Erik Selin åtalas för folkbokföringsbrott


INRIKES. Fastighetsmiljardären Erik Selin,  är huvudägare och vd i Balder. Han är också en stor ägare i Collector, där han sedan 2011 sitter i styrelsen och sedan 2020 är ordförande. Selin har även intressen i mängder med andra bolag.

Erik Selin by News Oresund is licensed under CC BY 2.0

Erik bor inte på sitt kontor trots att han är folkbokförd där, nu åtalar en åklagare Selin för folkbokföringsbrott, enligt Dagens Industri (betalvägg).

Enligt Erik Selin har han bara försökt skydda sig och sin familj. ”Det har bara varit för att skydda mig och barnen – jag har inte vunnit något på det här, det har tvärtom bara varit krångligt.” Erik vill göra det svårare för kriminella eftersom folkbokföringen är offentlig.

Stämningsansökan mot Erik Selin lämnades in till Göteborgs tingsrätt i måndags.

Enligt åklagaren har Erik Selin ”lämnat oriktig uppgift till grund för beslut om folkbokföring” genom att den 30 april 2019 göra flyttanmälan till Parkgatan 49 i centrala Göteborg, vilket är den nuvarande adressen till Balders huvudkontor. Erik Selin har dock varit folkbokförd på Balders huvudkontor sedan 2008, men då på en annan adress, enligt egen utsago.

Parkgatan 49, där Erik Selin är skriven.

-Pettersson undrar om åklagaren inte har något annat att göra? Tusentals invandrare är skrivna i lägenheter, ibland 50-100 i ettor och tvåor samt i pizzerior där de inte bor. En hel del av dem har dessutom falska och flera identiteter – men rättsväsendet bryr sig inte.

Jag konstaterar att det är skillnad på folk och folk och eftersom det är dagsböter som straff så kommer böterna inte att täcka kostnaderna för rättsprocessen. Åklagaren borde få betala.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Erik Selin åtalas för folkbokföringsbrott

 • Argus

  Är han skenskild från hustrun? Bidragsfuskar de? Är han oanställningsbar? Vad förlorar samhället på hans folkbokföring?

  Nähä, inte det. Han är produktiv, betalar skatt och ligger inte samhället till last. VAD ÄR DÅ PROBLEMET???

  Gilla

 • Olof.p

  Jag håller med. Här springer muslimerna runt och skär huvudet av folk och polisen lägger tid och pengar på någon som bara vill skydda sin familj.
  Jag misstänker att hans största brott är att han är rik och staten kan sno honom på pengar.

  Gilla

 • Messkalle

  Anders, Maja 1 och gamgubben bra. Nu hoppas jag på en skarp replik i media från Erik Selin typ ”Va fan får jag för pengarna”
  Nu är han åtalad och bollen har startat rulla. Nu måste det bli folkräkning och uppföljning på alla. Har du något emot det.? Allt finns nästan ändå på nätet.

  Gillad av 1 person

 • Anders

  Han får skylla sig själv . Att vara vit , medelålders , Svensk och rik .
  Han borde förstå att det inte går .

  Gillad av 1 person

 • Maja 1

  Verkligen…. Har åklagare ingenting att göra???

  Gilla

 • gamgubben

  Socialisterna är bara inte sugna på makt, de är också oresonligt avundsjuka på någon som har lyckats skapa en förmögenhet, trots alla pålagor socialisterna skapat.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: