Stora protester och ökat våld i Belarus

UTRIKES. I dag är sista dagen för president Aleksandr Lukasjenko att möta oppositionsledaren Svetlana Tichanovskajas krav att avgå. Demonstrationer pågår i Belarus i väntan på beskedet. Om Lukasjenko inte avgår hotar demonstranterna med generalstrejk.

President Aleksandr Lukasjenko CC-licens

Under söndagen har 100.000 demonstrerat bara i huvudstaden Minsk. Enligt BBC har över 150 personer gripits och bilder visar hur kravallpolisen använde chockgranater mot befolkningen. Det har även kommit rapporterar om att demonstranterna blivit beskjutna med gummikulor.

Protesterna har pågått sedan valet i början av augusti. Flera oppositionspolitiker har tvingats lämna landet.

-Pettersson säger 78 dagar av protester. Gubben ovan är seg…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Stora protester och ökat våld i Belarus

  1. Globalisterna visar att de genom påverkan nu kan skapa kaos i vilket land som helst! Lucatjenko vägrade bl a att ta ”Coronalånen”! Och vägrar gå med på Coronahysterin! Det har till stor del med det att göra.

  2. Tänk om vi svenskar kunde mobilisera samma beslutsamhet att få bort våra politiker som människorna i Vitryssland . Om de har rätt eller fel kan man ha åsikter om . Mycket av de så kallade revulotionerna runt om kring inspireras ofta av andra makter . Så vad är sant eller falskt ?
    Mvh Sjöström

Kommentera