Marina övningar mellan Sverige och USA

FÖRSVARSMAKTEN. Marinen är en viktig del i det bilaterala samarbetet mellan Sverige och USA. Den senaste tiden har flera fartyg från både Tredje och Fjärde sjöstridsflottiljen övat tillsammans med amerikanska enheter i Östersjön, rapporterar Försvarsmakten.

Den amerikanska jagaren USS Ross tillsammans med svenska korvetten HMS Nyköping. I förgrunden personal på ett amerikanskt flygplan av typen MC-130J. Foto US Army

U.S. specialförband deltog nyligen i en övning i Sverige med medlemmar av landets väpnade styrkor, som involverade en mängd olika tillgångar i luften, på marken och till sjöss, rapporterar tidningen The Drive.

Detta inkluderade utplacering och återhämtning av ett obemannat undervattensfordon från en liten gummibåt som själv utplacerades av en av US Navy:s smygande specialbåtar Combatant Craft Medium. Undervattensdrönaren gör det möjligt för marina specialoperationsstyrkor att leta upp områden för säker landstigning, jaga minor och andra faror och på annat sätt samla in viktig information om vad som händer under vågorna.

The Drive, undervattensdrönare med svenska och amerikanska soldater.

Läs vidare på The Drive…

USA och Sverige övade med och mot varandra med fartyg och luftstridskrafter som Herkulesplan, F-15 och Gripen.

-Pettersson säger att pratet om att Sverige är alliansfritt är bara prat, i praktiken tillhör vi Nato…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Marina övningar mellan Sverige och USA

  1. Dags för ryssarna att bjuda in kineser för litet övningar utanför Gotland. Då får den här fjanten krigsminister Hultqvist något att oja sig över !

  2. Vi ska nog passa oss noga för att gå med i NATO. För det skulle ju kunna innebära att våra svenska soldater blev skickade att försvara de skabbiga turkarna eller de lata grekerna.

Kommentera