Ny rondellhund i Turkmenistan

GOTT & BLANDAT. Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov har avtäckt en sex meter hög staty av en Alabai-hund i huvudstaden Ashgabat i veckan.

Alabai en älskad hundras i Centralasien. Bild från YouTube

Alabai är en herdehund som enligt turkmenerna har allt man kan önska, den är lugn, trygg, orädd, självständig, balanserad, lojal och kärleksfull.

Trots statyns storhet och rika gasfyndigheter är många i Turkmenistans fattiga. Landet som är en tidigare Sovjetrepublik rankas som ett av de minst fria i världen av pressfrihetsorganisationen RSF, bara en plats bättre än Nordkorea.

Turkmeniska banker beordrades att finansiera presidentens hundprojekt i ett bostadsområde designat för tjänstemän , enligt Eurasianet.

-Pettersson undrar vad 90 procent av befolkningen tycker, de är sunnimuslimer och jag tycker hunden till utseendet liknar profeten Muhammed och drömmer om att Muhammed hade haft jyckens egenskaper…

Turkmenistan har 5,3 miljoner invånare, ytan är något större än Sveriges. Ekonomin 15 procent av Sveriges och det mesta av landet är öken. Landet är en enpartistat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Ny rondellhund i Turkmenistan

Kommentera