Fördomsfulla personer tror att Mustafa är kriminell

INVANDRING. Mustafa Ahmadi går sista året på handelsprogrammet och vet vad han ska göra efter studenten. Han var en av alla flyktingar som kom till Sverige hösten 2015, skriver Sydsvenskan/HD bakom betalvägg.

Han placerades i HVB-hem, tragglade svenska och kom in på gymnasiet. Han skaffade jobb och elitsatsar på thaiboxning. Trots det möter Mustafa Ahmadi dagligen fördomsfulla personer som tror att han är kriminell.
– Vissa förstår inte att vi kämpar, jobbar, betalar skatt och gör samhället en tjänst.

Under flyktinghösten 2015 kom de med tåg och båt till Sverige. Av nära 163.000 asylsökande det året var över 35.000 ensamkommande. De skulle lära sig svenska och introduceras i skolan och i det svenska samhället. Ett samhälle som försökte ställa om, där lagar ändrades och Migrationsverket stod under hård press.

– Pettersson säger att det är möjligt att Mustafa Ahmadi är hederlig, jobbar, betalar skatt och gör samhället en tjänst.

Mustafa är 21 år, går sista året i gymnasiet och jobbar extra i en klädaffär. Dessutom äger Mustafa en svart Mercedes Benz C 220 D av årsmodell 2017 som han köpt på avbetalning. Snittpriset på en sådan bil är knappt 300.000 kronor och försäkringen för en 21-åring kostar minst 5000 kronor, skatten 1800 kronor, service, däck, soppa. ränta, amortering, osv. Mustafa har lågt räknat en månadskostnad på minst 6000 kronor bara för bilen.

Sedan har han en liten lägenhet med tillsammans med en polare, säg 2.500 kronor i månaden, fina kläder, mat, osv. så minst 10.000 i månaden i utgifter när han går i skolan och vi kan väl räkna bort bidrag eftersom Mustafa säger att han gör samhället en tjänst.

Mercedes Benz C 220 D

Inte många 21-åringar som arbetar heltid har råd med en sådan bil som Mustafa och när han dessutom går i skolan och arbetar extra så borde de så kallade journalisterna ha ställt några följdfrågor.

Mustafa deklarerade faktiskt för en inkomst under 2019 på 285.247 kronor och betalade 59.386 kronor i skatt och det är inte dåligt på ett extraknäck.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Fördomsfulla personer tror att Mustafa är kriminell

 1. Mustafa deklarerar för 2019 med 285.247 kronor. Inte illa, tre gånger mer än en fattigpensionärer som arbetat hela livet.
  Det stora flertalet ensamkommande är smarta.
  De överlevde den långa resan från långtbortistan och om Mustafa kommer att lyckas (betala skatt) och inte bli kriminell så grattis. Han blir en av de få.

 2. Hela det svenska statsväsendet utgår ifrån att kommer man som ”flykting” så har man lämnat allt kvar och äger knappt trasorna på kroppen längre. Detta var tillämpbart på flyktingarna i samband med andra världskriget som kom båtledes eller kom med de vita bussarna och jag har sett foton från Tornedalen med finska kvinnor ledandes sin enda ko över till Sverige. Resten brände tyskarna. Men, men – varför inte kolla vilka tillgångar dessa personer har i hemlandet eller placerade på andra platser på klotet.
  Klanen kanske är stormrik men ändå skall han få alla förmåner en infödd aldrig kan drömma om (dvs. äkta infödd, inte nyinfödd).
  I Danmark lär flyktingars egna tillgångar kartläggas, så borde också göras i Sverige.

 3. Om du skriver i Sydsvenskan så får du inte ställa följdfrågor i vissa reportage. Då går det som för Mats Skogkär. Heidi Avellan kallar till enskilt möte och avskedar.

 4. Mustafa kanske har bra inkomster från Staten (det vill säga oss skattebetalare) Bidrag, Lån så han kan komma upp i en hygglig inkomst.

 5. Angående dessa kriminella varelser, så tror jag trenden nu blivit att färre och färre ställer upp som vittnen. Vad är det för ide att vittna när boven är ute efter några månader, handlar det om mord eller våldtäkt ett par år, sk. minderårig tjugofemåring, några månader samhällstjänst. Vem f.. vill vittna om man stöter på den kriminella och hans kompisar några veckor efter domstol. Nån sorts självbevarelse drift har väl alla.

Kommentera