Afrikanen Alex Sumah gripen, misstänkt för mord på 17-årig afghan

VÅLDSVÅGEN. Afrikanen Alex Sumah efterlystes internationellt, men visade sig vara kvar i Malmö. – Han anträffades i centrala Malmö och kunde frihetsberövas under odramatiska former, säger polisens presstalesperson Nils Norling till Sydsvenskan.

– Pettersson noterar Sydsvenskan kallar den gripne ”Mamöbo”, inte en stavelse om etnicitet…

TIDIGARE 2020-11-08. Afrikanen Alex Sumah jagas för mord på 17-årig afghan

VÅLDSVÅGEN. 17-åriga Mohsen Fazeli kom ensam till Sverige och längtade efter att återse sin mamma, skriver Kvällsposten.

I måndags hittades 17-åriga Mohsen Fazeli knivhuggen till döds på en gata i Malmö. Polisen jagar nu en man misstänkt för mordet: 25-årige Alex Sumah. 

Mohsen Fazeli, 17, kom till Sverige som 13-åring. Några dagar före sin död hade han suttit på ett kafé i Malmö och pratat om sin mamma. Han hoppades att hon skulle få komma till Sverige och att de skulle få återförenas. 

Men under natten till måndagen hittades han svårt skadad utanför sin lägenhet i Malmö. Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. 

Han var bara en liten kille när han kom, men han var så smart. En väldigt lugn och fin kille var han, har Héléne Knutsson, Mohsen Fazelis gode man, tidigare sagt till Kvällsposten.

– Pettersson säger att Mohsen skulle aldrig ha lämnat sin mamma och Alex som är dömd för flera brott skulle aldrig ha släppts in i landet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Afrikanen Alex Sumah gripen, misstänkt för mord på 17-årig afghan

 1. […] Vad som gör att jag betvivlar Mohsels alla positiva sidor är att det i artikeln framgår att han hade en större summa kontanter i sin bostad och att han blivit bestulen på dessa. Mohsel misstänkte att den som stulit pengarna var en bekant, en mycket solbränd afrikansk gentleman vid namn Alex Sumah som senare anhölls av polisen som misstänkt för mordet på Mohsel. […]

 2. Det är klart att en mördare inte gärna flyr från Sverige. Här får han ju både skydd och uppbackning av diverse aktivister. Om polisen skulle komma för nära blir han varnad och om polisen vill kontrollera någon på gatan tar det hus i helvete hos de goda. Det är rasistiskt att misstänka folk.

 3. Så mycket knivhuggar ne..er i Sverige att afghanerna kanske kan söka asyl med skyddsskäl mot Sverige, kanske på Island?

 4. Vad kan skälet vara till mordet, tror faktiskt inte att en frisk afrikan mördar bara för mördandets skull.
  Var det för att han inte gillar afghaner, eller ej betalda narkotikaaffärer. Knappast var skälet att Mohsen var snäll och hygglig.
  Mina erfarenheter av afrikaner både från östra som västra sidan Afrika är att de är som vilken politiker som helst, generellt lite mindre skolade i konsten att dupera folk.

 5. En afrikan hör hemma i afrika. Det är ju därför han är afrikan….han har hamnat i fel världsdel

 6. 13-åring-i-20-års-åldern som Helen säker ställde upp på alla tider på dygnet. Helst när han kände sig lite ”rädd och ensam” i sängen eller när hon kände sig ensam i sängen.

Kommentera