Två mörkhyade rånade och misshandlade pensionär svårt i Borlänge

VÅLDSVÅGEN. Borlänge levererar återigen, två mörkhyade förövare frågade efter snus och cigaretter. Det slutade med en brutal misshandel – och pensionären bestals på 80 kronor. Polisen i Borlänge söker två gärningsmän och vill ha tips från allmänheten, skriver Dalarnas Tidning bakom betalvägg.

Rånet inträffade i närheten av Tjärnasjön, vid Sportfältet, strax efter klockan 21 i söndags kväll. Mannen, som är i 70-årsåldern, hade varit och handlat i en livsmedelsbutik. I närheten av Sportfältet blir han upphunnen av två personer.

– De frågar efter snus och cigaretter, sedan slår de ned honom, konstaterar Mikael Lundqvist vid polisen i Borlänge.

Den skadade mannen tar sig hem till bostaden på egen hand och polis larmas en stund senare. Han vårdas fortsatt på sjukhus. – Han har fått armen avslagen.

I nuläget finns ingen misstänkt. Polisen bedriver inre spaning och söker fler vittnen.

Enligt vittnesuppgifter är rånarna 17-18 år. De var mörkt klädda och mörkhyade. Troligen hade de huvor uppfällda. En av rånarna bedöms vara cirka 170 centimeter lång och den andra cirka 180 centimeter.

-Pettersson säger att hela Sverige är snart som Borlänge, oerhört brutalt och inga spärrar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Två mörkhyade rånade och misshandlade pensionär svårt i Borlänge

 1. Vilka hade han röstat på 2018?
  Jasså, på dem han alltid har röstat på d.v.s. (S).
  I så fall är han starkt medskyldig till sin egen misshandel.

 2. Tilläggas kan och löjliga straff, dom vet satt i Sverige
  kostar det inget att knacka ner gamla människor och
  våldta små barn, därför eskalera det grova våldet.!

 3. De som önskar större flöde av invandrare måst bli inspirerade av sådana positiva nyheter, vilket driv de har de nya att finna nya lösningar till intäkter i socioekonomiskt utsatta områden.
  Det måste snart nog bli ett nobelpris till den svenska ekonomen som redovisar formeln vilket gör att arbetslösa blir lönande på sikt.

Kommentera