Hela himlen är täckt av giftig rök…

KLIMAT & MILJÖ. New Dehli, Indiens huvudstad har c:a 30 miljoner invånare, i distriktet bor c:a 150 miljoner och i landet runt 1,3 miljarder.

New Dehli

Just nu bäddar tjock giftig smog in Indiens huvudstad Delhi. Torsdagens luftkvalitet var den sämsta på ett år, med en nivå av små hälsovådliga partiklar (PM2.5) 14 gånger högre än Världshälsoorganisationens (WHO) utstakade gränsvärde för säkra nivåer.

”Vaknade med en känsla av att giftiga sopor sitter fast i min luftstrupe”, skriver Delhibon Rahul Ojha i en tweet.

Höga nivåer av PM2.5 kan orsaka hjärt-kärlsjukdom och luftvägssjukdomar, däribland lungcancer. Nu växer oron kring hur den kvävande luften kan slå mot Delhiborna under coronapandemin. Fler än 400.000 människor har hittills bekräftats smittade av viruset i staden.

”Hela himlen är täckt av rök och på grund av det försämras situationen med coronaviruset”, säger Delhis chefsminister Arvind Kejriwal i en video publicerad på Twitter.

Delhis luft försämras på höstarna men även totalt, befolkningen ökar snabbt, mer kolkraft används, fler bilar och motorcyklar utan rening, jordbrukarna bränner åkrar, sopor eldas av alla och staden ligger så luften ofta står still.

-Pettersson fattar inte. Här har vi infört skatt på plastpåsar, bonus-malus på bilar, subventioner på elbilar och elcyklar, lagt kärnkraftverk, sol och vindkraft subventioneras, kort sagt vi jagas med blåslampa av klimatfascisterna och så hjälper det inte trots att vi är 0,13 procent av jordens befolkning. Vi får nog höja koldioxidskatten lite till…

Bränder i Afrika och Asien de senaste 24 timmarna. Det mesta är svedjebruk, något är skogsbränder, i arabvärlden är det mest olja och gas som eldas, i Kina kol. Det ser likadant ut i Sydamerika, I Kalifornien brinner skog, i USA gas på oljefälten, även i Europa syns en och annan brasa samt Australien. Kort sagt det brinner öppna eldar över hela världen och det tror miljöpartiet att vi ska fixa med högre skatter i Sverige. Bilden från Nasa.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Hela himlen är täckt av giftig rök…

 1. Indien och Kina är två stater där mycket miljötänk saknas plus andra av de stora Brasilien som exempel.
  Sverige däremot skall naturligtvis alltid sträva efter renare tillverkningsmetoder, men inte till vilket pris som helst.
  Liksom minoritets partiet MP förespråkar skatter hit och skatter dit för att få in pengar, och kalla det miljö och klimatbefrämjande.

 2. Den svenska rena kärnkraften kommer ju att kraftigt reduceras så att vi blir tvungna att importera kolkraft från Polen och Tyskland i vinter. Men som vi vet, är ju koltabletter bra mot magsjuka och kolfilter bra mot finkel, så kanske är det så att kol-ångorna skyddar oss från den indiska odören.
  Ja, jädrans; Bolund har tänkt till……..

 3. – men vi kommer nog lösa världens
  problem ?

  Vi har ju börjat med att ta hand om
  allt avelsöverskott från Afrika och
  andra länder.

  Dessutom supportar vi Norge med
  skattesubventionerade elbilar !

  • Man får inte glömma att vi betalar andra länders statsskulder, samt ska betala de vanskötta ekonomierna i Sydeuropa, så att befolkningen där kan fortsätta att pensionera sig vid femtio års ålder.

  • Ja i ”Sundets Pärla” skall nu byggas pollare för miljoner allt,för att stänga ute biltrafiken.. Det heter att det är för att skydda mot terrorattentat !!
   Då skall ni veta att det är några få Gröna kommunister i MP,som styr ihop med M… 🙁
   Samtidigt finns minst fyra/fem ghetton i staden som är fyllda med Islamister,niggrar,zigenare och f-n vet inte alla arter.
   Här sker inga inskränkningar i trafiken.
   Hoppas nu att detta hjälper Indierna i Dehli till bättre luft.

Kommentera