En studie i ansvarslöshet på regeringskansliet – pistol från Regeringskansliet fanns hos råndömd man

BROTTSLIGHET. Från regeringskansliet stjäls vapen, datorer och konst. IT-handeringen lämnas ut till icke säkerhetsklassad utländsk personal, minister tvingas avgå för att han är en fara för rikets säkerhet men kommer tillbaks efter 1,5 år med ansvar för energi och IT-hantering. Regeringen lånar pengar som den ger bort och det är inte allt.

För några dagar sedan lästa vi om att en före detta anställd på Regeringkansliet åtalas för att ha stulit hundratals datorer och annan it-utrustning, enligt avslöjar DN.

Regeringen vill få grepp om situationen. Pettersson säger att har de inte lyckas på sex år lär det dröja…

Idag skriver Dagens Juridik att att åtminstone en av Glock-pistolerna cirkulerar i kriminella kretsar – och att en kriminell man nyligen åtalats för att ha innehaft den. På en bild som hittats i en mobiltelefon ses han hålla i vapnet.

Pistol Glock 17. Bild från Pixaby
Steget Efter på regeringskansliet

Statsminister Stefan Löfven säger att han har kontroll över situationen i landet. Sanningen är att han inte har haft kontroll över något sedan han tillträdde hösten 2014. Inte över migrationen, inte över brottsligheten, inte över gränserna, inte över corona-pandemin, inte över beredskapen för sjukvård och bränder, inte över ekonomin, inte över regeringskansliet. Regeringen är en katastrof.

– Pettersson säger att säkerheten är likadan på regeringskansliet som i resten av landet och samma personer är ansvariga. Helt klart är regeringskansliet ett särskilt utsatt område…

Beviljade uppehållstillstånd enligt Migrtionsverket:

2020 till och med oktober 75.460 varav asyl 8.338
2019 Totalt 119.568 varav asyl 19.201
2018 Totalt 133.025 varav asyl 23.377
2017 Totalt 135.686 varav asyl 36.607
2016 Totalt 150.535 varav asyl 71.571
2015 Totalt 109.235 varav asyl 36.462

Alltså 722.848 permanenta uppehållstillstånd sedan Stefan Löfven (S) blev statsminister och Morgan Johansson (S) minister hösten 2014 och hittills i år till och med oktober 75.460 permanenta uppehållstillstånd med coronastängda gränser.

Statsminister Stefan Löfven

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Steget Efter, biståndet rullar på som vanligt trots kris i samhället. Avgifter till EU och FN är fortfarande skyhöga.

10 thoughts on “En studie i ansvarslöshet på regeringskansliet – pistol från Regeringskansliet fanns hos råndömd man

 1. Stölderna i regeringskansliet kan tyvärr symbolisera förvaltningen av Sverige. Liera sig med kriminella för att köpa säkerhet är obegripligt. Jag misstänker att motarbeta SD prioriteras av regeringen före livsviktiga reformer i flyktingfrågan och försvar. Sverige behöver fler sansade/vuxna individer i riksdagen.

 2. Ordet ansvar finns inte med i regeringens ordlista. De använder hellre uttryck som rasism, allas lika värde, homofobi, islamofobi, bidrag mm.mm. IDIOTER HELA BUNTEN

 3. Pettersson skriver: ”Regeringen vill få grepp om situationen. Pettersson säger att har de inte lyckas på sex år lär det dröja…”
  Ja, dröja lär det nog. För snart fyra år sedan (5 februari 2017) skrev Smålandsposten en Ledarei med rubriken: ”Vårt dramatiska migrationspussel”, (idag bakom betalvägg). Några meningar ur texten:

  ”Sedan år 2000 har 1,5 miljoner uppehållstillstånd beviljats. Demografin i Sverige har förändrats för all framtid. Det föds ungefär 100 000 barn i landet årligen, men förra året kom också 70 000 minderåriga asylsökande, huvudsakligen pojkar. För vissa åldersspann har Sverige nu ett mansöverskott som är så stort att det oaktat allt annat borgar för sociala problem.

  Nationalekonomen Tino Sanandajis bok ”Massutmaningen – ekonomisk politik mot utanförskap och antisocialt beteende” tecknar en dramatisk bild av vilka problem som följer på den hittills förda migrations- och integrationspolitiken. Utlandsfödda utgör enligt Sanandaji ”53 procent av dem med långa fängelsestraff, 54 procent av de arbetslösa och mottar 60 procent av de utbetalda socialbidragen”. Dessutom beräknas 76 procent av gängkriminella i Sverige ha invandrarbakgrund.
  Det tar 15 år för flyktingar och deras anhöriga att komma i arbete i Sverige. Det innebär att de inte hinner bidra till ekonomin innan de går i pension. Enligt Sanandaji kostar en genomsnittlig flykting 70 000 kronor per år. Han konstaterar också att Migrationsverket 2015 kostade ungefär dubbelt så mycket som FN:s hela internationella flyktinghjälp. Det innebär att man hade kunnat hjälpa betydligt många fler om man hade gjort det på plats. Man avstod från att göra det som hjälper flest och som skulle öka möjligheten för att Mellanösterns sönderslitna stater skulle kunna repa sig.

  Varför försökte man inte hjälpa dessa människor att bygga upp sina länder? För att det kändes bättre att ta hand om dem här. För att inte riskera att ge Sverigedemokraterna rätt. Den politiska prioriteringen har ofta handlat om att i första hand säkra att Sverigedemokraterna inte ser ut att få rätt, och i andra hand säkra de faktiska problemen. Där måste regeringen visa att man läst och förstått ovanstående siffror. Man måste övertyga befolkningen om att detta kommer att fås att fungera.”

  Länk t. ledaren,(inloggning krävs):
  https://www.smp.se/ledare/vart-dramatiska-migrationspussel

 4. Tjena Abdullah!
  vart är du på väg?
  Skall storhandla inför helgen, billigt vet du!
  vart då, var någonstans???
  Regeringskansliet – öppet dygnet runt, plock diskar, service kallas det här i sverige.

 5. Jag undrar varför alla statstjänstemännen stödjer detta??
  Att man är beroende av lönen är väl en orsak men någonstans måste man väl reagera.

 6. Där har du fel Pettersson. Han har inte klarat någonting någonsin.
  Redan när han försökte lära sig svetsa så klarade han inte det och så har det fortgått livet igenom tack vara en otroligt förmåga att ljuga för andra i samma klass.
  Han måste ha rekord i att klättra på karriärstegen utan kunna någonting.

 7. Den var bra Pettersson ! Regeringskansliet är ett ”särskilt utsatt område ” 😁 Man skulle ju faktiskt kunna tro att Jönssonligan huserar i den byggnaden !

Kommentera