Muhammed-kampanj i och runt Oslo


ISLAM. Human Rights Service informerades igår eftermiddag om att en Muhammed-kampanj pågick. En person ringde dem och berättade att han och två vänner hade köpt 800 klistermärken med Kurt Westergaards ikoniska Muhammad-ritning från 2005 som publicerades i Jyllands-Posten.

Karikatyren är lite större än ett spelkort, detta för för att göra det enkelt att hänga upp dem utan att upptäckas. Det faktum att etiketter med lim har valts handlar om att göra det svårare att riva ner dem, mannen som är öppen för oss berättade om vem han är: namn, ålder och att han är egenföretagare.

Personen är välutbildad i islam och yttrandefrihet, han och de två vännerna har tänkt noga igenom handlingen och alla reaktioner från polisen och andra. – Om polisen stoppar oss har vi svaren tydliga att det handlar om mordet på lärare i Paris och kampen för yttrandefrihet som är under press på grund av islams uppkomst.

Islams värderingar jämfört med västvärlden är som olja och vatten, det går inte att blanda. Vad krävs för att politiker ska vakna och ta islam på allvar? frågar han vidare.

De tre vännerna är tydliga att de inte vill hänga karikatyrerna på moskéer. – Det skulle vara en onödig provokation. De hänger dem bara på offentliga platser som bussar, tunnelbanor, parkeringsmätare och offentliga byggnader och skyltar.

Muhammed i Oslo. Bilder från HRS.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Muhammed-kampanj i och runt Oslo

 • Klas

  Vart beställer vi bombgubben?

  Gilla

 • Tanten

  Skulle gärna sätta upp dessa klisterlappar där jag bor.
  Men hur får jag tag i dem?

  Gilla

 • JEX

  Eftersom dessa muslimer ändå hatar oss så kan väl vi sätta lite sådana klisterlappar och bränna några koraner . Varför ska vi bli kuvade av dessa islamister i vårt eget land ? Vart tog våran demokrati vägen ?

  Gillad av 1 person

 • gamgubben

  Vilka är det som beskär vår yttrandefrihet? PK etablissemanget och allt är inte efter lagen utan deras eget godtycke styr dem. Vad de anser är rätt det får gälla alla.
  Om klisterlappar är rätt väg att gå då vi protesterar tvivlar jag på.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: