Minst 2/3 är arbetslösa av migranterna från 2015

INVANDRING. En tredjedel av de personer som har fått uppehållstillstånd efter att ha sökt asyl i Sverige under flyktingkrisen 2015 räknades förra året som förvärvsarbetande. Det visar statistik som Statistiska centralbyrån (SCB) har tagit fram åt SVT Nyheter.

För att betraktas som förvärvsarbetande ska man ha en årsinkomst på mer än 96 000 kronor och samtidigt inte ha andra inkomster som överstiger det. De övriga två tredjedelarna i SVT:s kartläggning har antingen lägre inkomster, studerar eller får olika typer av bidrag.

– Det tar lång tid för flyktingar att komma in på arbetsmarknaden. Det har sett ut så här i 40 år. Nu har covid 19-pandemin också försvårat möjligheterna, säger Mats Hammarstedt, professor i nationalekonomi vid Linnéuniversitetet i Växjö, och det ser troligen likadant ut om fem år och i framtiden.

Från Dykaren

-Pettersson säger att det är betydligt värre än det ser ut. Arbetscoachen Ahmed Gaáls räknas som förvärvsarbetare men utan massinvandringen skulle skattebetalarna slippa betala honom. Hur många socialsekreterare, lärare, poliser, vårdpersonal och andra arbetar med migranter?

Det vore intressant om SVT följde upp sina egna bluffreportage från juni 2015.

500.000 invandrare arbetslösa – 600.000 invandrare lever på bidrag

Steget Efter, rapporten om självförsörjning grävdes ned.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Minst 2/3 är arbetslösa av migranterna från 2015

 1. Hur många av dom som sägs jobba har ett jobb som till stora delar finansieras av staten, dvs skattebetalarna. Hur många har ett jobb i ett privat företag som inte bekostas av lönebidrag. Om det redovisades skulle nog siffrorna vara betydligt värre.

 2. Om 90% av flyktingarna ljuger om sin identitet, 70% var dom kommer ifrån. Utbildning och arbetserfarenhet är en självskattning från flyktingarna när dom kommer till Sverige. Varför skulle dom tala sanning om det? Inte undra på att 70% är arbetslösa och resterande 30% går på jobb som stat och kommun har gjort för att de ska ha något att göra.

  • @Olof.p,
   Några har fått något att göra. SVT visar att i besöksnäringen finns det EN välfärdsimmigrant som arbetar som servitör.
   Inte svårt att anställa folk om staten, du och jag betalar, ger lönebidrag till någon arbetsgivare som behöver folk för sysslor som kräver enkel utbildning.och som inte retar gallfeber på facket.

 3. Förvärvsarbetena är ofta typen av hittepå-jobb, som drivs av skattepengar, så det är sämre ställt än siffrorna visar. Och, som sagt var, vem trodde något annat? Myndigheter och media vilseledde med mängder fake news, samhället stannade upp och har blivit ännu osäkrare för fredliga människor ute på gator och torg. Myndigheterna höjer skatterna men visar inga tecken på att vilja stoppa olagliga bidragsturister.

 4. Är det någon som tror att regeringen talar sanning för folket.
  Titta bara på “Estonia-fiaskot”, 100% lögner.
  Tror väljarna att det är bara i USA och Vitryssland som det valfuskas?

 5. Är det nån av dom som har ett riktigt jobb ??
  Undrar det. Det är väl hittepåjobb förstås….

 6. Detta skriver AF: “Söker du medarbetare som lyfter företaget?
  Anställ nyanlända, unga, långtidsarbetslösa eller personer med funktionsnedsättningar.”
  Och hur i själva helsefyr ska dessa kategorier kunna lyfta ett företag?

  Gissar att minst 40% av den tredjedel som har sysselsättning består av ovan nämnda kategorier. För att tro det måste det vara en som är sysselsatt inom AF.

 7. Kebabteknikerkompetens? Den kanske kommer att behövas här när landet bombats bort till stenåldern igen.

 8. Om man läser det finstilta så visar utredningen inte detta:
  “För att betraktas som förvärvsarbetande ska man ha en årsinkomst på mer än 96 000 kronor och samtidigt inte ha andra inkomster som överstiger det.”

  Istället:
  “Löne- och företagarinkomsten måste också vara mer än hälften av den totala förvärvsinkomsten. (Förvärvsinkomst är förutom lön också A-kassa, pension, sjukpenning och andra skattepliktiga ersättningar från Försäkringskassan)”

  Dvs socialbidrag räknas inte in.

 9. Tar man bort skattefinansierade jobb är andelen av de som faktiskt jobbar försvinnande liten. Det hade varit bättre för landet om vi var utan dem.

  • Det är ju detta som de som styr inte vill erkänna eller förstå.

   S.k. “tärande” jobb är inget som tillför statskassan några slantar. Skillnaden på bidrag v/s lön efter skatt i denna kategori är inte stor, och staten tar skatt från sig själv. Endast statistiken är vinnare.
   Löfvens jobbstatistik stinker som sommaren latrintunna.

 10. Eftersom försvinnande få av politikerna erkänner de stora fel de begått så blir lösningen att undanhålla sanningen för väljarna.
  Egentligen har det kanske inte någon betydelse för vissa sorts väljare de håller fast vid sitt parti oavsett hur illa de än har skött sig.
  Sossarna skulle ha runt 12% om väljarna tänkte till, MP skulle vara runt 3%
  C och L kämpa runt 4% strecket M och KD säg 15 % vardera och slutligen SD 47%.
  Säg då att C klarade 4% spärren, M och KD kunde inte, tordes inte, samarbeta med SD.
  Då såg rödluvan sin chans.
  “Vi samarbetar med SD eftersom vi då kan påverka den förda politiken i vår riktning, vilket gynnar Sverige.”
  Ungefär så men mera ord, glödande ögon av lycka för C får en ministerpost som gissa vem tar hand om?

 11. OT: Ett önskemål är att denna inmatningsruta inte är bredare än den text som visas. Men vet aldrig när radbrytning sker.

 12. Mer än 100000 som svenska skattebetalare betalar till ingen nytta.
  Att inte det svenska folket fattar att det är detta som gör att det måste dras ned överallt i samhället. Sverige går allt mer mot ruinens brant.
  Snart ett U-land.
  Våldsbrotten , mord, bilbränder, misshandel mm är vi redan där.
  Det trygga Sverige som fanns på 60-talet har sju(k)klövern helt förstört.

 13. Om man räknar in effekten av låtsasjobb och jobb genom positiv säbehandling samt genom subventioner i övrigt och undanträngning av SVENSKAR kan jag garantera att siffrorna skulle vara 3/3 eller mycket nära denna siffra!

 14. Ja, den riktiga arbetslösheten är naturligtvis skyhög. En person (svensk eller
  invandrare) som kan försörja (hittepå jobb
  räknas inte) sig själv plus ev. familj är
  inte arbetslösa. Med den (korrekta)
  metoden skulle sanningen komma idagen.
  Dessutom skulle vi förstå var alla våra
  skattepengar tar vägen….Ovanstående
  kommer naturligtvis aldrig att erkännas.
  Arma land.

Kommentera