Biblioteksanställda utbildas i vardagsarabiska

INVANDRING. Framöver ska språkkunskaperna i arabiska bli bättre på de skånska biblioteken. Just nu pågår en kompetensutbildning i vardagsarabiska för biblioteksanställda i Helsingborg och Malmö, en satsning som finansieras av Region Skåne och som görs för att underlätta inkludering, rapporterar Sveriges Radio.

-Pettersson säger att vill araberna inkluderas är det bättre att de lär sig svenska eller också åker de hem till den arabiska världen.

Jag som inte är specialist eller särskilt kunnig i utbildningsfrågor undrar om det inte är bättre att lägga skattepengarna på att alla lär sig svenska, det blir troligen svårt att lära de biblioteks anställda de runt 140 olika språken som talas i Malmö och en kommun ska inte särbehandla en viss grupp…

Jag har spelat in Malmös ljud, lyssna, det är gratis…

Bild från Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 thoughts on “Biblioteksanställda utbildas i vardagsarabiska

 1. Återigen ett bevis på att de som styr inte kan förstå det enklaste skälet till misslyckad integration. Vem tror ni lär sig svenska om det alltid skall finnas tolk eller att svenskar skall lära sig arabiska.
  Att de inte förstår, sluta skämma bort de som kommit hit för att ta över!

 2. Man tror man lever i ett sinnessjukhus när man läser sånt här.

  Helt SINNESSJUKT !!!!! 🤮

  Rösta bort landsförräderiet, som gör allt för att förstöra för Sverige och svenskarna !

 3. Hemspråksundervisningen vore bra, om den användes som den var avsedd. Den är avsedd att underlätta repatrieringen. Som det nu är så kommer det att bli synd om de stackars ekonomiska migranterna den dag vi ”får” en regering värd namnet. Tillbaka i ursprungslandet utan färdigheter och med nya later. Det kommer att bli ett brutalt uppvaknande, bortklemade av svenska myndigheter har de samma överlevnadsmöjligheter som lågstadiebarn. Om vi inte håller tätt kommer ”djuristerna” att se det som en ny möjlighet till asyl och PUT.

 4. Ja, man kanske skulle lära anställda vad ”Jag ska knolla dig din jävla apa på din mammas grav! Försvinn härifrån, djävla getknullare!” heter på arabiska. Kan ju användas när man vänligt, men bestämt, ber dem avlägsna sig från lokalerna när dom gjort nåt jävla hyss. Undrar om det skulle funka..??

 5. I Islamistiska länder är ju arabiska det officiella språket så därför är det naturligtvis självklart att Arabiska ska läras ut i dagens Islamistiska satellitstat Sverige som inom kort är ett fulländat Islamistiskt land !
  Den totala avkristningen av Folkhemmet går fort nu, så går det när man sluter avtal med Muslimer…..

 6. vissa komuner spelar sig rakt in i händerna på araberna,
  de tappar allt vad meningen är med sverige och intregering.

 7. Så jädra vidrigt dom ska respektera landet och dess kultur och språk inte tvärtom.
  Dags att ställa lite krav på våra pensionsräddare för mig som ofrivilligt arbetslös i coronatider så ställs det höga krav på att ständigt söka nya jobb.

 8. Hur vore det om förstärkningen sker av svenska språket. Kompletteras med engelska om det är nödvändigt.

Kommentera