BVC larmar: Barnen lär sig inte svenska


INVANDRING. Ett tjugotal läkare och sjuksköterskor på barnavårdscentralerna i Ronneby slår nu larm om att många barn i kommunen har bristande kunskaper i svenska. De pekar på att det finns förskolor i kommunen som nästan bara har arabisktalande barn.

Roger Fredriksson (M), hoppas att det löser sig medbarnens språkkunskaper. Pressbild Ronneby kommun

I ett brev till kommunens politiker påtalar BVC-sköterskorna nu behovet av olika åtgärder för att förbättra barnens kunskaper i svenska. ”Man förstår på kroppsspråk och annat att barnen inte förstår oss”, säger Christine Andersson, distriktssjuksköterska på Ronneby vårdcentral.

Ronnebys kommunalråd Roger Fredriksson (M) som tjänar knappt 70.000 i månaden hoppas att det löser sig.

– Pettersson är inte språklärare och jag arbetar inte på BVC men jag har en aning om att barnen har svårt att lära sig ett språk de inte pratar eller hör.

– Tack vare invandringen ser det väldigt mycket ljusare ut, säger framtidsministern Kristina Persson, S.

Jag kan också tänka mig att i skolor där det bara pratas arabiska blir det den arabiska kulturen som gäller, men det kanske löser sig som kommunalrådet tror.

Det finns i grunden bara en stor fråga: migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, brottsligheten, allt!

-Pettersson undrar när politikerna ska fatta det? Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimsk arabland och vilka ska vi hjälpa då och vem ska hjälpa oss?

Beviljade uppehållstillstånd enligt Migrtionsverket:

2020 till och med oktober 75.460 varav asyl 8.338
2019 Totalt 119.568 varav asyl 19.201
2018 Totalt 133.025 varav asyl 23.377
2017 Totalt 135.686 varav asyl 36.607
2016 Totalt 150.535 varav asyl 71.571
2015 Totalt 109.235 varav asyl 36.462

Alltså 722.848 permanenta uppehållstillstånd sedan Stefan Löfven (S) blev statsminister och Morgan Johansson (S) minister hösten 2014 och hittills i år till och med oktober 75.460 permanenta uppehållstillstånd med coronastängda gränser.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


17 responses to “BVC larmar: Barnen lär sig inte svenska

 • messkalle

  @Rune. Hon ”framtidsministern” tror sig veta, om invandrarna röstar på oss socialdemokrater får jag finare jobb (läs mer pengar) och vi får behålla makten. Alla(S) är stort.
  De är många som vill ha mer i sin pengapung.
  Inte minst alla i regeringskansliet och det välfärdsindustriella komplexet som alla är betalda av skatten.

  Gilla

 • Lennart

  Det blir intressant när alla dessa araber ska börja jobba för att kunna fortsätta leva som dom vant sig vid. Kommer det att fungera eller kommer dom att vägra att försörja andra. Blir det utflyttning till något annat ställe där svenskarna fortfarande jobbar för att alla ska kunna få bidrag. Den svenska befolkningen blir väl snart så liten att deras skatter inte räcker till för att hålla igång Ronneby.

  Gilla

 • Hanna

  Ni är för sent ute – om några år pratar all personal i Ronneby arabiska så börja lär er om ni vill arbeta kvar 😱🥺😡

  Gilla

 • centurion

  Inte har dom något behov av att lära sig tjänste-hjonens språk. Försäkringskassan och soc.kontoret hittar dom nog till ändå. Och när det blir dags att göra det som avtalats för att få fortsatta bidrag, kommer Mååna så gärna till undsättning för att de ska ”rösta rätt”.

  Gilla

 • rustibus46

  Vadå kunna svenska. Vänstern har i decennier gullat m invandringen. Behålla sin kultur etc. Självklart, men det betalar
  familjerna själva. Arma land

  Gilla

 • Christian

  Dom ska ju ändå snart åka hem så de behöver inte lära sig svenska. Bra att de lär sig sitt modersmål så de klarar sig där hemma.

  Gilla

  • Stenbock

   Christian:
   Dina ord väckte tydligen vrede i ”asyl/uppsamlings-hemmen”,och alla landets fängelser !!
   30 tummen ner under så kort tid,är inte lätt att uppnå.Grattis… 😉

   Gillad av 1 person

 • Maja 1

  Min son gick till en förskola i ett villaområde i Botkyrka. Av 15 barn var det 3 svenska. Personalen talade svenska. T.o.m. en turkisk beslöjad tjej talade så extremt fin svenska så det var ren nöje att höra henne (hon föddes här) Tyvärr är inte hon kvar längre (skaffade några barn på rad och sitter föräldraledig hemma)…
  Problemet att vikarie talar så dåligt svenska och pratar arabiska och turkiska mellan varandra (vår son lärde sig några ord och meningar)…När vi en grupp invandrarföräldrar påtalade skolledningen om detta (vi placerade våra barn till den förskola i villaområdet i hopp att de ska lära sig svenska innan de börjar skolan). Enligt rektorn deltog de i ett integrationsprojekt och därför använde vikarie som var långtidsarbetslösa och en del av nyanlända och behövde lära sig svenska… På bekostnad våra barn…

  Gillad av 1 person

 • gamgubben

  Det ligger nog närmare till hands att Alliansen + Ronnebypartiet bestämmer att nu skall krafttag tas för att lära alla inblandade att tala arabiska, vilken dialekt är förmodligen ej bestämt.

  Gilla

 • havemydoubts

  Vad hade de väntat sig?

  Gilla

 • Kent

  Sverige landet Mad Max.

  Gilla

  • eva

   Mångkultur? Nix, det bejublade s.k. mångkulturen är på väg mot en enkultur – arabiskatalande, islamtroende. När kommer Stefan Löfvéns officiella underkastelsebesked som vi har att rätta oss efter?

   Gilla

 • rune

  ”– Tack vare invandringen ser det väldigt mycket ljusare ut, säger framtidsministern Kristina Persson, S.”
  Varför ljuger hon,eller tror hon verkligen på det hon säger ? Är hon så dum ?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Varför ska man lära sig tala svenska i ett kommande Islamistiskt Sverige ?

  Gilla

  • Kristina

   Det är en fråga som jag har hört flera arabisktalande barn ställa, fast argumentet har varit ”arabiska är bättre än svenska”.

   Gilla

   • Cinna

    Det har jag också fått höra av barn med arabiskt ursprung. De sa rent ut att de såg ner på svenskar och att ”invandrare/araber kommer ta över Sverige.” Detta var barn i 6-10 års åldern. Jag hörde det av flera olika barn, vid flera olika tillfällen, under flera år. Först trodde jag att det var enstaka utspel från enskilda individer, men när det händer gång på gång, förstår man att det inte är en ovanlig uppfattning. Och barnen får den ju någonstans ifrån….
    Den attityden upplevde jag inte från invandrare på 80-talet. Den har kommit med massinvandringen. Mina ”gamla” invandrarbekanta varnar för IS och frågar frustrerat varför svenskarna inte gör något. Politikerna förstör Sverige, säger de. De säger också att ”de vi flydde Ifrån, de är nu här!”

    Gilla

   • Stenbock

    Det är bara ett de Islamistiska påbuden till sina barn,redan som mycket små.De får lära sig ljuga,stjäla men högakta sin spökfigur Allan…

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: