Caféägare: Vi varslar alla utom en som riskerar sitt uppehållstillstånd

ARBETSMARKNAD & INVANDRING. Arbetslösheten har ökat under coronapandemin – och de skärpta råden som kommit den senaste tiden gör situationen besvärlig för många arbetsgivare.

Norra station café i Östersund varslar nu nästan all personal på grund av den tuffa situationen, men gör undantag för en person som riskerar att inte få uppehållstillstånd i Sverige om han inte har en fast anställning. 

”Vi vågar inte riskera att han inte längre uppfyller kriterierna för att få uppehållstillstånd”, säger Manne Mosten som driver caféet, enligt Sveriges Radio.

– Pettersson undrar vad facket säger om denna turordningsregel…

Manne Mosten driver tvåbolag, Östersundsbolaget AB och Norra Station i Östersund AB och inget är någon lysande affär.

Om Östersund på bloggen, jag tycker det verkar som det inte är brist på invandrare där…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Caféägare: Vi varslar alla utom en som riskerar sitt uppehållstillstånd

 1. Är det inte rasism att särbehandla en person. Men om det är det frågan om rätt person så är det politiskt korrekt. Men jag undrar hur stort drevet hade blivit om det var en svensk person med uppehållstillstånd som fått ha kvar jobbet.

 2. Att låta svenskar gå men behålla en som inget har gjort för att förtjäna en plats i Sverige är ett större brott än att någon pensionär skriver något som liknar hets mot folkgrupp men blir fälld.

 3. Diskriminering av svenska, vanligt förekommande och ger ingen påföljd. Om det varit tvärtom däremot!!!!
  Landsförädare!

 4. Göteborgs kommun säger nej till att tillsvidareanställa ensamkommande, vilka nu har begränsade uppehållstillstånd efter avslutade studier enligt den s k ”gymnasielagen”.

  Det är partierna V, MP och FI i Göteborgs kommun som begärt att de ensamkommande skall få en s k ”gräddfil” till fastanställning så att de slipper utvisning från Sverige.

  Läs mer på länkarna nedan:

  https://www.fplus.se/v%2C-mp-och-fi-goteborg-bor-anstalla-ensamkommande/a/7KKQn9

  https://www.fplus.se/inte-tillrackligt-stod-for-att-anstalla-ensamkommande/a/2ddW3l

 5. Utlänningar, ulänningar, invandrare, kvotflyktingar, flyktingar m.m
  Ej heller brottslingar från diverse länder
  De är inte Svenskar, barn, eller medborgare eller Svenskar som jobbat betalat överskatt, ska jynnas
  De är heliga kossor i vårat sjuka land,
  Rösta bort denna sjuka regering
  Det är inte synd om de, de har fallskärm

 6. Det är ju ingen konst att driva företag i Sverige, o man tar in Invandrare som arbetskraft efter att ha sparkat den ordinarie personalen, eftersom Svenska skattebetalare står för en del av lönekostnaden. Undrar vad Konkurrensverket säger om det? Och som Östersundsbo skulle jag aldrig sätta min fot i något av Herr Mostens företag. Hoppas han år i konkurs.

 7. Om personens UT hänger på jobb, är det oftast arbetsförmedlingen som står för den största delen av lönen.(d v s skattebetalarna)

 8. Undrar vad landsledaren säger nu om LAS ?
  Blir det bara ”jag såg det inte komma, så nu bryr jag mig inte”

 9. Om lönen är helt eller delvis bekostad av skattebetalarna, så är ju ägaren smart och tjänar samtidigt massa godhetspoäng. Förstår att det är hjärtskärande för skattefinansierade Sveriges Radio. Hoppas de är på plats vid några senare tillfällen, innan gubben går i konkurs, de kanske kan hoppa in och jobba gratis.

Kommentera