Kriminalisera hororna

INSÄNDARE. Hörde i morse på nyheterna i P1 att ett hundratal män i Halland som besökt s k massagesalonger nu kan dömas för köp av sexuella tjänster.

Redlight district by axlright CC BY-NC 2.0

Dom stackars ”utnyttjade” hororna som bara är offer för dessa samvetslösa män är det i vanlig ordning inte tu tal om att kriminalisera.

Dessa stackars kvinnor är naturligtvis bara offer som tvingats in i denna bransch mot sin egen vilja och det är naturligtvis dom män som köper deras tjänster som är skuld till att dom hamnat där. Att köpa sex är skamligt och brottsligt men att sälja sex är helt rätt och kan göras utan några som helst efterräkningar.

Det är helt ok att kanske tjäna 10.000 kr på en dag och detta tillika skattefritt när man är en stackars ”utnyttjad” hora som det bara är synd om.

Detta synsätt på sexförsäljning bör kanske också föras över till en annan lukrativ marknad och vad jag tänker på är knarkförsäljning.

Även här bör kanske bara köparen av denna vara kunna dömas medans säljaren av knarket skall gå helt fri eftersom denne också bara är ett stackars ”utnyttjat” offer liksom horan som säljer sex.

Att polisens resurser skall gå till att t ex stå och smyglyssna efter samlagsljud utanför ett hotellrum och sedan gripa sexköparen medans den andra parten i denna handel går helt fri samtidigt som det kanske pågår ett rån eller en misshandel på andra sidan gatan är helt befängt.

Det minsta man kan begära om nu polisen skall ha dessa arbetsuppgifter är väl att båda parter skall kriminaliseras och straffbeläggas.

Att tro att man kan stoppa denna sexhandel när horan går helt fri, ja då kan man ju börja undra vilken sagovärld våra politiker lever i. Skall sexhandel kunna stoppas måste även hororna kunna straffbeläggas.

En hora som reser land och rike runt och annonsera ut sina tjänster på nätet är inte ett utnyttjat oskyldigt litet lamm! Hon vet mycket väl vad hon sysslar med och varför hon gör detta och anledning är helt enkelt lättförtjänade pengar och inget annat.

Att hon säljer sin kropp för att hon är drogmissbrukare och behöver pengarna till inköp av detta eller om hon säljer sig för att ha råd med ett lyxliv som hon annars inte har råd med är helt utan betydelse. Att komma från ett fattigt land och dåliga förhållanden skall inte vara ett legitimt skäl att få sälja sex ostraffat i Sverige.

Är det likhet inför lagen när sexköparen straffas men sexsäljaren går helt fri? Detta är i högsta grad olikhet inför lagen.

Skall sexköparen straffas så skall också sexsäljaren straffas. Jag går inte på valsen om den stackars utnyttjade horan som alltid tvingas att sälja sex mot sin vilja och helst vill leva ett normalt familjeliv med allt vad det innebär. Lika lite tror jag på detta som jag tror på sagan om Rödluvan och vargen.

Sandor Herold, Malmö

12 thoughts on “Kriminalisera hororna

 1. Det ska ju för fasiken inte vara tillåtet att sälja sex! Då minskar köparna per automatik snart till noll!

 2. UNDRAN !?

  Om jag inte är helt vilse gällande bibeln och historien däri så:
  Guds enfödde son Jesus var väl och lattjade med Maria Magdalena, (som jag har för mig) var lätt på foten, vad det inte så att hon benämns som en sköka ?
  I så fall var kanske Guds son en ”herre” som gjorde ajabaja med en prostituerad ? 😳
  Var det därför han fick lida på korset ?
  Han tog ju på sig människornas synder, vad det då herrarna som gick till prostituerade, och deras synder, som han då fick lida på korset för ? Syndernas förlåtelse 😢

  • Apropå synd:

   Det var då den 18-åriga, otroligt vackra oskulden vid namn Elin som gick till prästen för att bikta sig.

   – Och du vill bikta dina synder, unga dam? sa prästen.

   – Ja. Jag är så nyförälskad och i går låg jag och min älskade och kelade på mitt rum…

   – Men du kan vara lugn – det är ingen synd, svarade prästen.

   18-åringen fortsatte oroligt:

   – Men sedan förde han sakta in handen mellan mina lår…

   – Det är fortfarande ingen synd, svarade prästen.

   – Sedan tog han av mig trosorna – och började andas tungt i mitt öra…

   – Ingen synd, replikerar prästen snabbt och uppmanar henne ivrigt att fortsätta sin bikt.

   – Sedan kom han närmare och närmare … ja, du vet.

   – Ingen synd, men ja, fortsatt!

   – Sedan öppnade min mamma dörren och fick syn på oss, så vi slutade omgående.

   – Fasen, sa prästen besviket. Det var synd!

   (”Lånad” på nätet)

 3. Bara käbbel, vi har väl en fri marknad?
  Gäller den inte för alla branscher?
  Stoppa våldtäkterna istället.

 4. De som stiftar lagar och samtidigt tror på allas lika värde har gjort en stor tabbe då endast köparna straffas.
  Rättvisa vore sälja och köpa en förbjuden vara samma straff för båda, eller helt enkelt låta marknadskrafterna styra.
  Kvinnor här liksom i demokratiska Tyskland tillåter handelsvaran sex, men kvaliteten på varan garanteras genom läkarkontroll och att preventivmedel är obligatoriskt.
  Kvinnors inkomster skattas och avdragsrätt medelst nya sexköpslagen garanteras med RUT avdraget. Det är enligt lille Steffe ”ordning och reda.”

 5. En ide’ är att tillåta prostitution för alla från 25 års ålder och däröver (både att köpa och sälja). Den som säljer ska vara egen företagare och bestämma själv över kundkrets, pris, arbetets innhåll och arbetstid mm. Det är HALLIKAR som ska förbjudas! Ingen ska alltså kunna tjäna på att någon annan säljer sex.
  Detta bör införas så snart som möjligt.

 6. Abzurdistan är även här olikt hela övriga världen….
  Stenbock har besökt uppåt c:a 70 länder under sitt liv,och har aldrig förutom i Abzurdien sett att denna bransch,skulle vara något ovanligt. Tvärtom tror jag att reglerad prostitution skulle hindrat otaliga våldtäkter, som nu sker i ”Sverige”…
  Eftersom jag också varit boende i andra länder vet jag,att detta arbete bland kvinnor,är accepterat även bland den feminina gruppen !

 7. Goda ord som vanligt från vardagshjälten Sandor , tack . Jag läste för något år sedan att det är en mycket hög procent av kvinnor som tappar lusten för sex efter barnafödandet . Många kvinnor jobbar hårt och effektivt i det dagliga , det kan också vara en orsak . Sedan inte att förglömma, kärleken skall underhållas . Ingen bil går utan bränsle . Ser karlen ut som en lodis i mjukisbyxor och solkig T- tröja så kan det kärva . Detsamma gäller naturligtvis kvinnan . Äkta kärlek ger fint sex , köpt sex ger en utlösning men inte kärlek . Mvh Sjöström

 8. Eva !!!

  Blir ledsen och arg ! 😢🤬

  Tycker du det är rätt att spotta Thailand och Thailands befolkning i ansiktet, och menar att kvinnorna i Thailand är horor.
  Jag har varit i Thailand många gånger, och har aldrig stött på så ärliga, hårt arbetande, anti-hycklare och skötsamma människor.

  Skärpning på dig Eva, bete dig vuxet och agera med förstånd.

  Thailand är värt 100 st. Sverige, med hur Sverige styrs idag.

  Sandor Herold, fortsätt ditt goda arbete mot dumhet och hyckleri !
  Du är 👍👍👍👍👍

 9. Tycker väl att män som går till prostituerade är minst sagt sorgliga. Men funderar man på hela företeelsen (köp/säljare) kan nog begreppet anstiftan till brott tillämpas för säljsidan. Men det kanske lagstiftaren hanterat redan.

Kommentera