En riktigt bra affär – 200.000 invandrare kan skickas hem

ÅTERVANDRING. Vi minns alla dåvarande inrikesminister Anders Ygeman (S) som år 2016 lovade att 80.000 invandrare utan asylskäl skulle skickas hem. Vi vet också resultatet.

Danmarks statsminister Mette Fredriksen (S) Bild från Instagram

I Danmark omfattas 200.000 invandrare av den återvandringslag som har införts enligt Danmarks Utlännings- och integrationsdepartement på sin sajt integrationsbarometer.dk.

Invandrings- och integrationsministeriets analys visar att endast fyra procent av utlänningarna som återvände 2016 var 18-64 år och i arbete innan de åkte hem.

Under 2019 återvandrade 502 invandrare, jämfört med 360 personer under 2018. I år har 211 flyttat hem, minskningen sägs bero på coronapandemin. som repatrierades året innan.

Danmark erbjuder generösa bidrag till de invandrare som lämnar Danmark. Den är tänkt att fungera som en morot för att förmå dem att återvända. Majoriteten av dem som nappar på erbjudandet är arbetslösa eller i ej arbetsför ålder.

– Det är en riktigt bra affär för Danmark när utlänningar som vill återvända till sitt tidigare hem- eller uppehållsland får ekonomiskt stöd och lämnar Danmark. Därför är det också ett riktigt bra system, kommenterar utlännings- och integrationsminister Mattias Tesfaye (S).

Lagen har utökas och nu är omkring 200.000 invandrare berättigade till återvändarbidrag. Kommunerna har vägledningsplikt för drygt 60.000 invandrare. De är alltså skyldiga att upplysa invandrarna om att de kan få bidrag för att återvända hem. Bland dem finns även invandrare som är födda i Danmark.

Den danska återvandringslagen bygger på frivillighet och syftar till att möjliggöra för invandrare att återvända till sina hemländer på frivillig väg. Det är en process som är separat från de invandrare som utvisas från landet med tvång efter att ha nekats uppehållstillstånd eller dömts till utvisning.

– Pettersson menar att det är för få som åker hem men en bra början. Frivillighet är också det i längden enda rimliga men den kan påverkas med sänkta eller indragna bidrag.

Intressant är att det är socialdemokraterna i Danmark som driver återvandringspolitiken.

En socialdemokrat från den tiden när socialdemokrater i Sverige var socialdemokrater.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “En riktigt bra affär – 200.000 invandrare kan skickas hem

  1. 200.000 ?
    Minst 2 miljoner ska ut från Sverige på livstid, ej frivilligt utan med tvång och all import av icke kritna s.k lönsamma raketfoskare ska helt upphöra.

  2. Danskarna är duktiga men dessa 200 000 kommer naturligtvis att åka över sundet och välkomnas med öppna armar och höjda bidrag av den humanitära stormakten.

  3. Om någon i en regering skulle komma på tanken att göra likadant här hemma, så förmodar jag att utredningar mm tar minst 5 år. Därefter kommer det i Riksdagen röstas det ner av de godhjärtade, de med renons på konsekvenstänkande.
    Varför kan de inte tänka i andra banor än tycka synd om, troligen för de har aldrig behövt uträtta något konkret för att få sitt arvode.

Kommentera