18 thoughts on “Orolig över din pension? Lugn. Socialdemokraterna har en plan.

 1. Jag har, i evigheter, hört hur traumatiskt det är att gå i pension, att inte ha något arbete att gå till. Vem F-n fabricerade en sådan lögn?
  Kan det vara så att den propagandan inte längre biter på vanligt folk? Det finns gott om människor i arbetsför ålder som är tydliga exempel på att arbete inte alls är nödvändigt för ett behagligt liv.

  Låga pensioner och senarelagd pensionsålder ger pengar till statskassan.

 2. Varken Annika Strandhäll (S) som var socialförsäkringsminister åren 2014 – 2017 eller nuvarande socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) har trots alla deras fagra löften lyckats åstadkomma tillräckligt för att rädda Sveriges fattigpensionärer ur deras bottenlösa misär.

  Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) har dessutom “glömt” att nämna den s k “pensionsbromsen” …

  http://pensionsbromskalkylatorn.se/img/pensionsbromskalkylatorn_2.jpg

  ,,, som finns inbyggd i Sveriges pensionssystem och slår till när landets ekonomi gått dåligt.

  Bromsen har redan slagit till åren 2010 (minus 3,0%), 2011 (minus 4,3%) och 2014 (minus 2,7%) som framgår i diagrammet nedan där de orangefärgade staplarna pekar nedåt.

  https://www.pensionsmyndigheten.se/nyheter-och-press/pressrum/pensionsalder-2014-samt-majprognosen-for-inkomstpension-och-pensionsrelaterade-formaner/_jcr_content/blog-news-press-main-par/image.pmadaptive.full.medium.jpg

  Källa: Pensionsmyndigheten

  Staplarna som pekar uppåt åren 2012-2013 och 2015-2019 har inte nått tillräcklig höjd för att kompensera för pensionsbortfallet som inträffade under de tre minusåren.

  Under hela perioden 2002-2020 har löntagarna som arbetat legat på plus och då särskilt åren 2007- 2020 när de drog fördel av Alliansens fem jobbskatteavdrag, vilka Löfvens DÖ- och JÖK-regeringar fortfarande inte förmått stänga skatteklyftan trots heliga löften att göra så i valrörelserna 2014 och 2018. Det finns risk att år 2021 blir ett “pensionsbromsår” eftersom Sveriges ekonomi påverkats negativt p g a corona-pandemin som just nu pågår.

  Pensionsbromsåren 2010, 2011 och 2014 kan ju ha uppkommit därför att de “flitiga och lönsamma pensionsräddarna” då tog ut några sabbatsår och därmed inte levererat in nödvändiga påfyllning av pengar till de allmänna pensionsfonderna.

  • Lag på Swedsec för förstå pensionssystem o åtgärder i inkomstpension och främst tjänstepension system och det hade inte den tomhylsa Strandhäll bara karlar i huvudet.

 3. Oppositionen borde ta fram några typexempel som går att i detalj dokumentera utan att nämna namn. Några svenska damer som jobbat hela livet och nu lever på pension. Några invandrardamer som aldrig arbetat en dag och som efter 10 år måste ha tolkhjälp (timkostnad?) och som lever på bidrag.

  Dessa typexempel borde tas fram i alla diskussioner med S, V Mp, L och C. I annonser och flygblad. Är ni stolta?

 4. Ja tyvärr är det precis så, Sossarnas plan är nog att dra in pensionen helt för dom som redan har en usel pension, LITA ALDRIG PÅ EN SOSSE

  Förresten, visst är det underligt att det bara är S D som påtalar
  den usla pensionen för dom som jobbat? Aldrig M, eller C, eller L?
  Och resten kommer där aldrig något vettigt ifrån, dom ömmar bara för dem som inte bidrar med något!

 5. Den här tjejen är toppen helt enkelt! Problemet är bara att SDs politik inte längre är tillräckligt Sverigevänlig!
  De tycks inte inse att 1,5-2,2 MILJONER invandrare måste åka hem om landet ska kunna räddas! Även om de “arbetar” etc.

 6. Enligt Stefan Löven så har S sänkt skatten REJÄLT för oss pensionärer påstår han, det har jag inte märkt något av, men Stefan Löven har ju alltid rätt så det är väl som han säger?????

 7. S håller på att tappa alla offentliganställda med låga löner. Kvar som kärnväljarkår har S snart bara högbetalda offentliganställda och invandrarna med bidrag. De sistnämnda måste bli fler om S skall säkra makten.Det är den enkla anledningen till S krumbuktande.

  Kom ihåg detta, ni som jobbat hela livet med låg lön.

 8. För att inte tala om skatterna på pensioner, över 30% ! Inget annat land i hela världen har sådana tjuvskatter på pensioner som Sverige ! Många länder har noll % skatt eller mycket låga skatter på pensioner ! Sådant kommer aldrig att ske i Sverige….

  • Med tanke på den lilla pension vi får borde den vara skattefri. Inför istället skatt på socialbidrag.

  • Ålderspension för folk som arbetat hela sitt liv borde skattebefrias. Har Du arbetat halva tiden = halv skatt osv…

Kommentera