Stolt kommunist blir vice ordförande i V

INRIKES. I helgen valdes Ida Gabrielsson till ny vice partiledare för Vänsterpartiet. Ida är född i Sandviken 1981, riksdagsledamot och talesperson i socialförsäkringsfrågor. Hon har tidigare lett partiets framtidskommission och har varit ordförande för Ung Vänster, skriver Vänsterpartiet på sin hemsida.

Ida Gabrielsson, stolt kommunist. Bild Riksdagen

-Pettersson hittar dock inget hos vänsterpartiet eller hos media att Ida tidigare kallat sig stolt kommunist, det var när hon var ordförande i Ung Vänster i Sandviken som hon var väldigt röd, blodröd kanske många skulle säga. Kommunist, enligt GD.se.

Tänk om något parti valt en aktiv eller f.d. aktiv nazist till vice partiledare, hur tror ni media agerat?

Glöm aldrig att det än idag står i vänsterpartiets stadgar att de om de får makten ska förstatliga privat egendom.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Stolt kommunist blir vice ordförande i V

 1. En lite anekdot. Varje anställd kostade nästan 300 000kr i statligt stöd till Landskrona varvet. Då var årslönen ca 150 000, med andra ord förstörde de material för lika mycket, eller?
  På frågan om de var villiga att satsa denna summa själv om de fick en engångssumma för att driva varvet vidare.
  Det ett NEJ!

 2. Vad gäller Nicklas kommentar, så finner jag viss logik. Men varför ska arbetaren eller administrativ personal satsa på aktier i företaget i det att få tilldelning av vinsten i företaget? Vissa företag praktiserar just en årlig bonus till sina anställda om det existerar vinst.
  Varför krångla till det via aktier ?

 3. Socialistiska ekonomier har inget tvång att expandera.
  Kapitalistiska ekonomier har ett tvång att expandera sin produktion . Kapitalistiska ekonomier lever i en tvångstankar. Vilket betecknas som imperialismen.

 4. Hur kan någon tro på kommunismen som något positivt. Det minsta man borde kräva av någon som vill bli ledare i ett sådant parti är att dom bosätter sig i ett kommunistiskt land, minst tre år. Dom flesta sådana länder är tack och lov borta nu men Nord-Korea finns fortfarande kvar. Det är bara att flytta dit. Dom vil nog ha nyttiga idioter som kan lovorda paradiset. Men vi får inga rapporter medan hon är där. Internet är ju förbjudet att använda utom för den högsta eliten. Men det blir spännande när hon kommer tillbaka att höra allt om lyckan att bo där. Om hon nu kommer hem igen till ett hemskt kapitalistiskt land. Det är inte så lätt att flytta därifrån.

 5. Cirkulationsekonomi är viktigare än än miljardärernas välmående. Själv funderar jag på i min ålders höst hur jag som kreativ förmåga kan producera en produkt som är lätt att sälja . Har alltid gillat att med materialet trä forma produkter. Men det gäller att hitta en produkt som är lätt att sälja. Se där , hur en gammal pensionär kan ändra ståndpunkt , från att i sin ungdom varit socialistisk romantisk revolutionär. Kreativitet tillhör inte staten , det är individers förmåga , vilket inte får hämmas.Statens uppgift är sociala system och att beställa från privata företag , om dess kompetens inte kan förverkligas. Och detta är viktigt att i ett samhälle bejaka kapitalismen och socialister ambition att släcka kapitalismens skuggor typ lönedumpning . Att upprätthålla lönenivåer i relation till inflation är också bejakande för privata producenter försäljning. Balansering alltså vad gäller relationen produktion – konsumtion. Socialister har naturligtvis mycket att lära av privata företagare , men i all ödmjukhet bör även högerns representanter lära av vänsterns ekonomiska tänk. Det finns alltid en medelväg att gå !

 6. Utan fysik arbetsinsats eller utan administrativ arbetsinsats skapas inga vinster . Och detta är viktigt att påpeka , att de parasiterande ( utan att arbeta ) kan via aktier suga åt sig av vinstutdelning utan att utföra något arbete . Får man säga så i PK – Sverige, att Sverige har producerat fram 100 miljardärer via aktieutdelningar . Utan arbetsinsats vad gäller fysiskt arbete eller arbete på kontor. Jämlikhet tycks vara utopi i nutid , vad gäller produktiva företagare eller arbetarklass i relation till den praktiserande klassen. Joakim von Anka samlades sin förmögenhet i kassavalv . Samma i nutid vad gäller miljardärernas kassavalv. Att samla i lådor vad gäller penningens funktion är ingen optimal funktionalitet. Penningens funktionalitet är att cirkulera mellan konsumenter och producenter. Så låt oss avskaffa den ineffektiva gamla metoden , att via aktieinnehav utsuga arbetare och administratörer. Låt miljardärerna svälta i det att arbetare och administratörer få mer del av vinster.

  • Aktien är en investering i ett bolag som även kan ge dig en utdelning på vinsten och bestämmande makt över bolagets styrning. Beroende på hur mycket du investerar desto mer ska du ha att säga till om i bolaget samt få utdelning av vinsten.
   Utan investeringen kan bolagen ha svårt att expandera eller ens starta.
   Om arbetarna vill ha ut mer av vinsten från bolaget (utöver eventuell bonus om bolagen oftast delar ut om det går bra) kan de investera i aktier i bolaget precis som alla andra. Om det i sin tur får dem att prestera bättre är det bara positivt.
   Aktiesystemet är arbetarens bästa vän, det är bara att börja köpa och investera i dem och tjäna ännu mer pengar och få ännu mer att säga till om i bolaget de jobbar i.

   MEN, det är inte det som de flesta arbetare vill. De vill inte investera SINA pengar i bolaget för om bolaget går omkull då FÖRLORAR de ju sina pengar. Det går ju inte. En socialistisk arbetare vill äta kakan och ha den kvar.

 7. Själv blev jag upptuktad i min ungdom att sluta fantisera om att ” Socialismen åt åt oss alla lycka bär ” . Jag var Mao- marxist ! Vilket var en ambition att avskaffa utsugningen mellan länder och inrikes. Men likt förbannat behövs vinster i det att :
  1) Investera i ny teknik
  2) skattefinansierad välfärd
  3) att staten investerar i det att privata företag får beställningar ( symbios vad gäller relation stat – privata företag )
  Det som kan ifrågasättas i nutid vad gäller kapitalismen är aktieutdelningar till privata personer , då dessa personer aldrig utför något arbete . Bättre upp är att individer i produktiv verksamhet får del i vinsten . Ty det är de arbetande som producerar vinst som i första hand ska få ta del av vinst i företaget. De externa som inte utför någon arbetsinsats bör inte få någon vinstutdelning. / / ÄR JAG outsider i min ambition att de anställda har full rätt att ta del av ett bolag i första hand ?

  • karlgunnareriksson!
   Som bekant måste kapital finnas för att starta en verksamhet, därför säljs aktier för ett visst belopp. Mina aktier representerar min insats till grundkapitalet, det anser du att jag inte har rätt att få ränta på, eller utdelning.
   En arbetare, jag kallar alla arbetare oavsett position i ett företag, får lön efter sin insats för vilken denne kan inhandla aktier samt får därför utdelning.
   Att då tycka att de anställda ska få utdelning men inte investerarna som satsat de ska vara utan.
   Så tänker en vänsterpartist enligt mig.
   Något vi skulle kunna vara förutan är börshajarna, de tillför inget till företaget eller aktieägarna.

 8. Det finns inga blodröda kommunister i Sverige herr Pettersson ! Alla vänsterpartister är demokrater. Och vad gäller kommunisters syn på demokrati , så är förhållandet :
  1 ) Ja till flerpartisystem
  2) Om högern utvecklar militarismen och enpartistat , så utvecklar vänstern militarismen.
  Punkt två är främmande i vår sedan 100 år tillbaka
  demokratiska framtoning. Förstår du nu herr Pettersson , att om högern i nutid vill avveckla flerpartisystem , så påverkar det vänsterns demokratiska sinnelag. Det finns extremister inom vänstern – ja , men det finns också antidemokratiska individer inom högerns åsikterna. Låt oss tukta dessa individer in i demokratin. I det att demokratin i framtid blir samlevnad.

  • karlgunnareriksson!
   Demokrati är något som vi förleds att tro vi har i Sverige, det liknar mer ”kommunismen anser att den vanligt arbetande människan inte ska ha med politiken att göra.”
   Svensk demokrati består i att lura oss att ge våra röster till nomenklaturan som sedan tillämpar ovan nämnda kommunistiska tankegångar.
   Vid folkomröstningar behöver de ej bry sig vad folket vill, de lyssnar ej till folkets röst och styr efter eget gottfinnande.
   Den nuvarande regeringen är i särklass, ser inget komma annat än förtjänst längre fram!

  • Finns alldeles för många kommunister o nyttiga idioter som stödjer dem vid val, bevara landet fritt o demokratiskt

 9. Jaså hon är stolt kommunist? Ja visserligen är kommunisterna dem som avlivat flest människor på Jorden, men är det något att vara stolt över??

 10. Vore kanske bra om Vänsterpartiet återgick till sina rötter och öppet blev kommunister igen så det blir ordning och reda. Andra partier bör göra samma sak så vi får bort den politiska röra vi idag har där folk inte känner igen sina partier.

 11. Kommunister !
  Får kalla kårar utefter ryggraden när denna vidriga odemokratiska massmördarideologi näms.

 12. Är det som jag inbillar mig, det blir fler och fler kvinnor som vänstervrids.
  Kan det vara modersinstinkten som slår igenom, känslan att hjälpa och skydda vinner över förnuftet.
  Vi är naturligtvis många som anser att lika lön för samma jobb ska gälla, men inte att lika lön oavsett prestation skall gälla. Det sista tycks dock gälla inom vänsterkretsar.
  Två kvinnor i styret är lika olyckligt som två män, för ensidigt ingenting gott kommer ut av likatänkande, det blir ingen synergi.

  • Socialismen tilltalar kvinnor eftersom den i sin retorik låter väldigt omfamnande och omhändertagande, två karaktärsdrag som biologiskt är väldigt kvinnliga.
   Det konservativa frihetsidealet där varje person ska kunna klara sig själv med minimal inverkan från staten är skrämmande för kvinnor.

Kommentera