Invandrare dömd för sju år gammal våldtäkt

BROTTSLIGHET. En man som var misstänkt för olovlig körning och grovt rattfylleri i Tyresö topsades i samband med ett polisingripande. Den åtgärden ledde till att en våldtäkt för sju år sedan nu har klarats upp och mannen har dömts i tingsrätten.

Steget Efter

Detta exempel visar vikten av att topsa personer i enklare ärenden, för att klara upp grova brott där vi inte har identifierat någon gärningsperson, säger Sofia Zakrisson, utredare i polisområde Stockholm syd.

I november 2013 våldtogs en kvinna utomhus av en för henne okänd man, när hon var på väg hem från ett restaurangbesök i södra Stockholm. I samband med att brottet anmäldes till polisen så säkrades dna från en misstänkt gärningsman. Dna-profilen kördes i polisens register utan att ge träff på någon person, och hamnade i polisens spårregister.

I oktober 2019 stoppade en polispatrull en bil i Tyresö för kontroll. Föraren, en man i 40 års-åldern, blev misstänkt för rattfylleri och medtogs till polisstation för vidare utredning. I samband med detta så topsades föraren och dna säkrades. Resultatet från den åtgärden blev en matchning med dna som säkrades vid våldtäkten 2013.

Mannen har nu dömts i Södertörns tingsrätt för våldtäkt, olovlig körning och grovt rattfylleri till 2 års fängelse och utvisning ur Sverige i 10 år.

Polisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Invandrare dömd för sju år gammal våldtäkt

 1. Det är skrämmande att vi har
  en dådan idiot fri, i samhället!

  ”Bosse” verkar kunna skriva bra
  svenska.

  Inte ens de flesta djur är benägna
  att våldta !

  Eftersom polisen läser här på bloggen,
  så borde de sätta kontroll på den där,
  signaturen ”Bosse”!

  Ett typiskt fall för Me Too att intressera
  sig för!
  – men ”Bosse” har väl inte klappat en
  kvinna på låret i en badtunna för 17 år
  sedan? – och det var väl, i så fall, inte
  flera andra i tunnan samtidigt?
  Me Too har ju gjort storverk tidigare!

 2. Straffet kommer kanske aldrig att verkställas. Den dagen personen ska inställa sig har han gått under jorden antingen lämnat landet eller skaffat sig en ny identitet.

 3. Importerar man systematiskt kriminella så får man brottslighet, behöver man inte vara Einstein för att begripa !

 4. Bra jobbat. Det visar att man kan använda dna även för mindre brott. Märkligt ändå att myndigheten vill välkomna tillbaks våldtäktsmannen om 10 år trots att Sverige redan har för många importerade kriminella både i fängelserna och ofängslade på gator och torg. Varför måste t.ex. rektorer i Borås skola bära överfallslarm?
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/sakerhetschefen-om-overfallslarm-for-rektorer-ser-det-som-en-styrka
  Varför lyfter man inte bort hotarna ur skolan och skickar dem dit där de hör hemma? Det är ett svaghetstecken av samhället att lärare behöver överfallslarm på sin egna arbetsplats.

 5. Hävdar fortfarande att alla som kommer till Sverige och inte har identitetshandlingar ska lämna fingeravtryck, ögon och ansiktsigenkänning samt DNA-profil. Även alla med tillfälligt personnummer. Om jag verkligen flydde från något så skulle jag gärna gå med på detta om jag fick komma in i tryggheten.

  • ”Lars J”!

   Det kravet har Thailand haft i många år!

   – men det är väl kränkande för infödingarna,
   som kommer hit utan identitet och som
   uppger genomgående lögner om att de
   flytt från sitt hemland.

 6. Invandrare + rattfylleri + våldtäkt, i teorin ingen lågoddsare.

  Ny invandrargrupp med usel kvinnosyn eller den vanliga som ”glömt bort” deras eget alkoholförbud?

Kommentera