När visade du en Muhammedkarikatyr sist?

ISLAM. Frågan i rubriken ställdes av Johan Hakelius på Expressen för några dagar sedan och Pettersson kan svara att det gjorde jag igår och har gjort regelbundet och ofta i drygt tio års tid.

Det är dags att vi alla, och med ”vi” inkluderar jag och Hakelius alla fredliga muslimer. Hur länge ska vi hålla på och gömma oss bakom välverserade ursäkter, när det egentligen bara handlar om att det är för obehagligt att stå upp för den yttrandefrihet som vi ”vägrar att kompromissa med”?

En liten teckning. Varje dag. Gång, på gång, på gång, på gång.

Dagens Nyheter har i sex-sju år, i stort sett varje dag, publicerat Martin Kellermans lilla teckning på en pompös fågel som kräver att Eritreas regering friger Dawit Isaak. Behjärtansvärt, förstås. Också totalt ofarligt, i alla avseenden. Tänk om tidningen varje dag istället skulle ha kört en bild av Muhammed. Ingen stor sak, utan en massa åthävor och underarmslånga principresonemang från chefredaktören. Bara en teckning.

Om och om igen. Nöta, nöta, nöta.

Och varför bara låta Dagens Nyheter axla ansvaret? Det är visserligen tidningen för de finaste människorna bland oss svenskar, men ibland kan även samhällets moraliska praktexemplar behöva lite hjälp. Varför inte göra samma sak i varenda svensk tidning?

En liten teckning. Varje dag. Gång, på gång, på gång, på gång. Inte göra så stor sak av det, för det är nämligen inte en stor sak. Det är just där extremisterna har fel.

Jag vet förstås att det här inte kommer att ske. Det är nämligen ofelbart så, även när tre oskyldiga människor får sina halsar avskurna i en kyrka i Nice, att svensk offentlighet inte riktigt kan samla sig till något tydligt uttryck. Om det görs försök att ändå komma dithän, går uttrycket genast vilse. Efter två, tre stycken bladar det ofelbart ut i kritik mot vad någon annan, som också ogillar islamistisk terror, sagt. Och så slutar det i ett kraftfullt avståndstagande.

Mot ”islamofober”, alltså, eller kanske ”konservativa”. Och, visst, även mot islamistiska våldsverkare som skär halsen av folk, men det blir liksom en bisak. Det viktiga är att dra gränsen mot språkbruk och tankar, inte mot nyslipade knivar.

Den här texten ska det förstås också tas avstånd från.

Att så många svenskar sluter upp i avsky mot amerikansk polis efter George Floyds död, men inte mot islamister när de skär halsen av fransmän har ett i grunden enkelt svar: svenskar är inte rädda för amerikansk polis. De är rädda för islamister.

Terror fungerar. Så länge vi låter det vara så.

Johan Hakelius

– Pettersson gör som Hakelius vill och som jag gjort i drygt tio års tid och som Aftonbladet, Dagens Nyheter, Expressen och de andra inte törs eller inte vill. Muhammed var en mördare, slavhandlare och våldtäktsman, han och hans anhängare förtjänar endast förakt. De sprider inte en religion utan en ideologi som är en dödskult. Att vara snäll betraktas av Muhammeds anhängare som svaghet och det utnyttjas direkt…

Islam är ingen religion – det är en dödskult

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “När visade du en Muhammedkarikatyr sist?

 1. Eftersom all religion är fantasi så
  ser jag allt ”underlag” till ”gudar” och
  ”profeter” som karikatyrer!

 2. Pakistan måste vara det värsta landet för kristna att leva i. Även om inte mycket kommer fram på media här så har mitt idoga lyssnande på SR P1 fått mig förstå att närmare ett helvete än pakistanska kristna är, kan man knappast komma.

 3. Det är klart man är rädd, jag skulle tex inte sätta en Muhammed karikatyr på min bil.
  Då blev väl den sönderslagen.

 4. Jag förstår om vanliga enkla män är rädda för att hamna i skottlinje. Men inte om regeringen med statens våldsmonopol och militär är rädd. Han kritiserar inte islam, har statsminister sagt. Men att fördöma dödandet, halshuggandet, terrorhandlingar – det har väl inget med islamkritik att göra? Eller? Inte kopplar väl regerande politiker och regeringens högutbildade tjänstemän sådana handlingar till muslimska tron? Nej, det kan dom inte göra, andlig muslimsk tro kan inte bejaka aggression eller terror. Det som stödjer och står bakom dessa handlingar är maktbegärlig politisk islamistisk ideologi, som har namnet islamofascism – islamistisk fascism.

  • Islam är islam, inget annat säger Mona Walter.

   ”Jag kan aldrig gå till dessa områden, jag skulle aldrig komma ut därifrån levande”, säger hon. ”Jag menar, muslimer är normalt goda människor som alla andra”, fortsatte Walter ”Men sedan när de läst Koranen, då de blir de mördarmaskiner.”

   ”De så kallade ISIS eller al Shabab eller Boko Haram, är inte extremister. De är inte fanatiska. De är bara goda muslimer som följer Islams läror, de gör bara  som profeten Muhammed gjorde” förklarar Mona Walter.

   Tror de inte på Koranen så är de inga muslimer…

 5. Den som har några illusioner om hur livet i ett islamiskt Sverige kommer att se ut för alla icke-muslimer kan ta den här lilla historien till tröst.

Kommentera