Aftonbladet på klickjakt

MEDIA. Media använder text och rubriker för att driva trafik ”klick” på deras sidor och därmed kunna höja annonsintäkterna. Det sker ofta på bekostnad av kvalitet, källkritik och pressetik.

I journalisternas egna regler står att rubriker, ingresser, pärm- och bildtexter, löpsedlar och annan exponering ska ha en grund i innehållet.

I artikeln som jag inte tänker länka till står att en irländsk knarkkung gripits i Spanien misstänkt för mordet på journalisten Veronica Guerin som mördades brutalt 1996.

Däremot står inte ett ord om Sverige eller svenskar, det står inget om varför Aftonbladet kallar platsen för svenskparadis och vad det har med saken att göra.

-Pettersson ser att gripandet skedde på Costa Blanca som är ett kustområde vid Medelhavet i sydöstra Spanien. Begreppet är främst använt inom turistnäringen. Costa Blanca är känt för de vita kustremsorna och stränderna som gett kusten dess namn.

Det är säkert en del svenskar som semestrar och bor där, men det gör det över stora delar av världen så varför ”Irländsk knarkkung gripen i svenskparadis”? Varför inte misstänkt mördare gripen i Spanien?

Etniskt ursprung, nationalitet, kön, sexuell orientering, övertygelse eller därmed jämförbar egenskap ska inte framställas på ett ovidkommande eller nedlåtande sätt står det i journalisternas regler…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Aftonbladet på klickjakt

  1. Eftersom det är Aftonslasken som skriver kan man ställa sig frågan. Är det detta svenskaparadis ett land i mellanöstern eller Afrika, nästan varje gång dom skriver om svenskar så brukar det vara någon från dessa länder. Dessa så kallade svenskar åker på semester till landet dom flytt ifrån, när det blir tillräckligt många som åker då blir ett så kallat svenskparadis

  2. Stimulus –-> Respons. Propagandan mot det svenska folket har pågått i MSM i många år.

    *Svensk* förknippas med något dåligt, om och om igen. Destruktiv dressyr.
    Vilka ligger bakom propagandan? Syfte?

Kommentera