Sudan blir det tredje arablandet att normalisera förbindelserna med Israel i år

UTRIKES. USA:s president, Donald Trump meddelar meddelar att Sudan och Israel har kommit överens om att normalisera relationerna. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu bekräftade att Israel vidtagit åtgärder för att normalisera banden med Sudan och kallar det början på ”en ny era” i regionen.

”Idag tillkännager vi ännu ett dramatiskt genombrott mot fred”, sa Netanyahu. ”Idag säger Khartoum ja till fred med Israel, ja på att erkänna Israel och ja på normalisering med Israel. Detta är en ny era, en era av sann fred.”

Jerusalem Post

– Pettersson säger att det är skillnad på vad en del gör och andra pratar om. Barack Obama pratade mycket om fred men startade tre krig, i Libyen, Jemen och Syrien trots att han fått Nobels fredspris.

Donald Trump har nu förhandlat fram fredsavtal mellan Israel och Förenade Arabemiraten, Bahrain och Sudan och fler länder är på gång. Tidigare har Israel fredsavtal med Egypten och Jordanien.

Sveriges regering och svenska politiker är förtvivlade. Det är ju Obama som är god och Trump som är ond.

Det skulle inte förvåna mig om Sveriges utrikesminister Ann Linde höjer biståndet till palestinierna i protest. Sudan kommer också att klassa Hizbollah i Libanon som en terroristorganisation vilket Sverige vägrar göra.

Avtalet mellan Israel och Sudan har stor symbolisk betydelse. Det var i Sudans huvudstad Khartoum som Arabförbundet uttryckte sina tre berömda ”Nej”
-till Fred
-till erkännande
-till förhandling
med Israel. Detta efter ett förkrossande nederlag i kriget mot Israel Israel 1967!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Sudan blir det tredje arablandet att normalisera förbindelserna med Israel i år

 1. Med Biden på tronen kommer processen att stanna upp, är jag övertygad om. Så därför måste Trump sitta kvar i Vita Huset

 2. Med tanke på alla dessa människor som tilldelats Nobels Fredspris utan att det givit någon bestående effekt på världsfreden så vore det mycket underligt om inte Donald Trump får 2021 års pris

  • Tror du sossarna i Norge skulle ge Trump ett fredspris?!?
   Kommer aldrig att hända. Inte ens om han fick Iran att erkänna Israels rätt till existens och suveränitet skulle han få det. Ayatollorna skulle få det men inte Trump.

  • Eftersom Trump till förtret för PK-etablissemanget, lyckas med att mäkla fred och inte heller är terrorist, så är nog tyvärr möjligheten näst intill obefintlig att han skulle få fredspriset. Däremot, den av sossarna så omhuldade terroristen Yassir Arafat, erhöll Nobels fredspris 1994. Ur Svensk Tidskrift, 31 december 2002:
   ”Yassir Arafat, terrorismens gudfader skiner i glansen av fredspriset. I Libanon organiserade Yassir Arafat ett terrorvälde av annat slag än det som samtidigt drabbade oskyldiga människor världen runt. Arafats PLO kunde med god organisation enkelt överta kontrollen i delar av det lilla landet. Yassir Arafat inte bara blundar och ger terroristerna carte blanche, han uppviglar dessutom till ett blint hat mot Israel och mot judar. I allt från tidningar till skolböcker slås fast att judar är onda och orsaken till palestiniernas misär. Propagandan har ärvts från Haj Amin el-Husseini, stormufti av Jerusalem, som på 1920-talet organiserade massakrer på judar i det dåvarande brittiska mandatet. Senare hamnade muftin i Berlin och uppmanade därifrån under andra världskriget muslimer att döda alla judar. Muftins släkting Abdul Rauf el-Qudwa el-Husseini, mer känd som Yassir Arafat, har gjort sitt bästa för att leva upp till budskapet”.
   https://www.svensktidskrift.se/arkiv100/2002/28%20Gunnar%20Larsson;%20Terrorist%20med%20fredspris.pdf

 3. Klart att skräckministären måste kompensera för dessa fredliga framgångar för Donald Trump genom att skicka några miljarder till islamska terrorister.

Kommentera