”Polisen backar inte en millimeter för hoten”


POLISEN. Igår, den 23 november, publicerade Regeringskansliet och inrikesminister Mikael Damberg en debattartikel på regeringens hemsida.

Mikael Damberg. Bild från Twitter/Facebook.

I dag gör nära 600 nya poliser sin första dag på jobbet efter att ha tagit examen från polisutbildningen. Nästa år följs de upp av ytterligare ca 1.400 nyutbildade poliser. Det innebär en förstärkning med upp emot 2.000 poliser det närmaste året.

Jag vill önska alla nya poliser varmt välkomna till en stor och viktig uppgift i vårt samhälle. Ni är efterlängtade och kommer göra skillnad i arbetet med att skapa trygghet i vardagen och bekämpa brottsligheten. Förtroendet för polisen är mycket starkt och fortsätter att öka i den senaste nationella trygghetsundersökningen. Hela samhället står bakom er.

Utbyggnaden av polisen är en av regeringens viktigaste prioriteringar. Ingen annan åtgärd är så avgörande för att på både kort och lång sikt öka tryggheten och bekämpa brottsligheten i vårt land.

Vårt mål är att vi 2024 ska ha 10.000 fler polisanställda jämfört med 2016. Det är en exempellös satsning som innebär att Sveriges största myndighet ska växa med en tredjedel på åtta år…läs hela artikeln på regeringens hemsida…

– Pettersson noterar att minister Damberg ”glömde” berätta att det under år 2020 slutat 582 poliser så nettoökningen är inget att skryta om. Dessutom ökar befolkningen medan det blir färre poliser i yttre tjänst…

Nu är inte jag inrikesminister eller polis men mitt förslag är att minska antalet kriminella. Sveriges rättsväsende klarar av de svenskar som är kriminella men inte Mellanösterns brottslingar.

Damberg (S) skryter över att polisen fått 1,9 miljarder extra i år. Biståndet får drygt 50 miljarder. Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


17 responses to “”Polisen backar inte en millimeter för hoten”

 • Peter Sjöström

  En bild säger mer än 1000 ord ! Mvh Sjöström

  Gilla

 • SVENSK

  Det har visat sig att när det kommer till kritan i de ”utsatta områdena” så stämmer det! Polisen backar INTE en millimeter utan En KILOMETER!

  Gilla

 • Nils Dacke

  Nej, polisen kanske inte backar i normala fall men vissa
  hästsvanspoliser går ned på knä inför hotfulla mobbar och det är jävligt nog.

  Gilla

 • Tony

  Stora delar av polisledningen borde bytas ut mot erfarna
  poliser som jobbat aktivt i tjänst, där partiboken inte avgör
  hur hög tjänst man får.

  Gilla

 • Moberg

  Vi har fler poliser än tidigare i storstäderna och betydligt färre än inga alls där det förr fanns bemanning, varför?
  Förr var, till 1971, Häradsrätten men landsfiskaler och fjärdingsmän den närmaste lagen till folket på landet, i städerna fanns rådhusrätter.
  Det fanns 226 härader i Sverige, lag och och ordning för hela landet, inte bara för de stora städerna där oordning fortfarande råder.
  Före den första sammanslagningen av kommuner 1952 fanns 2498 efter 1037, en ytterligare sammanslagning skedde 1971 och 2019 hade vi 290 kommuner i Sverige.
  Vad innebar detta, medborgarna fick svårare att bestämma vad skulle ske och nomenklaturan tog makten med känt resultat.
  Oxenstierna byggde, Palme demolerade Sverige.

  Gilla

 • Billy Boy

  Kriminaliteten ökar i snabb takt för varje dag som går. För att möta detta hot så finns varken tillräckligt med poliser eller väktare i det nya ”Trygga Sverige”!

  Varje gång något extraordinärt brottsligt händer så repeterar de tre socialdemokratiska ministrarna Stefan Löfven, Morgan Johansson och Mikael Damberg till löftet / planerna om 10 000 nya poliser fram till år 2024.

  Den grova brottsligheten i Sverige stiger för varje dag mot nya höjder på många fronter … samtidigt som den svåra bristen på poliser består.

  Men de av (S) utlovade 10 000 nya poliserna till år 2024, riskerar i verkligheten på sin höjd kunna bli endast 1 400 nya poliser. Läs mer om detta nedan samt på länken till Vestmanlands Läns Tidning (vlt.se) längre ned.

  Målet med fler poliser är en omöjlighet.
  Nettoresultatet och faktiskt tillskottet av nya poliser fram till 2024 blir 1 400 poliser, vilket är väldigt långt ifrån de 10 000 utlovade, skriver Leif Kullberg.

  Regeringen har beslutat om 10 000 fler poliser till 2024. Morgan Johansson och Mikael Damberg missar inte ett tillfälle att påpeka detta närhelst skjutningar, gängkriminalitet och sprängningar kommer på tal.

  Tyvärr är det rena dimridåer som Johansson & Damberg rider på att uppnå målet är bevisligen en omöjlighet, trots omfattande reklamkampanjer för yrket, sänkta ansökningskrav och utökat antal platser på polisskolorna.

  En första kull om 550 poliser gick ut i juni år 2019 och ytterligare 550 går ut i december 2019. Med 1 100 nya poliser per år fram till 2024 blir det totalt 6 600 nya poliser på 6 år. Därifrån ska avräknas det antal som av olika anledningar lämnar yrket – cirka 850 per år, totalt 5 100 på 6 år.

  6 600 nya poliser på 6 år minus 5 100 poliser som slutar på 6 år blir ett nettotillskott på endast 1 500 poliser.

  Nettoresultatet och faktiskt antal nya poliser fram till år 2024 blir således endast 1 500 poliser, vilket är väldigt långt ifrån de 10 000 nya som utlovats. (Publicerat 11 okt 2019)

  Läs mer på:

  https://www.vlt.se/artikel/debatt-malet-med-fler-poliser-ar-en-omojlighet

  Gilla

 • Orvar d.ä.

  När jag var liten hette det ”Det är ynkligt att höra löss hosta” – passar bra bra i sammanhanget!

  Gilla

 • Kungen

  Vi kan inte ha en inrikesminister i knytblus som dessutom är både blind och döv

  Gilla

 • Billy Boy

  Tisdagsnytt – Den stolta Inrikesministern

  Hur kan man vara stolt att man MÅSTE byggga ut polisen i stället för att se sig i spegeln och fråga sig varför.

  Publicerat idag från Manila, Filippinerna av Christer Bigander på hans YouTube-kanal SWEXIT TV:

  Gilla

 • HB

  Så sjukt… Så sjuka människor…

  Gilla

  • ponnsan62

   Herre min skapare sitter individen i regeringen..måste dela det till alla nyhetskanaler.
   Knytblus.
   Ponnsan med familj
   AAFS

   Gilla

 • JEX

  Invandringen kostar ytterligare mer miljarder eftersom polisen ligger i underläge och blir mer och mer attackerad av invällande kriminella blattar som vänster pk bara vill ha mer av i vårt land. Inte bara att polisen kostar mer utan själva invandringen kostar också ännu mer och regeringen försöker hela tiden hitta på mera skatter att stjäla från Svenska folket.
  Tvi 😦 vilken falsk skit regering vi har. Hoppas på SD nästa val.

  Gilla

 • Urban Lindgren

  Är det inte så, Pettersson, att de 582 är sådana som slutat i förtid. Till detta kommer pensionsavgångar så poliserna minskar i antal vilket inte minst märks i alla ‘små’ orter.

  Gilla

  • Pettersson

   Det är det troliga,jag vet inte riktigt men det kommer tillbaka ett antal poliser som slutat tidigare också, sedan anställs det civilanställda som ska hjälpa polisen så vad nettot är vet jag inte riktigt.

   Gilla

   • Urban Lindgren

    Egentligen är nettot ointressant då det är poliser i yttre tjänst som, poliser på gatan, som gör skillnad och där hjälper civilanställda föga

    Gilla

   • Pettersson

    Meningen är att de civilanställda ska sköta polisens utredningsarbete för att frigöra poliser för yttre tjänst men det verkar fungera dåligt.

    Gilla

 • age

  Poliser och sjukvårdspersonal är
  våra rikshjältar !

  Beröm en polis eller sjukvårdare
  när du får tillfälle !

  Ta avstånd från LANDSFÖRRÄDARE !

  => Så länge sossarnas kontrakt med
  ”främmande makt ”/ muslimerna, gäller,
  förblir socialdemokraterna LANDSFÖRRÄDARE !

  => Så länge SÄPO (”säkerhetspolisen”)
  inte agerar mot komtraktet måste SÄPO
  betraktas som LANDSFÖRRÄDARE !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: