Handgranat kastad i trappuppgång


VÅLDSVÅGEN. En stor polisinsats pågår i Uppsala efter att en explosion inträffat i ett bostadsområde i Sala Backe.

Steget Efter

Vi fick in flera samtal om en smäll utomhus. När vi kom till platsen visade det sig att något detonerat inomhus i en trappuppgång i ett flerfamiljshus, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisen region Mitt.

Enligt uppgifter till ska en granat ha kastats in i trappuppgången.

Det är inget jag kan kommentera i nuläget. Vi håller på att skaffa oss en bild av vad som har hänt. Vi är på plats med flera patruller och kommer att spärra av delar av området, säger han.

Enligt initiala uppgifter ska ingen ha kommit till skada i samband med explosionen. Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Handgranat kastad i trappuppgång

 • Jörgen filipsson

  Nu har det om jag sett rätt Exploderat i en vecka i sträck och har någon hört ett pip Från Morgan Johansson? avgå eller avsätt honom NU

  Gilla

 • Kattsand

  Man kan säga att det pågår en detonations-boom.

  Gilla

 • Pålsjö

  Expressen 2019: ”Sprängdåden ökar kraftigt: ”Är en ny hänsynslöshet”. Antalet sprängningar i Sverige har ökat enormt…Bara fram till sista november hade totalt 236 sprängladdningar detonerat och utvecklingen tyder på ”en ny hänsynslöshet” inom kriminella kretsar, säger NOA-chefen Stefan Hector…man spränger där allmänheten vistas och är likgiltig inför att de kan komma till skada säger han. I september skadades en 23-årig kvinna svårt efter att en explosion inträffat utanför en livsmedelsbutik som hon gick förbi.
  https://www.expressen.se/nyheter/sprangdaden-okar-kraftigt-ar-en-ny-hansynsloshet/

  2020: ”Gangsterparadiset: så blev Sverige arena för gängkriminalitet, skjutningar och sprängdåd”, boken som gör en avslöjande djupdykning i den nya gängkriminaliteten, skriven av Sveriges främsta kriminalreporter. Människors rädsla och otrygghet dominerar numera samhällsdebatten. Sverige har blivit ett europeiskt undantag där polisen tycks stå maktlös när unga män skjuter med automatvapen, tonårspojkar kastar handgranater och oskyldiga dödas. Hur har vi hamnat här?
  Ledare i Dagens Industri: ”Årets viktigaste bok. Journalisten och författaren Lasse Wierup ger i boken ”Gangsterparadiset” en ny och oroväckande bild av varför Sverige blev Europas värsta land vad gäller grovt vapenvåld”:
  https://www.di.se/ledare/arets-viktigaste-bok/

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: