Nu börjar invandrarna bli gamla

ÅLDRINGSVÅRD. År 1975 beslutade en enig riksdag att Sverige skulle bli mångkulturellt. Tidigare hade vi uteslutande haft arbetskraftinvandring men då började vi importera analfabeter och andra lågutbildade utan arbetslivserfarenhet, nu är det dags för dem som aldrig arbetat att få en värdig ålderdom säger världens humanistiska stormakt.

Att bygga världens bästa äldreomsorg är en stor uppgift. Det är just därför den är så passande för vårt parti, säger Socialdemokraterna.

– Pettersson säger att de har lite att göra…

Socialdemokraterna vill vara en humanitär stormakt för utlänningar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Nu börjar invandrarna bli gamla

 1. TACK. Mycket upplysande.
  “Äldreförsörjningsstödet är ett bidrag och alltså skattefritt. ”
  Glöm inte det. Sprid det!

 2. Alla som inte försörjt sig själv sen 1995 ska sändas hem
  Alla de som hunnit blivit förtids eller pensionärer innan 95 och inte försörjt sig själv ska också få en enkelbiljett hem.

 3. Det här var ingen bra läsning en ”fars dags kväll”!

  Jag blir illa till mods, mår dåligt och blir konstant
  förbannad!

  Socialdemokraterna sålde Sverige till muslimerna
  1999!

  Efter det har islam implementerats på det ena området
  efter det andra – med vår Svenska kultur undantryckt !

  Nu ska de ”gamla” (som inte ”varit möjligt” att fastställa
  ålder på) få full utdelning av den välfärd vi arbetat upp
  i Vårt Fosterland !

  Detta utan att de ”varit kapabla” att arbeta under sin tid
  som ”all inclusive” – gäster i Vårt Fosterland !

  Jämför den där med flera fruar och massor med barn som
  fick två eller flera lägenheter – som GÅVA av Vår Välfärd !

  => Nu måste jag nog gå och spy – av ilska ! ! !

 4. Och dom får högre pension än många svenskar. Garantipension.
  Och får gratis tandvård, hur många svenska pensionärer har råd att gå till tandläkaren idag?

  • Det är värre än så;

   “Garantipension är en del av den allmänna pensionen i Sverige. Den är till för dem som bara har arbetat lite och tjänat lite pengar under livet.

   Du kan få garantipension om du har fyllt 65 år och har liten eller ingen pension. Om du har en liten pension kan du få garantipension som ett tillägg.

   Du måste ha bott 40 år eller mer i Sverige för att få hel garantipension. Om du inte har bott i Sverige i 40 år får du mindre garantipension. Om du är född år 1937 eller tidigare så finns det speciella regler för garantipension.”

   Det är främst svenskar, läs kvinnor som tagit hand om barnen, som får garantipension. Utlänningar har i regel äldreförsörjningsstöd. På pappret ser det rätt lika ut men vad man inte berättar är att på pension utgår skatt. Äldreförsörjningsstödet är ett bidrag och alltså skattefritt. Detta betyder att utlänningar som inte lagt två strån i kors för Sverige kommer att ha en högre standard än en svensk som slitit hela livet men oavlönad en del av tiden i alla fall.

 5. Åtgärder för att förbättra förhållandena i äldreomsorgen har förhalats och försenats av Socialdemokraterna med c:a 20 år!!! Dom, d v s LO och den S-ledda regeringen var på G redan mellan år 2000 och 2002 med att förbättra äldreomsorgen.

  Här följer en redogörelse för hur Socialdemokraterna historiskt grovt misskött äldreomsorgsfrågorna, d v s det som Stefan Löfven ställde ut nya fagra löften om idag.

  Detta är vad som har hänt, eller snarare vad som INTE har hänt historiskt med tidigare löften om bättre arbetsinnehåll, mera resurser, utbildningar och ffa högre status genom högre löner mm till de anställda inom äldreomsorgen.

  Läs nedan om hur Kommunal-fackets dåvarande ordförande Ylva Thörn (S) och den tidigare statsministern Göran Perssons (S) samt den dåvarande socialministern Lars Engqvist (S) totalt misslyckades med att förbättra villkoren för både Kommunals medlemmar (vårdgivarna) och för vårdtagarna, d v s ålderspensionärerna.

  Fackförbundet Kommunal och dess tidigare ordförande Ylva Thörns (S) verksamhet har kantats av ett oändligt antal skandaler, misslyckanden och lögner. Fackförbundet Kommunal ingår i Landsorganisationen (LO).

  Nedan återges bara ett fåtal i högen av misslyckanden och försummelser: Ordagrant citerat nedan (hämtat av mig tidigare från fackförbundet Kommunals hemsida -http://www.kommunal.se – men numera borttaget därifrån.

  Citat

  Ylva Thörn hos socialministern (Lars Engqvist /S/ på den tiden 2002-02-06):

  ”Förverkliga de äldres rättigheter! Vi vill vara med och höja standarden inom äldreomsorgen. Det finns dock gränser för vad vi klarar. Glappet mellan resurserna och behoven går inte att överbrygga med entusiasm och engagemang hur stort det än är. Det framhöll Kommunals ordförande Ylva Thörn när hon och fyra undersköterskor inom äldreomsorgen uppvaktade socialminister Lars Engqvist.

  Undersköterskorna Anna-Lena Källgren från Dalarna, Mona Hansson från Skåne, Mikael Markgren från Västerbotten och Helena Strandberg från Jämtland är ombud i Kommunals branschråd för äldreomsorg. Vid uppvaktningen överlämnade de drygt 150 000 namnunderskrifterna till stöd för Kommunals tio rättigheter för äldre människor. Uppropets lydelse:

  Svenska folket vill ha en bra äldreomsorg och är beredda att betala för den. Men från arbetsgivare och beslutsfattare saknar vi tydliga mål som vi anställda kan förverkliga. Så kan det inte fortsätta med tanke på larmrapporter om brister, om hur dåligt många anställda mår och äldreomsorgens stora behov att nyanställa. Det rör sig om ca 150 000 personer inom 10 år, framhöll de i en skrivelse till socialministern. Äldreomsorgen måste utgå från det unika hos varje individ. Det är utgångspunkten för Kommunals tio rättigheter som lyder:

  Äldre människor ska ha rätt att:

  1. äta mat de tycker om
  2. känna sig fräscha och snygga
  3. själva bestämma sina tider och rutiner
  4. komma ut när de har lust
  5. träffa andra människor
  6. köpa kläder efter egen smak
  7. gå till sin egen mataffär
  8. utvecklas
  9. hålla sina minnen levande
  10. bo hemma så länge som möjligt

  För att förverkliga de tio rättigheterna behöver vi bli fler och få bättre arbetsvillkor. Det är nödvändigt för att kunna rekrytera och få behålla de undersköterskor och vårdbiträden som är en förutsättning för ett värdigt liv på ålderns höst, skriver Ylva Thörn och undersköterskorna i sin skrivelse. De hemställde att regeringen beaktar namninsamlingen och strävar mot att de tio rättigheterna förverkligas.

  Slut citat

  Källa: Länk

  https://news.cision.com/se/kommunal/r/lo-kongressen-bakom-rattigheter-for-aldre,c28380

  I dokumenten på länken ovan (daterat september 05 år 2000) finns det sista kvarvarande spåret till denna historia som man ännu inte hunnit radera på webben av de inblandade parterna d v s fackförbundet Kommunal, som ingår i LO samt det Socialdemokratiska partiet.

  Vad har hänt ute i verkligheten sedan dess? Svar: Bara försämringar för Kommunals medlemmar och besparingar på gamlingarna i äldreomsorgen.

  Dåvarande socialminister Lars Engqvist (S) hade också förmågan att grundlura alla dessa, d v s ordf. Ylva Thörn + Kommunals övriga hårt arbetande vårdgivare / medlemmar ute i äldreomsorgen samt de sköra vårdtagarna och deras anhöriga + övriga medborgare & väljare.

  (S)-adeln har hittills producerat mest en massa tomt pladder (tomma politiska floskler) men det har knappast blivit något konkret verkningsfullt uträttat. D v s mycket prat men ingen verkstad brukar man säga.

  Under perioden 3 juni – 1 oktober 2004 var Lars Engqvist (S) även vice statsminister. Han utnämndes 2004 till landshövding med skyhög lön och flott landshövding-residens att bo i. Kommunals upprop kastade han sannolikt i papperskorgen när han avgick som socialminister. Senare har han också arbetat som ordförande för Sveriges Radio/SVT-koncernen.

  Efter Lars Engqvists avgång 2004 utnämndes Ylva Johansson (S) till sjukvårds- och äldreomsorgsminister.

  Vad hände med de föreslagna förbättringarna i äldreomsorgen enligt 10-punkts-listan ovan? ABSOLUT INGENTING. År 2003 kom Kommunals ”Vi tar fajten”-strejken som också blev ett totalt fiasko där Ylva Thörn fick vika sig för Wanja Lundby-Wedin (LO & SAP). Det antyddes också att dåvarande statsministern Göran Persson (S) agerade i bakgrunden för att stoppa strejken.

  Nu i slutet på år 2020 är vård- & omsorgs-läget värre än någonsin förut i de flesta kommuner och landsting / regioner inte minst i dem med (S)-styre. Förhoppningar om förbättringar har grusats hela tiden.

  Under statsminister Stefan Löfvens ledning har försämringarna fortsatt i accelererande takt. Fd fackpampen Ylva Thörn (S) är sedan 1 september 2015 landshövding i Dalarnas län / region.

  Statsminister Stefan Löfven (S) och alla hans ansvariga ministrar borde ställas till svars.

  Varför har det Socialdemokratiska partiet och fackförbundet Kommunal fortfarande denna dag INTE förmått infria och genomföra 10-punkts-programmet som ursprungligen överlämnades av Kommunals dåvarande ordförande Ylva Thörn till dåvarande socialministern Lars Engqvist (S) redan år 2002.

  Införandet av de 10 punkterna har nu förhalats och försenats med c:a 20 år!!! Kommer det att dröja ytterligare 20 år innan Stefan Löfvens nya löften blir infriade? Av erfarenhet vet man att Sosseriet kommer att tappa tråden igen och ingenting kommer att realiseras, som vanligt.

  • Så här skulle en ledare sett ut i den s.k. slaskpressen, men ämnet är inte intressant, därför att fe som ska bestämma om det här redan har sitt på det torra.

 6. Dom biologiska fenomenen!
  När dom anländer till Sverige så är dom alltid barn och ensamkommande dessutom. Trots att många av dom har både fru och egna barn i sina hemländer och har frodiga skägg.
  Men barn det är det! Åtminstone hjärnkapasiteten ligger på barnets nivå!
  Sen växer dom och blir män och börjar sina kariärer som våldbetäckare!
  Men, eftersom dom är barn så straffas dom aldrig, ut igen och våldta så mycket ni hinner och orkar!
  Sen helt plötsligt påstår dom sig vara 65 och ansöker om och beviljas pension.
  Men eftersom att deras verksamma arbetsliv varit tämligen overksamt så tilldelas dom pensionstillägg, ÄFS, premiepensioner och alla möjliga andra tillägg till garantipensionen, så att dom nu kan leva ett behagliugt liv.
  Det är pensionsräddare, för det har myndigheterna sagt och då stämmer det naturligtvis..

 7. Undrar om de tror att Tanzania, Zimbabwe, Vietnam och palestinierna mfl som har inkaserat hundratals miljarder kommer att återgälda en del av godheten från svenska skattebetalare.

 8. Nu öppnar vi våra berömda solidariska svenska hjärtan och plånböcker och ger alla icke lönsamma och icke kristna raketforskare en värdig ålderdom !
  Det som har massimporterats måste tas om hand
  Omröstningen 1975 i Sveriges riksdag bakom lykta dörrar gav verkligen mångkulturellt resultat…..

 9. Vi skall bygga nåt bättre!
  för vem ?
  inte tusan är det för de som jobbat i 40 år och får 20 kr mer än en garanti pension!!
  herrej…r vad pantat och sålt sverige har blivit
  eller Den största blåsningen av staten .
  de pengar de skänkte bort i tyskland för kolbrytning hade gjort gott i pensionskassan
  men de blev till axelryckning och borta och åter igen, ingen som gjort något fel
  nu skänker vi bort pensions pengar till vänster och höger som ett slags socialbidrag för nykomna
  hur är allt detta legitimt?

   • du har rätt, upp mot 50 år och ett bollträ i huvudet som tack, fick dom och vi som överlever till pensions åldern.
    Devalvering av pensionens värde och uppgradering av den sociala garanti pensionen?
    hur går detta hand i hand?
    Och ingen såg det komma?
    ett väl utstuderat bedrägeri och stöld mot hela den svenska arbetande befolkningen.

Kommentera