Gränsen mellan Irak och Saudiarabien öppnar


UTRIKES. Gränsövergången mellan de forna fienderna Saudiarabien och Irak har öppnats för första gången på tre årtionden, enligt irakiska myndigheter.

Ännu ett litet steg mot fred i Mellanöstern.

Gränsövergången Arar har varit stängd sedan 1990 då länderna klippte banden efter Iraks invasion av Kuwait. Irak leddes vid den tiden av den tidigare diktatorn Saddam Hussein.

Saudiarabien har på sistone försökt stärka banden till Irak som ett sätt att minska ärkefienden Irans inflytande i regionen. Irak vill i sin tur stärka sin ekonomi genom att närma sig grannen i söder.

Länderna började närma sig varandra under 2015, när Saudiarabien återöppnade ambassaden i Iraks huvudstad Bagdad som stängdes 1990.

-Pettersson hoppas att Sveriges regering stänger gränsen totalt för alla ”flyktingar” från Mellanöstern med hänvisning till att det finns rika länder på närmare håll för dem…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


One response to “Gränsen mellan Irak och Saudiarabien öppnar

 • Cirkus Sverige.

  TACK TRUMP 👍👍👍👍👍

  Detta kommer säkert barnälskaren Biden att förstöra.

  Biden…senil dement, ska inte vara Amerikas president 🤮

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: