Stora protester och ökat våld i Belarus


UTRIKES. I dag är sista dagen för president Aleksandr Lukasjenko att möta oppositionsledaren Svetlana Tichanovskajas krav att avgå. Demonstrationer pågår i Belarus i väntan på beskedet. Om Lukasjenko inte avgår hotar demonstranterna med generalstrejk.

President Aleksandr Lukasjenko CC-licens

Under söndagen har 100.000 demonstrerat bara i huvudstaden Minsk. Enligt BBC har över 150 personer gripits och bilder visar hur kravallpolisen använde chockgranater mot befolkningen. Det har även kommit rapporterar om att demonstranterna blivit beskjutna med gummikulor.

Protesterna har pågått sedan valet i början av augusti. Flera oppositionspolitiker har tvingats lämna landet.

-Pettersson säger 78 dagar av protester. Gubben ovan är seg…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Stora protester och ökat våld i Belarus

 • SVENSK

  Globalisterna visar att de genom påverkan nu kan skapa kaos i vilket land som helst! Lucatjenko vägrade bl a att ta ”Coronalånen”! Och vägrar gå med på Coronahysterin! Det har till stor del med det att göra.

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Tänk om vi svenskar kunde mobilisera samma beslutsamhet att få bort våra politiker som människorna i Vitryssland . Om de har rätt eller fel kan man ha åsikter om . Mycket av de så kallade revulotionerna runt om kring inspireras ofta av andra makter . Så vad är sant eller falskt ?
  Mvh Sjöström

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: