Nytt porträtt på Muhammed hittat

GOTT & BLANDAT. Muhammed, född omkring 570 i Mecka som Muḥammad ibn Abdullah och död 8 juni 632 i Medina i nuvarande Saudiarabien, var en religiös, politisk och militär ledare. Muhammed var även slavhandlare och våldtäktsman och gillade småflickor. Han gifte sig med flera, en av dem var Aisha, som bara var ett barn på sex år när äktenskapet ingicks, men nio när han fullbordade det genom samlag. Han gifte sig även med judinnan Safiya.

Muhammed grundade ideologin islam efter att ha fått höra guds ofelbarä ord av ärkeängeln Gabriel och nedtecknade dessa i Koranen. Många tror att Muhammed var påtänd och fick hallucinationer i grottan på berget Hira i närheten av Mecka och att det är det som han trodde var guds ord. Sedan sägs det att Muhammed inte var skrivkunnig så hur guds ord kom in i Koranen är oklart.

Enligt grenen sunni av islam är det förbjudet att göra bilder på Muhammed. De främsta orsakerna till bildförbudet är : Människan är guds avbild, och får därmed inte återges inom konsten, eftersom konsten enbart bristfälligt lyckas återspegla guds skapelse. Ingen avgudabild får finnas mellan människan och guds osynliga närvaro.

Nu har det kommit till Petterssons kännedom att det hittats ett porträtt på Muhammed när han levde. Det är från år 630 och målat på 3000 meters avstånd och troligen den enda bild som finns på profeten Muhammed.

Muhammed i öknen år 630.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Nytt porträtt på Muhammed hittat

 1. Jag tycker mig se horn och svans på varelsen på bilden.
  Det kan ju förklara en del av ättlingarnas beteende idag.

 2. Det fanns inget arabiskt skriftspråk på Muhammeds tid, de äldsta versionerna av Koranen är skrivna på arameiska (alltså det språk som Jesus talade). De arameiska skriftställarna var tvångskommenderade (vad annars!), men hämnades genom att felöversätta eller ”vitsa till” texten, ganska riskfritt eftersom araberna inte var läs- eller skrivkunniga. Men många av dessa ”misstag” har hängt kvar, varför Koranen är full av diverse dumheter och felaktiga påståenden.

  • Det fanns skriftspråk. Det är bara det att i det område som islam påstår att den falske profeten levde hade de ett annat skriftspråk än det som återfunnits för de äldsta islamiska skrifterna.

   Som du nämner användes en version av arameiska för att skriva koranen, nämligen nabateansk-arameiska. Nabateanerna var en stam av araber som grundade Petra och det var deras kultur som användes som förebild för islam den första tiden. Det är därför alla moskéer fram till 706 eKr var vända mot Petra. Det är också Petra som beskrivs i koranen och de tidiga berättelserna. Mekka nämns inte ens i koranen och första gången som Mekka nämns i historiska skrifter är 741 eKr. Men då är den placerad i sydöstra Anatolien, dagens Turkiet.

   Dagens Mekka finns inte med på några kartor förrän på 800 eller 900-talet.

   För att återgå till koranen så finns det flera språkliga bevis på att den skrevs antagligen i vad som idag är Irak, i området runt Bagdad. Det som lutar åt detta är de namn och ord som används i koranen som härstammar från, som nämnt, arameiskan. Exempelvis använder koranen namnet Isa för Jesus. Vilket endast återfinns i arameiska texter som kommer från östra delen av dagens Irak. Det arabiska ordet för Jesus är Jesua, eller Muhammed om man ska den bokstavliga tolkningen av den hebreiska betydelsen av Jesus.

   Utöver detta finns det mer bevis för att koranen och islam är påhittat av människor under loppet av några hundra år, mellan år 700 och 950 eKr. Haditherna, som skrevs på 900-talet, säger att Uthman samlade ihop alla versioner av koranerna, brände dem och skrev den riktiga år 652 eKr så som Muhammed hade reciterat den. Detta eftersom olika versioner hade hörts vid ett tillfälle. Så för att alla muslimer ska ha samma version skulle koranen skrivas på Qurashi-dialekten, samma dialekt som Muhammed pratade.
   Problemet med det är att på 650-talet hade inte det skriftspråk som araberna använde de vokaler som behövs för att skriva en bok på en specifik dialekt. Det hade endast konsonanttecken. Vilket innebär att ett ord som skrevs med tre uuu tecken kunde betyda över 30 olika saker, beroende på var man placerade de åtta vokalpunkter och betoningstecken som används i arabiskan idag.
   Alltså kunde inte Uthman, rent praktiskt sett, skriva en koran på Qurashi, skriftspråket fanns helt enkelt inte för att göra det.

 3. Tror att Pettersson har fel då det gäller porträttet av profeten, det är guds syn på hans lilla skara. Den ende sanne guden, det finns många, uppfattade vad den såg som ett svart hål och tänkte ”bevare oss alla om det växer och blir större.”

 4. En god bild med skärpa . Inget att ta miste på . Liknar för övrigt det islam står för . Mvh Sjöström

 5. Vi har sekten i Vårt Fosterland !
  Vi bjuder sekten på vår uppbyggda välfärd!
  Sektens ”lagbok ” säger att vi är fiender!
  Sekten har stridsledningscentraler i Sverige!
  Sekten förökar sig obegränsat!

  Vill vi ha sekten i Vårt Fosterland ?
  Vill vi ha fiender i Vårt Fosterland ?
  Kan vi ha sekten i Vårt Fosterland ?
  Kan vi ha fiender i Vårt Fosterland ?
  Vågar vi ha sekten i Vårt Fosterland ?

  Gör du något åt det ?

  Har du skrivit till SÄPO och frågat
  om kontraktet ?

 6. Jag kom ihåg någon som lade fram en annan teori om uppenbarelserna: man menade att det berodde på ”Temporal Lobe Epilepsy”, som tydligen kunde ge religiösa upplevelser, och man jämförde med korantexter bit för bit, misstänker att ingen skulle våga säga något sådant idag.
  Det var på youtube för länge sedan, av något universitet, detta innan det blev kontroversiellt att kritisera islam.

Kommentera