Första valresultatet från USA, klar ledning för Joe Biden

UTRIKES. Demokraternas presidentkandidat Joe Biden tar en överlägsen ledning med fem röster mot noll för president Donald Trump när alla röster är räknade i Dixville Notch, New Hampshire, berättar valförrättare efter dagens första valresultat.

Dixville, New Hampshire

Det lilla samhället längs gränsen mellan USA och Kanada är traditionellt bland de första platserna som har valresultatet klart efter att vallokalerna öppnade vid midnatt.

– Pettersson säger att Trump ligger illa till…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Första valresultatet från USA, klar ledning för Joe Biden

 1. Tycker ett annat system varit bättre här i Absurdistan.
  100 personer om 100% röstar. Vilket innebär att är det bara 80% valdeltagande så blir det bara 80 pers.
  Dina 10% blir det med automatik
  Lönen sätts efter den utbildning de har, LO har förhandlat fram den. Plus ersättning för de utlägg de har plus gällande traktamenten som övriga löntagare.
  Ingen Statsrådsarvodesnämnd behövs då.
  När uppdraget sluta återgår de till den ordinarie arbete eller ställer sig till arbetsmarknadens förfogande.
  Alla väljs in på personröster
  Den som får flest röster blir statsminister
  De som får flest röster i respektive parti blir partiledare inte som idag. Partierna väljer sin representant, det blir oftast inte den bäste att representera väljarna.

 2. Tror personligen att J.Biden vinner valet genom valfusk bland annat korruption och köpta röster, Globalistfamiljen tolererar inte en upprepning av valförlusten från 2016 och gör nu allt för att in sin ja-sägande knähund i Vita Huset !
  President är ett hot mot bland annat Globalisternas planer på en ny världsordning och ekonomi och måste nu bort till vilket pris som helst.
  Är också relativt säker på att J.Biden som inte på något sätt verkar vara frisk kommer om han vinner valet att inom kort dra sig tillbaka och på sätt släppa fram sin Vicepresident och då får USA sin första kvinnliga president.

  • Vilket land tror du att Biden först kommer att gå i krig mot?
   Kommer fler muslimska stater att slut fred med Israel med Biden i Vitahuset?

 3. Säger ingenting egentligen. Obama vann New Hampshire 2012 och även Hillary Clinton vann där 2016. Trump har sina starka fästen på helt andra platser..

  • De Abzurdska skribenterna har svårt med Valsystemet i USA.
   En liten by i gränstrakterna till Kanada säger ju inget som helst kring slutresultatet,för de mer 230 miljoner som idag lämnar sin valsedel.
   F.ö. ger Spelbolagen just nu 2:35 för Trumps seger. 30 öre mindre än igår… Dessa brukar inte förlora eller skänka bort pengar !!
   Därför hoppas man att många följer slask o. lögnpressens Biden,till 1:50. 😉

 4. Bäva månde halva svenska journalistkåren. Valförlust renderar dem arbetslöshet.

  I fyra år har deras focus varit hatkampanj mot presidenten. Vad ska de skriva om nu?

  De lär knappast börja skriva om förödelsen i eget land. Dess ansvariga är ju desamma som avlönar dem!!!

 5. Förra valet 2016 var alla övertygade om att Hilary Clinton skulle vinna. Men det blev Trump p g a elektorerna. De har ett invecklat valsystem i USA att man inte röstar direkt på kandidaterna. Det är elektorerna i sin tur som röstar på favorit president kandidaterna. Jag förstår mig absolut inte på det. Så valet blir en rysare. Man kan inte ta ut något i förtur.

  • Systemet är enkelt. Till att börja med är det inte medborgare i unionen utan medborgare i delstaterna som väljer president. Delstaterna har i sin tur elektorer efter hur många kongressledamöter de har. Alla delstater har två senatorer och sedan ett antal ledamöter i representanthuset beroende på folkmängd. Som minst en och som mest 53. Sedan har Washington DC och några territorier 3 elektorer. I samtliga delstater utom tre får den som har flest röster alla elektorer. Elektorerna samlas i Washington DC i januari (vill jag minnas) för att formellt lägga sina röster. Den som får minst 270 röster blir president.

   Elektorsystemet är en praktikalitet från en tid då allmänna kommunikationer inte fanns och istället för att alla skulle tvingas till Washington DC utsågs representanter. Att man, som demokraterna vill, skulle räkna samman alla röster i hela unionen ser jag som uteslutet då det kräver ett konstitutionstillägg som alla delstater måste godkänna.

   • Elektorsystemet har inget med allmänna kommunikationer att göra. Det har att göra med att säkerställa ett rättvist system. Hade det varit en ”ren” demokrati så hade presidentkandidater endast behövt uppvakta ett par delstater med flest invånare och skitit i resten. Nu måste de ta hänsyn till alla delstater, som i sig själva kan skilja sig enormt mycket även om de tillhör samma land. Alla delstater väger således lika tungt.

    Att svenska journalister fortfarande kallar USA en demokrati när det är en republik är inte konstigt eftersom journalister helt saknar utbildning och kritiskt tänkande.

   • Är inte USA en demokratisk republik?

    En del republiker är demokratier, medan andra är diktaturer. Definitionen är ett land där statschefen får sin position på något annat sätt än genom arv.

    En republik behöver alltså inte vara demokratisk…

    En monarki kan också vara antingen demokrati eller diktatur.

   • Argus:
    Ett mycket bra inlägg som visar det invecklade systemet i USA.
    Varje land har sitt och Abzurdistan har ett annorlunda !! Tyvärr råkar detta i bland bryta samman vid valkvällens sammanräkning. Därför finns hos oss betydligt fler småpartier kring precist över %-gränsen,än i USA.

   • I Sverige är det inte medborgarna som väljer parlamentsledamöter. Det är de politiska partierna som väljer vilka som ska representera dem i parlamentet. Eller rättare partiledningarna. Har du partiledningen emot dig blir du inte ens nominerad än mindre utvald av partitoppen. Det spelar inte någon roll vad medborgarna tycker. Det går inte heller att välja bort någon med mindre att man väljer bort partiet. Till slut har man valt bort alltihop.

Kommentera