Greta som chefredaktör är ett haveri utan dess like

MEDIA. Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski har bestämt att klimatextremisten Greta Thunberg ska agera gästande chefredaktör på DN för en dag.

”Greta Thunberg” by appaIoosa is licensed under CC BY-NC-ND 2.0

Vem ska tro på Dagens Nyheter i fortsättningen, när man vet att de högsta cheferna har kapitulerat inför en politisk aktivist som vill kullkasta hela den ekonomiska världsordningen? Det är en journalistisk skandal, ett medialt haveri utan like, skriver Elisabet Höglund, på Expressen Debatt.

Elisabet Höglund, är en tidigare tävlingscyklist med en hög SM-guld och även framgångar på internationell nivå. Höglund är dock mest känd som journalist på SVT i 25 år. Läs gärna Elisabets blogg.

Om Elisabet Höglund på bloggen…

– Pettersson vet inte om jag håller med Elisabet Höglund. Dagens Nyheter är redan ett journalistiskt haveri sedan den dagen Peter Wolodarski blev chefredaktör och beslutade att DN skulle börja med agendasättande nyheter, det vill säga propaganda för att få folk att tycka ”rätt” om ”rätt” saker.

Dock är Greta Thunberg som rörelse farlig eftersom hon inte granskas som andra, vuxna normalt kloka människor tror okritiskt på vad damen säger.

Den 6 december ska Greta Thunberg leda DN-redaktionens arbete med att ta fram en tidning som ska vara redigerad helt i hennes smak. Den ska handla om klimatet – men hon understryker att tidningen inte ska publicera åsikter om klimatet utan enbart vetenskaplig fakta. Vad som är vetenskapliga fakta bestämmer dock Greta.

Får Greta bestämma så har vi snart infört ett kommunistiskt system med allt vad det innebär. Det blir antikapitalistiskt och veganistiskt. Vi får inte äta kött. Vi får inte köra bil. Vi får inte flyga. Vi får inte elda. Vi får överhuvudtaget inte förflytta oss på annat sätt än med eltåg eller trampcykel. Marknadsekonomin i dess nuvarande form ska raseras. Sovjetunionen 2.0…

En enig vetenskap säger Greta, trots att vetenskapsmännen ständigt råkar i luven på varandra och långt ifrån är eniga. Men det är bara de ”eniga” som får höras och synas i Dagens Nyheter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Greta som chefredaktör är ett haveri utan dess like

 1. @Kent, bra fråga: ”varför lyfter inte ägarna ut honom finns en dold agenda som även de står bakom?
  – Ingen svar men: ”DN har sedan 1909, då Karl Otto Bonnier förvärvade aktiemajoriteten,[5] ingått i Bonnierkoncernen.
  Jonas Bonnier som nu är vd för Bonnier AB representerar den sjätte generationen som leder företaget.
  …..
  Bonnierfamiljen har också valt att hålla en låg profil i samhällsdebatten. Istället odlar de en bild av sig själva som kulturlivets försvarare och det fria ordets fanbärare. En lyx de kan unna sig eftersom de i praktiken kontrollerar politikens arenor. Som arbetsgivare styr de över en stor del av landets intellektuella, författare och journalister och de äger politikernas främsta utspelsplatser. Vilket skulle kunna förklara den tystnad som råder kring Bonniers enorma makt.
  Så länge det kapitalistiska systemet inte utmanas på allvar är Bonnierfamiljens och liberalernas makt över det offentliga samtalet tryggad.
  Jenny Tedjeza
  Proletären nr 20, 2010
  http://proletaren.se/kultur/bonnierimperiet-och-makten-over-tanken
  – Familjen Bonnier tillhör den judiska diasporan och det går bra för dem. Beror det på silverpengen som Judas Iscariot fick och att arvsynden gått i arv.

  Men har de inget lärt
  av historien eftersom muslimer tog deras land och sionisternas land (Israel) kommer att förintas när muslimer kan.

  • Den norska koncernen Schibsted äger bland annat även Aftenposten, Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Blocket, Lendo och Prisjakt.

   Bonnier äger bland annat Dagens Nyheter, Expressen, Dagens Industri, Bonnier Tidskrifter, Svensk Filmindustri och Mittmediakoncernen. Bonniers ägde tills för ett år sedan även TV4 men sålde då till staten (Telia).

   A-Pressen var en socialdemokratisk tidningskoncern, som grundades 1947 och gick i konkurs 1992. LO var delägare men sålde sin del för 1-krona en månad innan konkursen och slapp då ansvar. Det kallas moral.

   • Pettersson:
    Då gick A-pressen i täten för det som idag benämnes ”målvakter” ’,i landets lögnpress !!
    Att socialisterna även var inblandade i detta kriminella handlande,misstänkte jag.

  • Min kommentar var ett försök till svar på @Kents fråga: ”varför lyfter inte ägarna ut honom finns en dold agenda som även de står bakom?
   – Tre tummar ned. Vore bra om ni gav ett svar på er åsikt.
   Om ni tre känner er kränkta är jag ingen antisemit för Davids folk.

 2. Den dag vetenskapen blir ”enig”, kommer utvecklingen att avstanna. När vi alla tycker likadant har hjärntvätten segrat.
  Våra olikheter är en förutsättning för att vi icke ska gå under som art.

 3. Skulle var roligare om de tog någon från Säters slutna avdelning som fick bestämma på DN en dag.

 4. Sluta med DN för 10 år sen när dom hade vinklingar som var övertydliga att det inte var misstag utan en strategi. Nu har väl upplagan minskat med 75% på 20 år
  Ser dom något samband i det ?
  Säkert inte.
  Kommer aldrig o köpa eller läsa DN igen men ska bli intressant att läsa här om hur det blev med arga Greta gör en dag.
  Hmm

 5. Varför skulle Fjollträsket vara privilegierat,när vi andra i landet bortom alla Bergen,dagligen matas med sådan s.k. ”journalistik” ?
  F.ö. tycks gräset på betet varit näringsrikt under sommaren,att döma av Gretas foto ovan !! 😉

 6. När kommer KPMLR att få en egen dag på DN eller Extincion Rebellion?
  Som att Bader Meinhoff skulle blivit erbjudna att sitta i Bundestag i Tyskland.
  Att Peter Wolodarski är det stora haveriet är klart men vad värre är varför lyfter inte ägarna ut honom finns en dold agenda som även de står bakom?
  DN ska väl vara den fria världens försvarare och inte en megafon för ett kommunistiskt maktövertagande.

 7. DN försöker att få upp IQ:t på redaktionen, den har varit extremt låg tidigare tycker ägarna

 8. Framförallt kalla inte Greta dam, hon är en förvirrad tonåring med lika förvirrade rådgivare som den där Peter W.
  Hoppas att 25 % inte förnyar prenumerationen!

 9. Det nya snabbspåret för anställning på DN. En arbetslös mindre i statistiken. Löfven blir glad och delar ut extra presstöd.

  Anställda på DN blir glada (?) över en ny arbetskamrat som har chefens öra och som ska visa dem hur man ska göra en tidning. Det redaktionsmötet borde visas på video.

 10. Tidningen kan väl inte bli mycket sämre för det. Greta eller Wolodarski skit samma. Har bara bläddrat i den när jag fått den gratis på flyg eller andra ställen där den legat tillgänglig. Skulle aldrig få för mig att betala för skräpet heller inte de så kallade kvällstidningarna.

 11. Greta har ju starkt kritiserat media, kanske smart att bjuda in sina kritiker.
  Blir svårt för Greta att fortsätta anklaga DN.

 12. Åsikter utan vetenskapliga belägg är ingenting annat än ryktesspridning vilket är någonting som redan äger rum inom MSM men Greta representerar ryktesspridning 2.0!

Kommentera