt mot barn.

12-åringen  hade tidigare under torsdagen befunnit sig i ett köpcentrum tillsammans med en vän. De ska då ha träffat på flera yngre män som enligt anmälan lurat dem till ett ”flyktingboende” i Österåkers kommun.

Där ska 12-åringen ha utsatts för våldtäkten, enligt misstankarna.

Polisen grep den numera häktade mannen klockan 01.30 natten mot fredagen, framgår det i tingsrättens handlingar.

Uppdaterat: Den häktade är Darwich Alhamo, Abed Alrazzaq Dib, född
2001, medborgare i Syrien med tolkbehov på arabiska.

-Pettersson säger att utvisning är för lindrigt, det kan vara lagom för 19-åringens kompisar, för 19-åringen skulle jag rekommendera en träff med Anders Gustaf Dalman om han fortfarande arbetar…

Anders Gustaf Dalman, skarprättare

Läs gärna kommentarerna på Nya Åkersberga aktuellt…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Hovrätten stoppar utvisning av syrier för våldtäkt av 12-årig flicka

 1. Sitter det bara våldtäcksmän i våra domstolar..
  Äe det det svenska kvinnor gillar.
  Fråga bara..man undrar..
  Hej min dotter blev våldtagen..gör inget för hon är bara 12 år…är det så svenska kvinnor tänker…eller blev dom svartsjuka
  Ponnsan med familj

 2. Vet att ni kommer att kasta skit på mig nu…
  Men!!! Det finns sanning i det att det är nästan bara svenskor som blivit våldtagna vid sådana omständigheter. Lägger absolut inte någon skuld på flickan. Hon är sjävklart offer.
  Men återigen. Föräldrarnas ansvar. Förklarar inte de att det är inte bra och kan vara farligt att hamna i sådana situationer? Det handlar om helt enkelt självbevarelsedrift. VARFÖR berättar inte föräldrarnatill sina barn att man ska vara försiktig och försöka undvika sådana situationer? Folk är så orädda…
  Och jag kommer ihåg en massa sådana brott som skulle undvikas om flickor/kvinnor inte följde med okända/nästan okända UTLÄNDSKA män till konstiga platser att vistas…
  Undvik kommentera typ att ” alla ska känna sig trygga” och ” hon har rätt att säga nej”…
  När ni beställer mångkultur får ni helt andra förutsättningar. Ni får inte tro att vi blir svenska så fort vi korsar EU s gränser…

  • I ett normalt fungerande samhälle skulle föräldrar, skola och andra vuxna varna för främmande män med främmande kultur. MEN, i Sverige kallas det rasism och även om föräldrarna står på sig och varnar sina barn kommer lärare och vänsterblivna att envist hävda att föräldrarna har fel och är rasister. Det vill säga ända till den dag som de själva råkar ut för ”överraskningssex” och då finns det inga gränser på vad de häver ur sig mot invandrare. Alla invandrare, även de som aldrig ens skulle komma på tanken.

 3. Vad kan partiledaren och juristen Annie Lööf (C) ha för åsikt om tingsrättsdomen och sedan hovrättens ändrade domslut i fallet med våldtäktsmannen Abed Alrazzaq Dib Darwich Alhamo?

  http://word.harrietsblogg.se/wp-content/uploads/2018/11/Annie-L%C3%B6%C3%B6f-hycklar-om-v%C3%A5ldt%C3%A4kter.jpg

  Bildkälla: harrietsblogg,se

  https://www.metro.se/artikel/annie-l%C3%B6%C3%B6f-gasade-p%C3%A5-i-arbetet-och-svimmade-xr

  Bildkälla: Skärmdump från SVT Agenda

 4. Personer får sitt uppehållstillstånd som flyktingar just från Syrien och ” saknar direkt anknytning till landet”???
  Som invandrare häpnar jag över hur idiotiska Sveriges myndigheter kan vara…
  Snacka om att man får ljuga antingen i Migrationsverket eller i tingsrätten…
  Antingen killen inte är från Syrien eller har han anknytning…
  Arma arma Sverige…

  • Men ”Maja”!

   För mig är ”invandrare” desertörer från
   U-länder och sådana som kommer
   hit för att leva gott på våra förmåner.

   Annars är människor nära mig och i min omgivning, som inte är födda i Sverige,
   svenskar, födda i annat land.

   Jag utgår från att jag kan placera dig som
   svensk, född på annan plats än i Sverige.

 5. Jag anser att politikerna i riksdagen ska ställas till svars för alla våldtäkter, oavsett om offret är kvinna eller man. Genom import av tusentals män har vi fått ett mansöverskott i Sverige. Vilket gör att det inte finns någon för alla, längre.
  ———–
  Men mansöverskottet leder framför allt till det uppenbara problemet att ekvationen inte går ihop. Medan kvinnor har en styrkt tendens att söka efter en partner uppåt i samhällshierarkin, så blir allt fler män med låg utbildning och mindre blomstrande karriärer kvar. Ofta är det i gamla bruksorter och på glesbygden som de fastnar. Forskaren Bo Rothstein, verksam vid Oxford, talar om män som blir tredubbelt ratade; Först i skolan som de inte klarar, sen på arbetsmarknaden där de inte får jobb, och sen av kvinnorna som ger dem kalla handen.
  https://www.bt.se/ledare/broberg-det-ar-fakta-inte-manshat/
  ————-
  Det är ett känt faktum att mansöverskott leder till våld och brott. Något bland andra Hans Rosling varnat för. Det konstaterades nyligen att de 20 mest sköra och våldshärjade länderna alla har ett stort mansöverskott, men inte som följd av skev migration utan genom polygami. Följden är dock densamma, ett överskott på unga ensamma män med våldskapital.
  https://torbjornbergman.se/?p=2008

 6. I vilket land som helst skulle araben antagligen åkt på Ordentligt med stryk och misshandel när han kommer in i fängelset….

  I sverige är dock fängelserna fulla av andra fridlysta bröder och hans gelikar…

 7. Håller med övriga textförfattaren här . Särskilt Michael P o Peter de M. Inget hymlande där . Tack . Mvh Sjöström

 8. Varför släpper vi in detta avskräde
  i Vårt Fosterland ?

  Sverige borde ha tagit lärdom
  av Södertälje !

  Södertälje eliminerades som svensk stad
  efter invasionen av syrianer under
  Balkankriget !

  Tre av dessa ”modiga män” rånade min pappa när han hämtat din pension på
  dåvarande Posten.

  Jag vet, från säkra källor, hur dessa ”modiga
  män” har byggt upp sina förmögenheter
  och hur de köpt upp hela bostadsområden
  i Södertälje där de byggt sina marmorslott.

  Jag måste släppa fram min känsla för denna folkgrupp: Fy fan villa svin !

 9. Ummm.. han har ingen anknytning till Sverige heller bortsett från skulder till sina brottsoffer, alltså är det hans hemlands problem att lösa.

 10. Högst osannolikt att grabbhalvan inte har släktingar kvar i Syrien, och även om han inte har, han är 19 år och då skall han kunna klara sig själv.
  Vi är hundratusentals svenskar som klarat oss själva före vi blev myndiga, och nu blir de myndiga vid 18.
  FN säger att varje land är skyldiga att ta emot sina medborgare, Syrien har varit medlem av UN/FN sedan 1945.

  • Även pojkar… muslimer ser inte skillnad på hål om det så är en get … men fy fan om Du förolämpar profeten…

 11. Dessa hovrättsdårar bör hållas personligt ansvariga för vad denne brottsling begår för brott när han släpps fri.

 12. Skit i anknytning… utvisa… Era djävla brottsivrare…. våldtäkt är lika med livstidsångest, våldtäktsmän förtjänar ingen medmänsklighet… fatta !!!

Kommentera