Det är synd om Ibrahima

BROTTSLIGHET. Under sommaren 2019 skedde två överfallsvåldtäkter och en rad överfall i Rågsved i södra Stockholm. Polisen valde att dna-topsa runt 200 personer i förorten för att få tag på den misstänkta våldtäktsmannen. En av personerna som topsades var Ibrahima, rapporterar SVT, lyssna gärna.

En gemensam faktor är att alla fall utgår från tunnelbanan och enligt polisens geografiska profilering handlar det om en gärningsman som har koppling till området.

Gärningsmannen är mörkhyad och mellan 18-35 år, 170-185 cm lång, har smal kroppsbyggnad samt talar engelska och svenska med brytning och enligt fantombild ser han ut som nedan.

Gärningsmannen är mellan 18-35 år, 170-185 cm lång, har smal kroppsbyggnad samt talar engelska och svenska med brytning.

Nu känner sig Ibrahima kränkt över att bli topsad: ”Polisen topsade mig inför mitt barn i hemmet”

– Pettersson säger att en renrakad Ibrahima verkar vara rätt lik gärningsmannen och om polisen skulle strunta i Ibrahima så vore det närmast tjänstefel. Sluta gnäll och var glad för att få hjälpa till…

TIDIGARE 2019-07-27 Mörkhyad misstänkt för fyra kvinnoöverfall i Rågsved

BROTTSLIGHET. Fyra kvinnor har överfallits i Rågsved, södra Stockholm på kort tid. Två av dem inträffade den 31 mars då två olika kvinnor attackerades av en okänd man med en kniv vid ungefär samma tidpunkt.  Den 14 juni och 7 juli skedde två överfallsvåldtäkter i Hagsätra respektive Rågsved.

Fyra kvinnoöverfall har skett i närheten av T.stationen i Rågsved.

Åsa Hansson som har hand om våldtäkterna inte kände till överfallen den 31 mars innan tidningens rapportering om fallen. Förundersökningsledaren Joakim Odell som utreder ett av överfallen kände heller inte till att ytterligare en attack skett bara 20 minuter senare.

– Det är flera olika utredare som sitter på det och då vet man inte vad den andra handen gör eller vad de andra ögonen har sett för någonting. Det är en svaghet vi har i organisationen, säger Joakim Odell.

Dagens Nyheter skriver om fallen, men lämnar inget signalement: ”Likheterna handlar mycket om signalementet men också om tidpunkten, enligt Åsa Hansson. I de båda överfallen den 31 mars uppger kvinnorna att det användes en kniv med ett orange skaft, men det är ingen uppgift som hon har sett i utredningarna gällande de misstänkta våldtäkterna”.

Mitti.se

-Pettersson undrar vad polisen sysslar med? Fyra kvinnoöverfall inom någon km, och polisen känner inte till det.

Signalement enligt TV4, mörkhyad, c:a 180 cm, mössa…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Det är synd om Ibrahima

 1. Polisen är ibland mycket trångsynta, för att komma hem till vem som helst och topsa, då ska det väl finnas välgrundade omständigheter.
  Personligen skulle jag be dem fara och flyga om jag topsades för att en äldre vit man synts nära brottsplatsen.
  Här håller jag med Ibrahima.

  Måndagen efter Palmemordet stoppades jag på Arlanda på väg till Danmark. Polisen en stirrig typ begärde att få se mitt pass, ”ja det har jag inget med mig” svarade jag. ”Du kan väl inte ut och resa utan pass, vad heter du kan du legitimera dig” sa han med som han trodde var myndig röst.
  ”Du kanske skulle fråga vart jag ämnar resa och har du ett signalement på mördare att han är 1,95 lång och har skägg. Jag skall åka till Kastrup Danmark kanske är bekant och vi i Sverige behöver inget pass för resa dit.”

  Han glodde på mig en lång stund och sa ”ja du får väl åka då.”
  De gånger jag varit i kontakt med polisen har de alltid varit stirriga utan riktig kontroll, förutom trafikpolisen de verkar ha bättre vana att träffa folk.

  • Så hur tycker du de skall göra för att få fast våldtäktsmän?
   Låter som du är den trångsynte.

Kommentera