Astronauter framme vid rymdstationen


TEKNIK & VETENSKAP. Igår klockan 01.27, svensk tid, tändes startraketerna på bärraketen Falcon 9 vid Kennedy Space Center i Florida, USA och astronauterna Mike Hopkins, Victor Glover och Shannon Walker, från USA, samt Soichi Noguchi, från Japan, satte kurs mot rymdstationen ISS.

Dockningsbild från Nasa

Strax efter klockan 5 på tisdagsmorgonen inleddes dockningen vid ISS och de fyra astronauterna ombord på rymdkapseln Dragon hade avverkat en 27 timmar långa resa från jorden och har nu dockat med rymdstationen ISS.

Astronauterna ska vara på ISS i sex månader och genomföra olika forskningsprojekt.

Uppdraget är det första i ett kontrakt mellan rymdstyrelsen Nasa och företaget Space X – och därmed den första ordinarie rymdresan som USA lejt ut till privata aktörer.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


One response to “Astronauter framme vid rymdstationen

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: