Varför tolereras Kinas lögner om coronaviruset?

PANDEMI. Vi närmar oss ett år med det nya coronaviruset. Viruset härstammade från en totalitär stat som konsekvent undanhöll och förfalskade information om smittan och som istället för att varna omvärlden, rikta nödvändiga resurser, tystade visselblåsare och experter. Trots det har demokratiska ledare vägrat utkräva ansvar av Kina. Det är dags att vi börjar ställa krav och tar debatten om hur handelsförbindelser får påverka politiska överväganden, skriver Katrin Söderlund, statsvetare på Göteborgs-Posten.

-Pettersson tycker mycket är konstigt med Kina. Det verkar bortglömt att landet med 1,4 miljarder invånare är en kommunistisk diktatur. Den svenska regeringen skäller som bandhundar på Israel för den påstådda ockupationen av Västbanken men är tysta om Kinas annektering av Tibet och andra brister i jättelandet. Det verkar vara pengarna som styr.

Tibet är till ytan ungefär tre gånger så stort som Sverige och ockuperat av Kina.

Nåväl, innan året är slut har vi sannolikt och tragiskt nog 6000 döda på grund av viruset från Kina.

Johan Carlsson, generaldirektör på Folkhälsoinstitutet och Anders Tegnells chef den 7 februari 2020

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Varför tolereras Kinas lögner om coronaviruset?

 1. Det har alltid varit så här och kommer troligen alltid att förbli så här; politiker vill att svaga människor i samhället försvinner.
  Förr tvångssteriliserade man människor som var icke-önskvärda-i-samhället. ( I sverige slutade man med det 1976.)
  Nu har man corona… som dödar de svaga i samhället.
  Frågan är; vad kommer att bli nästa steg? Giftiga bakterier i kranvattnet? Men det drabbar isf bara de icke arbetsföra i samhället…

 2. ” Det kinesiska viruset ” , säger president Trump ! Hur var det nu med laboratoriet i Wuhsn ? Laboratoriet var ett ekonomiskt samarbete med forskare från USA. Att viruset först bröt ut i Wuhan innebär inte att viruset är ett kinesiskt virus. USA forskare kan ha tagit med sig viruset TILL Kina. Så det kan lika väl sägas att viruset härstammar från USA . Visst är mitt antagande även det en spekulation, eftersom jag inte har bevis. Men jag hävdar att detta virus numera är ett politiskt virus . Vi matas av massmedia att viruset numera inte benämns Corona utan benäms ett kinesiskt virus. Den kinesiska regimen ska ställas vid skampålen av massmedia i bland annat Sverige. Dock finns inget bevis att detta virus odlades fram i Wuhan-laboratoriet. Så vilken journalist kan med bestämdhet VETA , att detta virus har sitt ursprung i Kina ? Fram med bevis ! Någon i detta forum ?

  • Youtube-kanalen China uncencored (som finns i USA) vill inte använda begreppet China virus, då det inte är befolkningens fel utan deras ledares, Därför säger de CCP Virus (CCP = China Communist Party)

 3. ”Uirgurer i Inre Mongoliet i omskolningsläger”
  Rätt och riktigt, muslimer ska omskolas så att de blir som folk och inte terrorister, böghatare oh förtryckare av kvinnor och barn.
  Kina är mäktigt, och jag tror att Sverige ber sig själv i röven när kineserna inte fick lägga anbud på G5 anläggningar. Om kineserna blir griniga kommer Ericsson att få väldiga problem även andra företag som säljer på Kina kommer att få känna av den kinesiska kylan

 4. Vad som heller inte pratas om i Sverige är hur viruset kom till.
  Det tillverkades i ett laboratorium och ”råkade” släppas ut utanför!
  Vem tror på det?

  • Ingen som ifrågasätter varför man överhuvudtaget forskar fram visur som gör några miljoner sjuka och tar dör på en stor del av dem? Bill Gates som redan satt igång retroaktiv födelsekontroll? Wuhan-labbet sponsrades av Barak Obama, så det är många rävar igång på olika håll.

 5. Kina för en mycket expansiv politik och angriper alla länder runt om som har några som helst negativa åsikter om landet.
  – Man hotar Taiwan med invasion och krig
  – en kinesisk diplomat råkar i slagsmål med en representant från Taiwan på en mottagning på Fiji (sant!)
  – Man hävdar rätten till sydkinesiska sjön
  – Man inkräktar på vattnen runt Japan genom att bygga små öar
  – Inte bara Tibet man invaderat, man har satt 1 milj Uirgurer i Inre Mongoliet i omskolningsläger
  – Man för krig mot Indien uppe i bergstrakterna
  – Man har i praktiken kontroll över Bhutan
  – Man bråkar med Vietnam, Filippinerna om vattnen runt deras länder
  – Man har flottbaser i Somalia, Pakistan, Burma och vill ha på Sri Lanka också
  – Man har byggt massor på Maldiverna så det landet är skuldsatt upp över öronen och när de inte kan betala tar man över
  – Man hävdar rätten till halva Kirgizistan, då man tydligen var där för 150 år sedan.
  – Man hävdar rätten till Vladivostok för där var man för 250 år sedan (men då blev Putin förbannad!)
  – Kinesisk diplomat i Indien har protesterat mot att en Youtube-kanal WION hade en kritiskt inslag om Kina.
  Hela världen ligger snart i krig på ett eller annat sätt med Kina, så även om Sverige är litet så har det viss betydelse det också att sätta ner foten. Det har man gjort med 5G-utbyggnaden då inga kinesiska företag tillåts delta där.

 6. Jag är inte ute för att kritisera, det är som alla vet lätt att vara efterklok.
  Men nu vet vi i alla fall vad som BORDE ha gjorts:
  Ett par mycket viktiga och avgörande åtgärder borde ha varit följande:
  Alla flyg från drabbade regioner skulle ha stoppats omedelbart.
  Skolor och daghem borde ha stängt.
  Och inte mer än 5-10 människor på en och samma yta.
  Sätt in dubbelt så många bussar och tåg som tidigare, så minskar vi avstånden mellan människor, inte med att som dom gjorde dra in bussar och tåg!

  • Var ska bussa och tåg komma ifrån. Var kommer personalen som ska köra ifrån?
   Flyg från Iran och Italien skulle satts i karantän när de visste om utbrottet. Men som vanligt fanns ingen utrustning och resurser till någonting. Därför uttalande om att Det kommer inte hit

 7. Kom ihåg detta!

  Delcitat

  Svår balansgång att kritisera Kina

  När statsminister Göran Persson för snart 20 år sedan besökte Kina och pratade om betydelsen av ”politisk stabilitet” blev reaktionerna skarpa. Det är en svår balansgång för politiker att hålla sig väl med Kina och samtidigt framföra kritik mot bristen på mänskliga rättigheter.

  Under besöket i Kina 1996 gjorde Göran Persson (S) det nu välkända uttalandet:

  – För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet.

  Kritiken på hemmaplan kom direkt:

  Gudrun Schyman (V): ”Han talar om en politisk diktatur som någonting positivt.”

  Maria Leissner (FP): ”Det är fullständigt skandalöst!”

  Gunnar Hökmark (M): ”En omdömeslöshet som jag tror aldrig någon svensk politisk företrädare har gjort sig skyldig till utomlands.” (Publicerades 28 mars 2015)

  Slut delcitat

  Läs mer på:

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svar-balansgang-att-kritisera-kina

 8. Det blir nog svårt att ge sig på stormakten Kina för lilla Sverige. Däremot kan vi avkräva vår regering ansvar. Varför stoppades inte alla flygtrafik från kina och Iran? Som vanligt när det händer någon olycka i världen får regeringen och tjänstemän i Stockholm panik och blir handlingsförlamade.

Kommentera