Uppgifter om terrorattack mot Sverige

TERRORISM. Polisen har beslutat om en nationell särskild händelse för att snabbt kunna agera vid en eventuell terrorattack.

Steget Efter

– Polisen har en god operativ förmåga i hela landet, genom en nationell särskild händelse får vi en än mer flexibel organisation som både kan förhindra att attentat inträffar och att snabbt agera vid eventuella händelser, säger polisens nationella kommenderingschef Stefan Hector, i ett pressmeddelande.

Enligt uppgifter till Sydsvenskan har polisen detaljerad information om befarat terrorbrott.

Terrorhotnivån i Sverige ligger fortsatt på en förhöjd nivå, tre på en femgradig skala. Polisens nationella stabsorganisation följer världsläget efter terrordåden i Österrike och Frankrike samt utvecklingen av USA-valet.

Vi har en ökad närvaro på vissa platser och objekt. Det finns inga generella rekommendationer till allmänheten att undvika vissa platser eller agera på ett visst sätt, men vi vill att man ska vara uppmärksamma på eventuella råd eller instruktioner som man kan få från poliser i yttre tjänst när man rör sig på vissa allmänna platser, säger Anna Engelberg, pressekreterare vid polisens nationella mediecenter.

Med hjälp av insatsen kan polisen ha ökad närvaro på olika platser. Den nationella särskilda händelsen omfattar initialt storstadsregionerna Stockholm, Syd, Väst och region Mitt samt Nationella operativa avdelningen, Noa.

Vad är det som är så svårt att förstå? Koranen är oföränderlig och importerar vi Mellanöstern får vi Mellanöstern.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Uppgifter om terrorattack mot Sverige

 1. Morningnyhet TV4. ”Sprängning lägenhet – två kvinnliga poliser med hästsvans.
  – Jag är inte imponerad av verksamheten kring allmänfarlig skadegörelsen. I synnerhet när det på nätet finns terror i EU och de drabbade länder mobiliserar och är aktiva med poliser i full utrustning.
  – Hästsvansen impar inte på åskådarna. Möjligen finns det de som vill bestiga svansarna ägare.

  • P.S.
   Dock kraftsamlar TV4 och SVT med kvinnliga kommentatorer. Och ve och fasa. Just nu. Reinfeldt

 2. Sammanträffande? Igår meddelas att Löfven går i karantän, idag inleder polisen ”särskild händelse”🤔.

 3. Löfven har tur och sitter i karantän på hemlig plats. Så då får vicen Morgan ta på sig hjälm och skyddsväst. Han hoppas nog på en utredning.

 4. Jag tittar i min kristallkula och ser att S Löfvén kommer att uttala trollformeln ”oacceptabelt”!

 5. SÄPO har ju i 21 år accepterat att
  socialddmokraterna sålde Sverige
  till muslimerna med ”kontraktet”!

  D.v.s. polisen måste ”vara snälla” mot
  muslimerna medan de tar över Sverige!

 6. Varför säger ingen villen sekt som
  förväntas utföra, även, nästa terrorattack ?

  Vi vet ju alla vilket mål sekten har !
  – och socialddmokraterna har ju
  redan kontrakt med sekten !

  + att de redan har stridsledningscentraler
  i Vårt Fosterland !

 7. Trodde våra politiker att man skulle slippa terrordåd om man gör Sverige till en fristad för terrorister?

  • Tanken är nog att säkra makten till vilket pris som helst. Man skiter högaktningsfullt i befolkningen och följderna av den ohämmade invandringen. Det är antalet nya väljare som räknas.
   Jag undrar om inte Sverige är det enda landet i hela världen som tillåter icke medborgare att rösta i kommunal och regionvalen.

 8. Som vanligt är allt hemligt för dem som kan drabbas. Men man har sagt att man ska ha drönare över Stockholm. Så bra för terroristen att få veta. Då väljer han annan ort och Södermalm kan ta det lugnt.

 9. Hade nog inte kallat de som sker i dagens Sverige för terrorattacker, men det är definitivt ett lågintensivt krig som sker i dagens samhälle. De som händer idag hände även i forna Jugoslavien, svag ledning, inga konsekvenser för dem som bröt mot lagen, inget förtroende för makten, våldtäckter, bränder, misshandel, rån, sprängningar, skjutningar och mord. Man kan säger lite elakt att vi ligger i startgropen för att något liknande ska hända här.

 10. Undrar varför islamister skulle utsätta Sverige för ett attentat, för inte ens en arab är väl så korkad att han biter den hand som försörjer honom

  • Peter Kostin
   Normalt biter hunden inte den hand som föder den.
   Men alla är inte lika intelligenta som hundar.

 11. Den svenska genus-kryp-trams-pride-polisen ger bara en falsk trygghet. Ring 114 14, så får ni se. 1,5 tim i telefon kö först. När man till sist kommer fram så har dom inte tid och buset har gjort klart för länge sen och är puts väck.
  Nej, ska det bli något gjort så får vi agera på egen hand. Det bara är så.

 12. Terrorattacker har vi väl i stort sett varje vecka i det multikulturella Sverige.
  Att bomba, bränna, att råna och våldta för att inte tala om mörda, är inget annat än terror eftersom det numera händer så ofta.

 13. Vad menar polisen ? Jag upplever terrorattacker mot oss dagligen ! Flexibel organisation ? Skapa en EFFEKTIV organisation !!
  Mvh Sjöström

Kommentera