Kriget i Jemen


UTRIKES. Sedan de osmanska styrkorna drog sig tillbaka från Jemen efter första världskriget (1918) har Jemen präglats av politisk oro, kuppförsök och väpnade sammandrabbningar. Jemen var då uppdelat i två stater; Nordjemen och Sydjemen. Konflikt och våld ägde rum både inom och mellan nord och syd. Jemen som självständig stat bildades år 1990 men med starka motsättningar mellan olika grupper.

Orsakerna till konflikterna i Jemen är många. Det handlar om politisk och ekonomisk makt. Missnöje hos befolkningen på grund av fattigdom, arbetslöshet, vattenbrist och korruption i kombination med avsaknad på demokrati och politisk representation.

– Pettersson vill dock förenkla och skylla på islam. Huthirebellerna med stöd av Iran är shitiska muslimer och den andra siden, Jemens regering som har stöd av en mängd länder är sunni-muslimer.

Trots att alla muslimer gapar och skriker att allt är väst, USA:s och Israels fel så är ingen så farlig för muslimerna som andra muslimer. Tänk om de kunde bygga upp sina länder i stället för att kriga och köpa vapen och alla icke-muslimer kunde sluta sälja vapen åt dårarna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Kriget i Jemen

 • Niklas R

  Lås gränsen och låt naturen ha sin gång.
  När skriken slutat ska man vänta fem år och därefter gå in se vilka som fortfarande står upp.

  Gilla

 • gamgubben

  Om det fanns en tävling om vilka är mest lättkränkta alla kategorier så är jag övertygad om vilka vinnarna skulle vara.

  Gilla

 • Kent

  Islam religiös idioti i kubik.
  De kan inte leva med andra och inte heller med sig själva.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: