Varför så tomt på Sergels torg?

RASISM. Ni minns hur det var i somras. Den 25 maj 2020 dödades den yrkeskriminella George Floyd under pågående brottslighet i Minneapolis, USA. Världen blev som tokig, svarta och vita samt media uppträdde som dårar. I Sverige demonstrerade och plundrade några som kallade sig Black lives matter och deras vänsterblivna medlöpare mot våldet.

Varför är det inga demonstranter på Sergels torg, Avenyn, Möllan, Kungsan och de andra platserna? Var är de vänsterblivna? Bild by Third is licensed under CC BY-NC 2.0

Pettersson undrar var de är nu? Var är de vänsterblivna när muslimer halalslaktar oskyldiga kristna? Varför är Sergels torg, Kungsan, Avenyn, Möllan och de andra platserna inte fulla med demonstranter mot det rasistiska våldet? Är en kriminell svart man värt mer än en vit hederlig skollärare som Samuel Paty?

George Floyd, kriminell
Samuel Paty, skollärare

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Varför så tomt på Sergels torg?

 1. Andersson minns Sergels torg när Andersson bodde i Stockholm. Fria talares tribun och Maria med sin orgel.

  • Och som lille Lauri Kivioja säger i Väinö Linnas ”Högt bland Saarijärvis moar”: ”Bättre ett skålpund socker än ett lispund skit!” (Jag vet inte riktigt vad han menar med det, men det är ett roligt talesätt som man kan upprepa i de mest skilda sammanhang.)

 2. Varför så tomt. Därför att verkligheten är så skrämmande att det känns bättre att ligga lågt. Sen kan man fortsätta att behålla en skev verklighetsbild ett tag till. Att det kommer och överrumpla dessa förnekare, en dag, då de själva blir utsatta, är än så länge förnekad och inlagd i deras själv producerade dimma, för det är enda sättet för dessa att orka stå emot, deras egen intuition. Att ha sett verkligheten men inte förstått, är en större trauma för dom, än att agera i tid.

 3. Ja, utebliven reaktion är i sanning talande!!!

  Den visar verkligen trovärdigheten!

  Somt betyder allt, annat kan man totalt ignorera!

 4. Dom lider av en svår dilemma nu dom stackars vänsterefterblivna.Det är ju inte politiskt korrekt att gå ut och demonstrera mot islamistiska våldsdåd.Det är dessutom ofarligare att demonstrera när en kriminell färgad man dör i Amerika under ett polisingripande.Då kan dom skrika sig hesa för DET är politiskt korrekt i deras värld.Sedan ska man ju hata alla poliser också det har dom fått lära sig av sina ”kamrater ” i USA.Så vad ska dom vråla och skrika om nu då ? BLM var ju inte precis en succe att appelera på Svenska förhållanden.Så det allt lite synd om gap och skrikvänstern när dom nu inte har något att gå ut och vråla om.Men,dom får väl trösta sig med rödtjut och lösa världsproblemen så länge till nästa gaporgie uppenbarar sig.

 5. Peter Skoglund:
  Du har med dina rader sagt allt som behöver sägas om vårt Abzurdistanska mönster.
  Har en god vän i USA som brukar läsa PK-pressen,här från ”vårt land”. I dag frågade han mig,om även vi fick rösta om deras President ?
  Så mycket negativt om Trump finns inte ens hos våra vänsterinriktade organ i USA,menade han.
  Storebrorsmentaliteten skiner iväg,långt utanför landets gränser !!

 6. Mycket bra fråga.

  Förmodligen är enfald ,hyckleri och den politiskt korrekta åsikten. Svaret på den frågeställningen.

  Det finns en oerhört stor vrede bland en stor majoritet av det svenska folket. Mot den ”korrekt förda rikspolitiken” idag. Som begår och står för, så många uppenbara fel, i dagens svenska sakpolitik.

  Tyvärr så är fortfarande så många människor kuvade och tvingade till en systematisk konflikträdsla. För att utrycka sin egentliga åsikt och mening.

  Enkelt förklarat har en hel del partier och organisationer i Sverige, byggt upp ett ”kränkande system”, för att kuva stora delar av befolkningen. Till att tycka något man inte tycker. Till det har man tagit stora ekonomiska intressen till hjälp och en stor del av svensk media.

  Fast som enskild ser man att det så sakteliga börjar vända.

  Människor vågar stå upp mer och mer. För sina åsikter. Vilka de har fått hålla tillbaks av olika anledningar. Så det finns hopp. För att vi i Sverige kan börja få en mer saklig och respekterande debatt, på alla nivåer, för och i kommande framtid.

  • Vet i tusan om det hinner bli tid för det. Hjulet verkar snurra allt fortare. När vinterkylan smäller till och vi får strömavbrott så brakar nog helvetet lös.

 7. Det synes som om det är så kallade goda organisationer med välavlönade ledningar som tigger pengar i TV-annonser som har hjälpt halshuggarna över Medelhavet till Frankrike via Lampedusa. Dessutom indirekt stöttade av våra skattepengar via UD och Sida.

  Har Löfven någon synpunkt utöver att han blev förskräckt? Precis vad terrordåden syftar till. Att vi ska bli rädda och vika oss. Man har redan lyckats med Sveriges Statsminister.

Kommentera