Muslimsk skola i Gävle stängs


ISLAM. Skolinspektionen har beslutat att stänga Nya Kastets skola i Bomhus i Gävle på grund av bristande lämplighet i ägar- och ledningskretsen. Säpo har tidigare varnat för att barnen riskerar utsättas för radikalisering, och flera lärare har flaggat för brister.

Beslutet grundar sig på de lagändringar som trädde i kraft vid årsskiftet 2018/2019 som innebär att Skolinspektionen numera ska pröva ägarkretsens insikt och lämplighet samt ekonomiska förutsättningar att driva en skola. 

Orsaken till att Skolinspektionen nu återkallar sitt godkännande för skolan är att man efter en granskning anser att det finns allvarliga brister i huvudmannens ägar- och ledningskrets.

Beslutet gäller från och med 31 december 2020.

I våras sålde också grundaren till skolan verksamheten till den dåvarande biträdande rektorn och det är detta ägarbyte som Skolinspektionen nu granskat och underkänner.

Säkerhetspolisen har tidigare varnat Skolinspektionen i ett yttrande om att barnen på skolan riskerar att utsättas för radikalisering och rekrytering till våldbejakande miljöer. Även flera lärare har varnat för brister i verksamheten.

I december 2019 beslutade utbildningsnämnden i Gävle att den fristående muslimska förskolan Bilaal, även den i Bomhus i Gävle, skulle stängas. Även där hade säkerhetspolisen slagit larm. 

När en skola stängs är elevernas hemkommuner skyldiga att erbjuda eleverna utbildning i någon av de kommunala skolorna på orten. Eleven kan i mån av plats välja en fristående skola. Hur det blir med eleverna på Nya Kastet är ännu oklart.

– Pettersson hör att regeringen pratar om problem med religiösa friskolor men vad jag vet är det inte några problem med judiska och kristna skolor…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Muslimsk skola i Gävle stängs

  • SVENSK

    Kan någon enda inom PK-dåranhanget förklara varför dessa invndrarskolor måste stängas!???? De borde ju gå bäst av alla om man får tro SR o SVT! Nu ska eleverna istället tvångsbussas till bra skolor och i förlängningen förstöra även dessa!!

    Gilla

  • karlgunnareriksson

    All s.k godhet om integration handlar bara om att svensk arbetarklass ska berövas sina arbeten . Och på så vis försvaga fackföreningar , då de flesta svenskar anser att fackföreningar är en stark faktor att motverka lönedumpning. Islamister har bara Allah i huvudet och är totalt ointresserade av fackföreningar.
    Men islamister lever gott på svenska kollektivavtal utan att vara medlemmar.

    Gilla

  • karlgunnareriksson

    Varför gillar inte muslimer svenska grundskolor och svenska gymnasium ? Jamen herregud då ! Då beblandas muslimska barn med de otrognas barn. Ja men herregud då , varför flyttar muslimer då till de landet Sverige ! En enkel lösning är att muslimer flyttar runt till muslimska länder i det att idka religion. Så slipper vi otrogna konfronteras med individer som via religion hatar otrogna.

    Gilla

  • karlgunnareriksson

    Svenska friskolor var tydligen magneten för muslimer att söka sig till Sverige. Ja, utöver att socialdemokratiska partiet hade behov av muslimsk invandring , då samarbetet / uppgörelsen var att klaner inom det muslimska ska rösta på sossar i det att detta parti blir fortsatt makt vid köttgrytan. Bortbytt är svensk upprorisk arbetarklass , som gillar LAS och svenskt självbestämmande. Och gillar svenska kollektivavtal , som numera tycks vara ett minne blott i och med EU – medlemskapet. Sätt alla sossar i karantän , så att vi får svenskt självbestämmande tillbaka i det att reglera invandring kvantitativt.
    Sverige ut ur EU !

    Gilla

  • Billy Boy

    Vansinnet i Sverige!

    Gävle kommun tvingades betala skolpeng till friskolor med koppling till radikal islamistisk extremism.

    Detta gör kommunalrådet Åsa Wiklund-Lång (S) heligt förbannad och galen. Nu gällande lagar och regler som tillämpas av Skolverket och Skolinspektionen tvingar Gävle kommun att i åratal betala skolpeng mm för mångmiljonbelopp till dessa extremistiska friskolor med koppling till radikal islamistisk extremism, vilka Säpo har varnat för som mycket allvarliga säkerhetsrisker.

    Läs mer, se och lyssna till videoinslagen på länken nedan till SVT:

    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/kommunen-tvingas-betala-skolpeng

    Gilla

  • SCANDINAVIAN4EVER

    ” Orsaken till att Skolinspektionen nu återkallar sitt godkännande för skolan är att man efter en granskning anser att det finns allvarliga brister i huvudmannens ägar- och ledningskrets.”

    ……Och, Al Capone ”satte man dit” för
    skattebrott!…..😎

    Gilla

  • Kungen

    Varför har vi muslimska skolor här ????
    Passar det inte med svensk skola så åk hem då. Stäng samtliga muslimska skolor och moskeer i hela Europa omedelbart. Det passar inte in i demokratiska länder överhuvudtaget

    Gilla

    • karlgunnareriksson

      Integration var tydligen på muslimernas krav om egna skolor . Och egna kyrkor , vilka benämns moskéer.
      Är den svenska godheten i form av politiska partier NAIVA ? Muslimers integration i Sverige är på deras villkor och inte på naiva svenska politikers villkor. Så är verkligheten !

      Gilla

  • age

    Men, va’ konstigt, att SÄPO har uttalat sig!

    SÄPO har ju godkänt LANDSFÖRRÄDERIET;
    Att socialddmokraterna har sålt Sverige till
    muslimerna genom kontraktet de skrev 1999!

    Har SÄPO ingen ordning på sin uppgift ?

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: