Fördomsfulla personer tror att Mustafa är kriminell


INVANDRING. Mustafa Ahmadi går sista året på handelsprogrammet och vet vad han ska göra efter studenten. Han var en av alla flyktingar som kom till Sverige hösten 2015, skriver Sydsvenskan/HD bakom betalvägg.

Han placerades i HVB-hem, tragglade svenska och kom in på gymnasiet. Han skaffade jobb och elitsatsar på thaiboxning. Trots det möter Mustafa Ahmadi dagligen fördomsfulla personer som tror att han är kriminell.
– Vissa förstår inte att vi kämpar, jobbar, betalar skatt och gör samhället en tjänst.

Under flyktinghösten 2015 kom de med tåg och båt till Sverige. Av nära 163.000 asylsökande det året var över 35.000 ensamkommande. De skulle lära sig svenska och introduceras i skolan och i det svenska samhället. Ett samhälle som försökte ställa om, där lagar ändrades och Migrationsverket stod under hård press.

– Pettersson säger att det är möjligt att Mustafa Ahmadi är hederlig, jobbar, betalar skatt och gör samhället en tjänst.

Mustafa är 21 år, går sista året i gymnasiet och jobbar extra i en klädaffär. Dessutom äger Mustafa en svart Mercedes Benz C 220 D av årsmodell 2017 som han köpt på avbetalning. Snittpriset på en sådan bil är knappt 300.000 kronor och försäkringen för en 21-åring kostar minst 5000 kronor, skatten 1800 kronor, service, däck, soppa. ränta, amortering, osv. Mustafa har lågt räknat en månadskostnad på minst 6000 kronor bara för bilen.

Sedan har han en liten lägenhet med tillsammans med en polare, säg 2.500 kronor i månaden, fina kläder, mat, osv. så minst 10.000 i månaden i utgifter när han går i skolan och vi kan väl räkna bort bidrag eftersom Mustafa säger att han gör samhället en tjänst.

Mercedes Benz C 220 D

Inte många 21-åringar som arbetar heltid har råd med en sådan bil som Mustafa och när han dessutom går i skolan och arbetar extra så borde de så kallade journalisterna ha ställt några följdfrågor.

Mustafa deklarerade faktiskt för en inkomst under 2019 på 285.247 kronor och betalade 59.386 kronor i skatt och det är inte dåligt på ett extraknäck.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Fördomsfulla personer tror att Mustafa är kriminell

 • messkalle

  Mustafa deklarerar för 2019 med 285.247 kronor. Inte illa, tre gånger mer än en fattigpensionärer som arbetat hela livet.
  Det stora flertalet ensamkommande är smarta.
  De överlevde den långa resan från långtbortistan och om Mustafa kommer att lyckas (betala skatt) och inte bli kriminell så grattis. Han blir en av de få.

  Gilla

 • compulsoryunion

  38000 ensamkommande bara år 2015 är inte organiserat / Stefan

  Gilla

 • Andersson

  Hade Mustafa varit kriminell hade han haft en svart Audi. Det där är ju en vanlig pizzaracer.

  Gilla

 • Tony

  Den tjänsten hade varit bättre ifall han åkt tillbaks där han kom ifrån.

  Gilla

 • eva

  Hela det svenska statsväsendet utgår ifrån att kommer man som ”flykting” så har man lämnat allt kvar och äger knappt trasorna på kroppen längre. Detta var tillämpbart på flyktingarna i samband med andra världskriget som kom båtledes eller kom med de vita bussarna och jag har sett foton från Tornedalen med finska kvinnor ledandes sin enda ko över till Sverige. Resten brände tyskarna. Men, men – varför inte kolla vilka tillgångar dessa personer har i hemlandet eller placerade på andra platser på klotet.
  Klanen kanske är stormrik men ändå skall han få alla förmåner en infödd aldrig kan drömma om (dvs. äkta infödd, inte nyinfödd).
  I Danmark lär flyktingars egna tillgångar kartläggas, så borde också göras i Sverige.

  Gilla

 • turrim

  Om du skriver i Sydsvenskan så får du inte ställa följdfrågor i vissa reportage. Då går det som för Mats Skogkär. Heidi Avellan kallar till enskilt möte och avskedar.

  Gilla

 • Nizze

  Det verkar som invandrare vinner på tips och lotto oftare än svenskar!

  Gilla

 • Hans

  Mustafa kanske har bra inkomster från Staten (det vill säga oss skattebetalare) Bidrag, Lån så han kan komma upp i en hygglig inkomst.

  Gilla

 • villervalle03

  Angående dessa kriminella varelser, så tror jag trenden nu blivit att färre och färre ställer upp som vittnen. Vad är det för ide att vittna när boven är ute efter några månader, handlar det om mord eller våldtäkt ett par år, sk. minderårig tjugofemåring, några månader samhällstjänst. Vem f.. vill vittna om man stöter på den kriminella och hans kompisar några veckor efter domstol. Nån sorts självbevarelse drift har väl alla.

  Gilla

 • Kent

  Inte illa att klara den standarden på skolgång extraknäck.

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Efter att ha läst åvanstående känner jag mig mycket fördomsfull .
  Mvh Sjöström

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: