Göran Persson: Begränsa välfärden för nyanlända


INVANDRING. Flera partier tycker att nyanlända ska kvalificera sig in bidragssystemet – men förslaget nobbades i regeringens migrationsförslag. Nu föreslår Göran Persson (S) att begränsningar kan bli nödvändiga. – Om det står till förfogande från dag ett kommer det urholkas, säger den tidigare statsministern i tankesmedjan Tidens podcast, enligt Expressen.

Göran Persson. Foto Lena Dahlström, CC-licens

Enligt Göran Persson kan det folkliga missnöjet, som banat vägen för SD, härledas till en nyliberal och öppen syn på migrationen. Han pekar ut den fria rörligheten för arbetstagare inom EU som ett slags startskott, där S och M sedan har haft svårt att ändra kurs mot en mer kontrollerad invandring.

– Det här varnade jag för efter att EU utvidgades. Jag kallade det för social turism, att det kan bli svårhanterligt. Jag ville ha en sjuårig övergångsperiod när EU öppnades som arbetsmarknad, men fick nederlag i riksdagen. Centerpartiet bytte fot, och sedan dess har vi haft en övervikt som tycker att vem som vill får komma hit. Det håller inte, även om jag kan sympatisera med tanken. Där har det gått snett, säger Göran Persson i Tidens podcast.

Persson tycker att man bör begränsa Sveriges bidragssystem för nyanlända. Under det senaste årets arbete inom migrationskommittén har SD, M och C drivit att nyanlända måste kvalificera sig till välfärdssystemen, men efter uppslitande interna diskussioner i regeringen valde S och MP att inte gå vidare med frågan.

– Man behöver en arbetsplats att gå till, och kanske också en period av väntan innan man får tillgång till alla de rättigheter som vi har byggt upp, vi som har funnits här hela livet. Om det står till förfogande från dag ett kommer det urholkas, säger Göran Persson i podcasten.

-Pettersson säger att det är självklarheter som vi lärde oss tidigare, gör FÖRST din plikt, kräv sedan din rätt. Idag är det rasistiskt…

En socialdemokrat från den tiden när socialdemokrater i Sverige var socialdemokrater.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


18 responses to “Göran Persson: Begränsa välfärden för nyanlända

 • Kungen

  Tänk om Göran Persson suttit kvar. Då hade vi haft ett mycket bättre Sverige och han hade INTE samarbetat med mp. Sossarna hade haft minst 40 %. Kom tillbaks Göran.

  Gilla

 • SVENSK

  Be till Skaparen att P-A Hansson reinkarnerar och tar kommandot, han var åtminstone 10 ggr bättre än dagens fullständigt vansinniga regim!

  Gilla

 • compulsoryunion

  Brottslingen kan inte frånträda sitt brott när försökspunkten är passerad för 25 år sedan, och miljarderna är förskingrade, brotten är fullbordade.

  Gilla

 • ponnsan62

  Begränsa hans utrymme till toa.

  Gilla

 • Dennis

  Hur många mord kommer vi få läsa om i anknytning till att afghanerna ska utvisas? Mord på vanliga svenskar… Nu har de vant sig att inte behöva jobba, de har vant sig att stjäla fina jackor och mobiler utan replisalier. De fick lägenheten du bara kan drömma om.

  Tror ni att de kommer kunna utvisas utan massmord på svenskar tror ni fel. Minst 10 IKEA händelser väntar och troligtvis ändrar sig politikerna med hjälp av media så att alla får stanna.

  Gilla

 • HB

  Bla bla bla….

  Samtidigt som svenskarna utplånas föds 200 milj nya afrikaner söder om Sahara…

  Hur många araber föds?

  Svensken betalar……

  Gilla

 • Olof.p

  De e la gött att politikerna börjar förstå det det vi vanliga svenskar förstått i 20 år. Politikerna har tröghet både i politiken och i huvudet.

  Gilla

  • G Nordström

   De har blivit politiker för de har inte förmågan att förstå. Finns inga arbeten med den kvalifikationen ,så vad ska stackarna göra.
   Söka till något parti.

   Gilla

 • Tony

  Men konstigt ändå, tycker du inte det ,att det är bara snutten som kommer hit i stora mängder, snuttorna där tycks klara sig bättre där nere.

  Gilla

 • Tony

  Ja givetvis ska det va så, därför kunde inte Stefan Löfven
  Svara på Jimmie Åkessons raka fråga om han tyckte det
  var rätt att folk som jobbat 40 år i Sverige har sämre villkor
  än en invandrare som inte betalat in en krona i skatt.

  Då svamlade Löfven istället om hur mycket dom gjort för
  pensionärerna dom senaste åren, vilket bara är skitprat,
  den femtiolapp man möjligen fått i höjning är uppäten
  med råge på grund av prishöjningar på alla områden.

  Det Stefan Löfven varit mest framgångsrik i är att höja
  sin egen lön till det dubbla mot föregångaren!

  Gilla

 • Ingvar

  Göran Persson visste vad som skulle komma.
  Nu berättigar ju även sjukdom till asyl i Sverige.
  Tiggarna som invaderat ocss. Liksom de kriminella assistansbedragarna.
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/21BoRq/goran-persson-orolig-for-social-turism

  Gilla

  • Kristina

   Inte bara sjukdom!
   ”Tänk, vad man måste lida när men tvingas att lemlästa sitt eget barn för att få stanna i Sverige,” Det är ett argument jag ännu inte hört/läst, men det kommer, var så säker, följt av den vanliga du-är-rasist-harangen.

   Gilla

 • rustibus46

  Bra tanke. Resultat; några mikroskopiska
  justeringar…sedan som vanligt igen.
  Arma land.

  Gilla

 • Argus

  I de blindas rike är den enögde kung. Den gode Göran må vara full med fel och brister men excellerar i jämförelse med efterträdarna. Den ena av regeringscheferna efter Persson är ond och den andra är korkad. Symptomatiskt är att SD förde en tynande tillvaro under regeringarna Persson men formligen exploderat efteråt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: