Afghanen Morteza våldtog minderårig servitris

BROTTSLIGHET. Afghanen Morteza fick jobb som diskare på en restaurang i Göteborg och våldtog några veckor senare en minderårig servitris oralt, vaginalt och analt på en personalfest.

MA (målsäganden) hade innan personalfesten inte träffat Hosseini. Under kvällen försökte hon undkomma hans påträngande uppmärksamhet och bad en kollega att låtsas vara hennes pojkvän. Innan hon skulle lämna personalfesten gick hon på toaletten. Hosseini dök upp, stängde in sig med MA på toaletten och blockerade dörren. MA hade mobilen i handen och tre videoklipp spelades upp vid huvudförhandlingen:

Under inspelningarna hörs MA gråta och bl.a. säga ”nej, snälla lägg av”, ”det gör jätteont”, ”kan du snälla lägga av”, ”ska jag behöva slå till dig eller vad”, ”jag säger till dig en gång, det räcker”, ”jag ska inte behöva säga till fler gånger”, ”jag menar allvar”, ”kan du snälla gå ut”, ”aj, snälla, nej”. Enligt tingsrättens mening ger denna bevisning starkt stöd för MA:s uppgifter om att hon inte deltog frivilligt. Det ger också stöd för att MA var instängd på toaletten och inte kunde gå därifrån.

Analysbeskedet avseende MA:s berusningsgrad har utvisat att MA vid provtagning några timmar efter händelsen på toaletten hade en alkoholkoncentration om 1,73 promille i blodet.

En vittne med samma efternamn som GM, förmodad afghan, försökte misstänkliggöra MA;

I detta avseende har tingsrätten beaktat de uppgifter som Poyn Hosseini (a) lämnat om att MA tycker om uppmärksamhet och enligt hans uppfattning skulle kunna fabricera en våldtäkt. Detta utgör enligt tingsrätten spekulationer från Poyn Hosseini som inte försvagar värdet av den övriga bevisningen.

Den 1 december hade Morteza Hosseini ofredat en annan kvinna sexuellt på ett uteställe i Göteborg.

Morteza Hosseini, född 1983, kom till Sverige 2015, asylansökan avslogs 2018. Överklagandet avslogs i feb 2019 – då hade båda brotten redan begåtts.

Morteza hävdar att han lämnade Afghanistan för att inte bli dödad av talibanerna men har fru och tre barn i Iran.

Han levde en tid i Älvdalen och fick där barn med en annan utländsk kvinna, som har tre barn sedan tidigare. Enligt socialtjänsten fanns allvarliga anklagelser om övergrepp som Hosseini utsatt kvinnan för. När hon samt barnen placerats på utrednings- och behandlingshem flyttade han till Göteborg.

I överklagandet ville han att hovrätten skulle upphäva beslutet om utvisning, eller åtminstone korta tiden för återreseförbud. Hovrätten gick i maj 2019 dock på tingsrättens linje, vilket innebär att Morteza är välkommen tillbaka år 2029.

Morteza Hosseini, född 1983 och medborgare i Afghanistan, han döms till 2 år och 3 månader i fängelse samt utvisning för våldtäkt och ofredande samt 120.000 kronor i skadestånd.

Advokaterna kostar c:a 300.000 för oss som betalar skatt i Sverige.

Domen är från maj 2019.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Afghanen Morteza våldtog minderårig servitris

  1. Våldtäckter på minderårig ska ej plikts med skadestånd . Det ska pliktas med livet . Ingen pardon . Mvh Sjöström

  2. ”Morteza Hosseini, född 1983 och medborgare i Afghanistan, han döms till 2 år och 3 månader i fängelse samt utvisning för våldtäkt och ofredande samt 120.000 kronor i skadestånd” Advokatarvodet plus skadeståndet står det skattebetalande folket i Sverige för – eller hur? Straffet är ju ett förbannat skämt – tänk på offret som får leva med denna upplevelse i hela sitt liv!!

    • Det var visserligen personalfest men jag ställer mig också frågande till beteckningen ”minderårig”.

  3. Undra på att det aset fick fly det är väl knappt att man ens i Afganistan får bära sig åt som han.

  4. Det där med dömda skadestånd är ju galet. De dömda har inga pengar till skadeståndet, så det får vi skattebetalare stå för.

    De dömda borde få arbeta av skadeståndet i arbetsläger. Då kan man snacka om skadestånd.

Kommentera