Rån av äldre i Kungsör


VÅLDSVÅGEN. Kungsör är en idyll med knappt 9000 invånare som ligger vid västra Mälaren. I Kungsör rånades en äldre kvinna och en äldre man utsätts för ett rånförsök rapporterar Polisen.

Kungsör – ännu en idyll där samhället tappat greppet.

En kvinna i 75-årsåldern anmäler kl 16:54 att hon rånats i närheten av Hagaskolan av två unga män. Männen höll fast henne och gick igenom hennes fickor – när de fått tag i hennes plånbok lämnade de platsen till fots. Kvinnan skadas inte fysiskt men chockas av vad hon utsatts för.

Kl 17:56 anmäler en man i 80-årsåldern att tre unga män hoppat på honom i en trappuppgång på Hornsgatan och börjat gå igenom hans fickor. Mannen lyckades dock freda sig och sina tillhörigheter och i samband med det visade en av gärningsmännen upp ett knivliknande föremål innan de lämnade platsen utan att ha kommit över något gods.

Flera patruller arbetar med de båda händelserna och ett antal personer kontrolleras, men några misstänkta gärningsmän hittas inte.

I nuläget går det inte att säga om det finns något samband mellan händelserna som initialt utreds som separata händelser. Men likheter i modus och att de inträffar nära varandra i tid och rum gör att polisen kommer att utreda eventuella samband.

Händelsen vid Hagaskolan rubriceras som rån och händelsen på Hornsgatan som försök till rån.

– Pettersson ser inget signalement så det är tydligen inte aktuellt att varna allmänheten…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Rån av äldre i Kungsör

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: